Robis Posted October 7, 2003 Report Share Posted October 7, 2003 Sveiki! Man ir jautaajums: Respektiivi, man ir tabula, kuraa glabaajas visi dati par katru produktu, katram produktam, protams, specifiskais id un veel viens no laukiem ir kategorija - pie kaadas kategorijas produkts piederees: kategorijas vajag izveeleeties starp ieprieksh savadiitaam kaadam, teiksim, 10 kategorijaam. Nu, un, luudzu, paliidziet man! Vai man veidot atsevishkju tabulu, kur glabaasies kategorijas (katram produktam buus jaapieder pie vienas no shiim kategorijaam) un kaa to realizeet produktu tabulaa? Vai arii man ir iespeejams saglabaat izveelnes no kategorijaam jau produktu tabulaa? Kaa tas ir izdaraams? Buushu pateiciigs par pareizaam atbildeem! Jau ieprieksh paldies! Link to comment Share on other sites More sharing options...
tamster Posted October 8, 2003 Report Share Posted October 8, 2003 Var taisīt ar 1 vai 2 tabulām: ja taisi ar 1 tabulu tad pievieno beigās fieldu piem. tips, un tur tad norādi product vai categorie. Tjip izvēlnes stilā: 1. noselektē visus where tips = 'categorie' 2. laid ciklu caur categorie ierakstiem 2.1. izdod ārā kategorijas nosaukumu 2.2. selektē where tips = 'product' and cat = kategorijas_id 2.3. cikls caur produktiem 2.3.1. dod ārā visus produktus kas pieder šai cat ar 2 tabulām... taisi tabulu categories ar laukiem id un name un pēc līdzīga principa bliez ārā... principā nav atšķirības. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Benvenuto Posted October 8, 2003 Report Share Posted October 8, 2003 es taisiitu tai pashaa tabulaa, proti, man buutu sekojoshi lauki tabulaa: ID NOSAUKUMS APRAKSTS KATEGORIJA kad vajadzeetu atlasiit noteiktas kategorijas produktus tad vienkaarshi izmantotu: mysql_query("select * from produkti where kategorija='biezpiena_sierinji'"); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aleksejs Posted October 8, 2003 Report Share Posted October 8, 2003 Divaas tabulaas veerts taisiit, ja gaidaams, ka kategorijas nosaukumi var biezhi mainiities. Veel arii taadeelj, ka tiek ieekonomeeta diska vieta (saakot jau ar nedaudz ierakstiem). Siikaak par to kad un kaapeec jaaizmanto vairaakas tabulas vari palasiit paguugleejot database normalization Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roze Posted October 8, 2003 Report Share Posted October 8, 2003 Pie visa piebildiishu ka mysql ir taada iespeeja kaa ENUM tips http://www.mysql.com/doc/en/ENUM.html Cik tas eerti no lietoshanas viedokljas cits jautaajums.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cuuu Posted October 9, 2003 Report Share Posted October 9, 2003 labais stils buutu taisiit 2 tabulas - vienu kategorijaam, otru preceem, jo kategorija ------------- id nosaukums 1 beizpiensiers 2 burkaans prece id nosaukums kat_id 1 kaarums 1 2 oranzais 2 3 vecais siers 1 ekonomiskaak - prechu tabulaa nav jaaglabaa garais kategorijas nosaukums, bet tikai iiss id, atlases arii ir aatraakas kategoriju nosaukumus nomainiit daudz vieglaak. miinuss - nedaudz sarezgiitaaki pieprasiijumi shaadas glabaashanas efektivitaate top aciimredzama ja ir ljoti daudz dazhaadas papildinformaacijas, ja visu liek vienaa tabulaa, sanaak taads "ekselja variants" - tabulaa ir milzums lauki ar neviendabiigu informaaciju, kuru neerti izmantot ai ko es te staastu. juus jau visu to zinaat, labaak un siikaak, bet Robi, Tu palasies par tabulu normaalformaam: piem. te http://www.informit.com/isapi/product_id~%...ntent/index.asp Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts