Klez Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 (edited) Update! vienkaarsh variants un nekaadas paarbaudes ... <? function get_sadala($id){ switch($id){ case 'home': return "home.php"); case 9: return 'produkti.php'; case 'about': return 'par_mums.php'; case 100: return 'kontakti.php'; } return 'home.php'; } ?> šitā varam laist cauri fcijai jebkuru get mainiigo, vieniigi vinji nevar buut vienaadi $_GET['id'] nevar buut taads pats kaa $_GET['tid'] neko nevaig ne paarbaudiit nekaa ... Bet man liekas ka normaalaa gadiijumaa pirmo mainiigo dodam, kas atbild par konkreeto sadalju un paareejie jau ir paredzeeti datiem, respektiivi ko kaa atteelot ... P.S teemas saakumu neesmu lasiijis , uz Grey_Wolf piemeeru atbildeeju .. :) Edited November 23, 2005 by Klez Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 (edited) Klez--> arii var dariit kaa tu rakstiji :) bet tas man variants ir krietni elastiigaaks ;) kautvai visu to masiivu glabaa ieksh DB, vai atseviskja faila :) tavaa variantaa: Ja lapas ir virs 10 tad sanaak lieks kods.......... IMPHO vinsh buus leenaaks kaa nekaa ja tas ir peedeejais tad japarbauda visi svichi :( un arii mazaak paarskataams :( (lasi garaaks) ja peeksnji kas jaapalabo un lapas ir padaudz.... v3rb0--> cit. ?page=home /cit. ar to ka var megjinaat uzrakstiit page=http://ljaunais.serveris.com/lauzam un ja viss nebuus par 100% pareizi uzrakstiits (kodaa) un taa ir ljoti biezji, tad........ edit: Klez pasteidzaas pamainiit... :) Edited November 23, 2005 by Grey_Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 (edited) man liekas ka mani switchi nostraadaas daudz aatraak nekaa tavi masiivi vai DB. ja tomeer gribi striideeties tad jaataisa tests :) Edited November 23, 2005 by Klez Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 nerakstīt include($_GET['page']); ja vien neesi pirms tam pārbaudījis ka page vērtība ir viena no atļautajām un vis būs ok.. imo šito jau zina visi kas kaut kādu laiciņu ar php ņemās, a jaunie - lai mācās!:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 (edited) Klez--> negribu striideeties :) tikai ja tev buus jaaielaadee netikai contents bet arii atseviskjis menu, haideris, utt tad man kods buus aatraaks - vismaz paarskataamaaks :) jo buus tikai 1 unversaala f-ja piedevaam es viju izmantoju arii citiem meerkjiem :) respektiivi visur kur vajag nolasiit no geta integerus kas ir kautkaadaa intervaalaa :) un prieksh formas datiem ir POST variants :) ja vien neesi pirms tam pārbaudījis ka page vērtība ir viena no atļautajām un vis būs ok.. Nu luuk nonaakam pie taa ka vertiiba tomeer ir jaapaarbauda :) taatad jepkuraa gadiijumaa kautkur jaaglabaa :) un man skjiet ka parbaudiit integer ir krietni aatraak nekaa stringu (kas peec savas buutiibas ir masiivs) edit: ja netici tad: $stringss='ABCDEFGH'; echo $stringss[2];// izvadiis C Edited November 23, 2005 by Grey_Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 lapas kurās nevajag neko vairak kā page=about_us cipara vai stringa salidzināšana neradīs pamanāmu aizturi. ja dikti skaitam miliscundes tad protams var ciparus likt. kaut kur lasīju ka pareizāk laikam rakstīt $strings{2} Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 man jaaiet teniss speeleet :) vakaraa uzmetiishu testu :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 (edited) kaut kur lasīju ka pareizāk laikam rakstīt $strings{2} IMPHO starpiiba ir taada ka rakstot $strings{2} - tu konkreeti paprasi 3 elementu :) bet rakstot $strings[2] - tu paprasi MASIIVA $string 3 elementu -------- kaa redzm ziimeejumaa jebkuraa gadiijumaa string fiziski glabaajas kaa masiivs ..... (un savaadaak jau nemaz nevar buut) lidz ar to ja jaasaliidzina stringi vai Integer peedeejais izpildiisies aatraak viss atkariigs cik garsh buus tas strings) P.S. nu gan paneesaas Fleims :( Edited November 23, 2005 by Grey_Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 protams ka testā ar cipariem būs atrāk, bet abos variantos tās ir milisecundes un mazās lapās, kur var atļauties rakstīt visas lapas vienā switchā un tad includod, neviens nemaksās vairāk par to ka ir 200x mazāk milisekunžu uz vienu salīdzināšanu. lielajiem projektiem parasti iztiek bez šādiem page=about_us Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 (edited) v3rb0--> par to maksaashanu tev pilniiga taisniiba un tieshi taapeec: uztaisam failinju kur glabaajas f-jas un tad tik bliezjam... index.php include(f-jas); $contents[0]='home.php'; $contents[10]='kautkas.php'; $bla=nolasishanas_f_ja('a',0,10); $contents2=$contents[$bla]; include(haideris); <table> <tr><td> include (menu.php); </td><td> include($contents2); </td></tr></table> include(apaksha); un menu.php <a href="?a=0">home</a><br> ............ a href="?a=10">Katkas</a><br> Edited November 23, 2005 by Grey_Wolf Link to comment Share on other sites More sharing options...
v3rb0 Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 laikam fleims vai gaumes jautajums - es gan nevarētu atcerēties ka 10 nozīmē 'Katkas' bet page=katkas gan. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 starpiiba ir taadaka rakstot $strings{2} - tu konkreeti paprasi 3 elementu :) bet rakstot $strings[2] - tu paprasi MASIIVA $string 3 elementu Sviests. Iz: http://www.php.net/manual/en/language.type...s.string.substr Characters within strings may be accessed and modified by specifying the zero-based offset of the desired character after the string in curly braces. Note: For backwards compatibility, you can still use array-brackets for the same purpose. However, this syntax is deprecated as of PHP 4. Tātad atšķirības tīri sintaktiskas, un nekādas citas (ja neskaita papildus to, ka deprecated sintakse). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klez Posted November 23, 2005 Report Share Posted November 23, 2005 eniivej liela projekta gadiijumaa buus pa direktorijaam, kaa draugiem :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klokjis Posted November 26, 2005 Author Report Share Posted November 26, 2005 Nu iisteniibaa es biju domaajis - vai var pievienot mainiigo $g URLii, nepaarbaudot paareejos... kjipa lai nevajadzeetu katru reizi baudiit $_GET['a']; $_GET['b']; $_GET['c']; $_GET['d']; $_GET['e']; $_GET['f']. saakumaa ir: http://www.lapa.lv/?a=1&b=2&c=3&d=4&e=5&f=6 un beigaas iznaak: http://www.lapa.lv/?a=1&b=2&c=3&d=4&e=5&f=6&g=7 vnk iznaak ka kodam vajadzeetu izpildiit darbiibu URL pielikt klaat mainiigo $g, nevis visus chekot... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted November 26, 2005 Report Share Posted November 26, 2005 Klokjis--> vari taas veertiibas glabaat sessijaa kad ievajagaas panjem no sesijas.. vispaar visu var padot caur sesiiju... _GET _POST un sessijas cita varianta nav :( Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts