Jump to content
php.lv forumi

Kautkaadas probz ar latviešu burtiem


DarkSide

Recommended Posts

Sveiki atkal!

Shoreiz man buus gruutaak paskaidrot kur ir mana kaarteejaa probleema. Doma taada, ka taisu vienu softu uz sava Win2000&Apache,MySQL,PHP4. Viss straadaa ok. Tad paarnesu to visu pie klienta Linux&Apache,MySQL,PHP4 un paraadaas probleema, kad saglabaajot piemeeram datubaazee stringu "Jānis" vai stringu "Petķa" tiek saglabāts tikai "J" vai "Pet". Tobiš saglabājot strings "noraujās" pie pirmā latviešu alfabēta burta. Vai ir kādas idejas? Domājams problēma varētu būt kautkur serveru konfigurācijā, bet tikai kur?

Link to comment
Share on other sites

Lietojam MySQL sākot no 4.1 versijas, datus glabājam kā UTF-8, php failus arī rakstam UTF-8 kodējumā un problēmu nebūs

25751[/snapback]

prieksh kam veel failus glabaat UTF-8 kodējumā? Bet taa jau pareizi, tikai neaizmirsta izpildiit SET NAMES 'uft8' pirms vaicaajumiem.

Link to comment
Share on other sites

lietojam dajebkuru mysql versiju, rakstām utf-8

Diemžel situācija ir tāda, ka klientam kam jātaisa šis softs ir MySQL <4.1.1. Līdz ar to vecākām (4.0.x) versijām UTF8 enkodings vispār kā suga nav :( Ko iesakiet darīt šādā gadījumā?

Ir kautkāds PHP modulis (multibyte string - mbstring). Kas tas tāds? Kā to lieto un varbūt ar to var kautko darīt lietas labā?

Link to comment
Share on other sites

neko nedariit,neko nelikt speciaalu datu baazei, vienkaarshi aplikaacijai izmanto utf-8 un glabini datu baazee, kuraa arii saglabaasies kaa vajag. Nekaadu probleemu ar mysql 4.0. Itkaa raadiis, ka tiek saglabaats latin1 vai kaa nu tur bija, bet kad izvadiisi no db tos pashus datus, kurus esi ieglabaajis caur aplikaaciju, tad dati buus vajadziigajaa utf-8 kodeejumaa.

Link to comment
Share on other sites

Netaisam liekas quotes! (bubu) Sorry! :)

 

Sorry, shodien galiigi galva vairs nestraadaa - varbuut varat pateikt priekshaa kaa pateikt aplikaacijai, lai taa izmanto tieshi utf8? Tobish cik sapratu, tad svariigs ir HTML lapas (kuraa ir webforma caur kuru ievada datus) headerii pie meta noraadiitais encoding? Vai taisniiba? Ja jaa, tad kaa preciizi rakstaas shis encodings? Ja nee, tad rodas jautaajums kur tieshi es aplikaacijaa defineju to, ka taa izmantos tieshi sho kodeejumu?

Edited by DarkSide
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...