Jump to content
php.lv forumi

Alga programmētājam Latvijā


Robis

Recommended Posts

Sveiki!

Kādai pēc Jūsu uzskatiem jābūt minimālajai algai php programmētājam Latvijā, kādai - vidējai un kādai - jau diezgan pieredzējušam tipam. Respektīvi - kāpēc ir šī plūkšanās, iedomība un aizvien jaunu "kadriņu", kas bieži "nerubī fišku" tai lietā, ienākšana? Vai šī nozare tiešām tiek uzskatīta par labi apmaksātu?

Ok, neņemsim vērā tās ačgārnības, ka minimālā bruto alga valstī ir 80 Ls pie iztikas minimuma ap 200 Ls (nu reāli tāds tas ir).

Link to comment
Share on other sites

Sveiki!

Kādai pēc Jūsu uzskatiem jābūt minimālajai algai php programmētājam Latvijā...

25667[/snapback]

Kāda starpība cik jābūt, galvenais, cik ir. un te jau nu viss atkarīgs no vietas, ko spēj atrast un no spējām un kontaktiem, kas tev palīdz šādu vietu atrast. eof.

Link to comment
Share on other sites

ir labi, kad nevis daudz, bet kad ir pietiekoši.

 

manupraat ir daudz blakusfaktori: attieciibas darba videe (vai darbs ir rutiina vai sava veida tusinsh ar kopeeju meerkji), cilveeka pashapzinja (cik kruts vai peleeks..un kaadi ir cilveeka globaalie meerkji)

 

nu ja reekjina taa, ka programeetaajs var meenesi apstaaradaaat/iztraadaat videeji 5 lapas ar lapas budzhetu 200-600 Ls, bet reaali apstraadaa/istraadaa 3 (slinkums un visi citi faktori, kas sevii ietver slinkumu:) ).

 

protams dalju sho projektam paredzeeto naudu iesuuc sevii dizainers, uznjeemuma vadiiba utt.

 

es teiktu, ka labam/videejam liimenja PHP+SQL, WML, SMPP programmetaajaam 400-600 Ls/mēn nevajadzeetu kautreeties prasiit.

Link to comment
Share on other sites

es teiktu, ka labam/videejam  liimenja PHP+SQL, WML, SMPP programmetaajaam 400-600 Ls/mēn nevajadzeetu kautreeties prasiit.

25677[/snapback]

 

Tu joko? Cik ir iztikas minimums Rīgā? Ja nemaldos, tie 400 Ls vien ir?

 

Tb, ja ir 400 Ls iztikas minimums Rīgā (protams, skaitot, ka dzīvoklis tiek vai nu īrēts, vai ņemts uz kredīta), tad sorry - stiprai viduvējībai php jau vajadzētu saņemt 400 Ls.

Edited by Robis
Link to comment
Share on other sites

atrodi papriekshu darbu kur tev maksaas 400 LS meenesii un tad bljausties par iztikas minimumiem riigaa.

1) lai dabuutu vismaz tos 400 LS, tad tev buus jaaspeej paarliecinaat darba deveeju, ka tu kko sajeedz no PHP, respektiivi tev vinjam kko jaaparaada, ko esi uzkodeejis.

2)Labi PHP progremmeetaaji latvijaa truukst, taadi kaa keissfootball ir pilna Latvija un chakaree cilveekiem mozg, sakot ka ir uuber programmeetaajs, un tad sheit forumaa prasa, kaa var tekstu nocentreet...

3) izreekini pats savu algu. Ja tu tikai straada (nemaacies), tad vari iziet uz pilnu slodzi. Noveertee savas speejas, un cik tu gribeetu sanjemt. Tad padomaa, vai tu kaadam gribeetu maksaat tik lielu algu, kaa veelies. (nezinot ko cilveeks speej), un tad izsecini cik lielu algu tev ir izredzes dabuut. Saakumaa tu nekur lielu algu nedabuusi. Max 300 LS meenesii.

4) Bet taakaa latvijaa lielaakajaas kompaanijaas darba vietas ir pilnas, tad buus pagruuti. Protams ja esi advenceets (es atvainojos par vaardu), tad to pamaniis pirmajaas dienaas, bet ja neko nesajeegsi, tad arii to pamaniis pirmajaas dienaas.Un ja esi advenceets, tad darbu nau dabuut probleemas, Ja vien ir veelme mekleet.

5) Ja fishka rubii, un ir veelme straadaat, tad var nopelniit nedeljaa ~300LS (saku no pieredzes)

6) tagad padomaa, noveertee savas speejas un pats izdomaasi cik prasiit!

P.S shis jautaajums jau kaut kur sheit tika skatiits

Edited by Klez
Link to comment
Share on other sites

Tu joko? Cik ir iztikas minimums Rīgā? Ja nemaldos, tie 400 Ls vien ir?

tad sorry - stiprai viduvējībai php jau vajadzētu saņemt 400 Ls.

25678[/snapback]

 

 

alga ir jaanopelna, nevis jaasanjem. kamer to liidz kaulam nesaprot tikmeer nekas labs ar naudinjaam parasti nav.

Link to comment
Share on other sites

nu tad kad nebiju es vēl dabūjis darbu pieregojos CV.LV, tad dabūju darbu(ne caur CV) bet pēc pāris mēnešiem pienāca man darba piedāvājums, ar nelielu aprakstu, ka ņemam darbu vadītāju iekš PHP/SQL/JS utt .. sakot ka alga būšot no 400 - 500 Ls , bet konkursa kārtā, tātad ja es konkursā vinnēju dabūnu šo darbu .... be ttā kā bija darbs, negāju !!

Link to comment
Share on other sites

Oi oi oi! Latvijā vispār kvalificēta darbaspēka trūkst un visādi knapsieriņi dabū labus darbus caur pazīšanos, tas tak visiem jau sen skaidrs! Un ar manu pieredzi un zināšanām visā visumā tomēr, nevarētu pielīdzināt keissfootball. Es šeit uzdevu jautājumu - kāds Rīgā ir iztikas minimums? Tieši tā - alga ir jānopelna, bet man ir bijusi saskarsme ar visādiem "idiotiskiem" darba devējiem, kas vienmēr cenšas atkāpties no saviem solījumiem un pazemināt algu, atsaucoties uz "kvalitāti", lai gan viņi nezin, ko tas vārds nozīmē! Reāli spriežu pēc tā, ka savā reklāmā viņi liek vārdu "kvalitāti", bet dizains - nu jauniete izgājusi kursus, nu baigā dizainere, bet programmēšana - nu sorry - pamatskolas vecuma iesācēja līmenis! Nekāda dinamiskuma lapā, vispār nekā! Un tādu projektu izstrādātājs uzdrošinās runāt par "kvalitāti"! Tāpēc nu - nebūs tādi darba devēju pielūdzēji! Viņi atrodas vēl sliktākās pozīcijās nekā mēs - programmētājus izmisīgi vajag malu malās, bet maksāt, protams, reti kurš grib!

Link to comment
Share on other sites

Nū, tā kā programētājs ir atsēdējis nevajadzīgus gadus izglītojoties augstskolās un viņa darbs ir aizstājams ar AI, tad katrā ziņā jāņem par etalonu santehniķis kam ir dzīves pieredze. Algai jābūt noteikti mazākai kā profesionālam santehniķim.

10. 000 mēnesī

Link to comment
Share on other sites

Nesaprotama un pat dīvaina atbilde.

 

Santehniķis varbūt ir vērtīgāks pēc sava padarītā darba, taču - nav jēgas salīdzināt pilnīgi nemaz!

 

Santehniķa darbs ir acīmredzams - izremontēta vannasistaba.

 

Bet programmētāja darba rezultāti bieži pat nav uz aci saskatāmi, pie tam iespējamas tik nežēlīgas haltūras kā piemēram, debeskrāpis uzbūvēts vai nu uz putplasta vai titāna pamatiem - kāds sabruks pavisam drīz. Diemžēl Latvijā vairums tā sauktie "programmētāju darbā ņēmēji" nejēdz neko no tā un piedāvā 200 Ls algas, sakot - ir jāmācās. Diemžēl - programmēšana ir tīri praktiska nodarbe - teorija ir pirmskola vecuma sapratnes līmenis, bet ne praktiskā pieredze un talants to pielietot.

Pamatā šādu "darbā ņēmēju" mērķis ir tīri praktisks un finansiāls - ietaupīt uz algām! Lieta tāda, ka programmētājam ir vajadzīga prakse, taču to var noteikt vienā mēnesī! Nevis - pirmie 3 mēneši 200 Ls, tad 250 Ls, pēc gada - 300 Ls utt. - tā ir tīrā demagoģija! Visticamāk šāds programmētājs jau otrajā mēnesī būs spiezts aiziet no šāda darba. Domāju, ka sevis izglītošana ir paša programmētāja problēmas un tur nu problēmām nevajadzētu būt - katrs kurš prot reizrēķinu, ir spējīgs iemācīties jebkādu programmēšanas teoriju - tai nav jābūt mērauklai, bet jautājums - cik daudz un kas tieši no tās teorijas ir konkrētajam darbiniekam vajadzīgs! Pamatā visās šitajās "krupnojās" firmās tur valdošo sistēmu var apgūt mēneša laikā. Visi jau aizmirst par svarīgāko - vai programmas, ko viņš taisa ir kvalitatīvas vai nē! Pietiek tik noplivināt gar acīm kādus skaistus internetveikalus, uzblieztus uz kaut kādiem bezmaksas skriptiem, samuldēt, ka ir pieredze 5 gadi - un darbs ir garantēts! :)

Edited by Robis
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...