Jump to content
php.lv forumi

Jauna grāmata "PHP, XHTML, CSS iesācējiem"


book_writer

Recommended Posts

Kā Jums šķiet vai Latvijā ir vieta šādai grāmatai? Cik zināms PHP Soli pa Solim (s-p-s) lai gan nav tas spožākais darbs, joprojām tiek pieminēts kā avots iesācējiem. Jau kādu laiku ir doma uzrakstīt PHP, XHTML, CSS apvienoto mācību materiālu, bet gluži pa velti dalīt ar negribās. Tāpēc jautājums: vai Latvijā pēc šādas grāmatas būtu pieprasījums un cik ~ ar to varētu nopelnīt? (varbūt kāds zina kā šajā ziņā ir veicies PHP s-p-s?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 43
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

nez..vakar jau te runa gaaja par php soli pa solim. ja nu vienigi vari savu graamatu kaa obligaato maaciibu literaturu paardot.. bet citadi nez kaa buus ar nopelniisanu rakstot it gramatu latvijai.

 

varbuut organizee kursus un graamatu dali kaa kursu materiaalus.

Link to comment
Share on other sites

Tas, kā veicās - būtu jājautā Zīvarta kungam (THP).

 

Bet vieta tādai grāmatai būtu noteikti! Esmu PAR jebkādu literatūru!

Stranna, bet braucot uz darbu pats iedomājos par kko līdzīgu. Maybe ir vērts mesties kopā kādam bariņam un izveidot aptuvenās aprises, kas un cik spēcīgi tiks aprakstīts.

Stratēģiskais plāns.

 

Nedomāju, ka peļņa sanāktu baigi lielā, bet tas būtu svētīgi attīstībai!

Link to comment
Share on other sites

Diez vai jautājot THP kaut ko var uzzināt. Ja arī pateiks kaut ko, tad šaubos, ka atklās īstos skaitļas.

Varbūt ir zināms grāmatas metiena lielums? Ciks eksemplāros tā tika izdota - tad jau aptuvenos aprēķinus varētu veikt.

Skaidrs, ka auditorija Latvijā ir maza un reti kurš gribēs maksāt lielu naudu par grāmatu. Bet pats esmu pircis grāmatas par programmēšanu par latiem 10 un uzskatīju to par ļoti labu cenu... tikai žēl, ka grāmatas krievu valodā. Ja būtu iespēja ņemt grāmatu latviešu valodā, tad manās acīs cena būtu sekundāra. Bet zinot situāciju valstī un cilvēku pirktspēju, kā arī attieksmi pret faktu "ak tādu summu par grāmatu - tas nav man"...

 

Tieši tādēļ arī gribētos aprēķinus veikt pirms ķerties pie kā nopietna veidošanas (precīzāk - ir jau šis tas izdomāts, bet nezinu vai turpināt).

 

A par kopēju darbu veidošanu esmu skeptisks - ir redzēts kā notiek kolhozu darbs. ne var sadalīt pienākumus, ne augļus...

Link to comment
Share on other sites

Ja graamata buus patieshaam laba

 

- vienkaarshaa, labaa valodaa

- paarskataamiem piemeeriem

- bez kljuudaam (kas latvieshu literatuurai par kompjiem ir raksturiigi)

- pietiekami izsmeljosha un visaptverosha

 

tad noteikti atradiisies, kas pirks

potenciaalie pirceeji buus abi:

 

- cilveeki, kas apguust sho pashmaaciibas celjaa

- cilveeki, kas apguust sho kaadaa maaciibu iestaadee

 

Jo kaadeelj gan pirkt graamatu sveshvalodaa, ja ir labs resurss latviski?

Un pagaidaam latviski nav nekaa pa sho teemu.

 

P.S. Nedomaaju, ka Tev izdosies uzrakstiit labu graamatu, ja par primaaro Tu nostaadi peljnju, nevis graamatas nepiecieshamiibu.

Link to comment
Share on other sites

Nu tas ir tikai apsveicami, ka atrodas kaads, kas meegjina latvieshu valodaa rakstiit graamtaas par programmeeshanu. Man piemeeram nebuutu zheel 10 ls par graamatu latv. val, bet ja taa tieshaam buutu laba, daudz informaacijas, piemeeri utt. Cik ta lielu biibeli taisies rakstiit?

 

Edit: bet vispaar buut veerts padomaat arii netikai par iesaaceejiem, bet par tiem kam jau ir priekshzinaashanas, profiem...

Edited by Analgiins
Link to comment
Share on other sites

2 Ugabuga: kāpēc tu domā, ka vēlme nopelnīt ir kaut kas slikts? Vai tu neej uz darbu ar vēlmi nopelnīt? Iespējams, ka ir altruistiskie fanātiķi, kam nauda nav vajadzīga un viņi gatavi atdot visu, lai tikai citiem tiek, par to pretī neko neprasot, bet tādā gadījumā viņiem nav jādomā par to kā izdzīvot. Uzskatu, ka radīt finansiāli neizdevīgu projektu (šajā gadījumā grāmatu) ir pilnīgi bezjēdzīgi. Ja nav iespējams nopelnīt projekts ir miris.

 

2 Analgiins: cik biezu bībeli? Sākumā ir doma aprakstīt nepieciešamās zināšanas, paņēmienus utt. nelielu Web projektu izstrādē (sākot no pamatiem beidzot ar kādu sarežģītāku piemēru). Tas cik sarežģītu finālu taisīt būs atkarīgs no tā cik ļoti izplūdīšu sākumā. Jo diez vai Profs gribēs grāmatu, kurā vismaz 1/2 būs ar viņam nevajadzīgu un sen zināmu info. Turklāt Profu, kas gribētu grāmatu latviešu valodā ir ļoti maz. Tāpēc pieļauju, ka, ja ir iespējams kaut ko izbīdīt, tad tā varētu būt grāmata iesācējiem, kurā aptvertas un analizētas tipiskākās problēmas Web lapu izstrādē PHP, XHTML, CSS. Pieļauju, ka grāmatas pluss varētu būt tāds, ka tas nav pliks PHP, bet kombinēts materiāls. Grāmata varētu tikt nobeigta ar vidējas sarežģītības konstrukcijām, kā arī dažām manis veidotām teorijām, pieejām PHP un Web izkārtojuma programmēšanā (kas, protams, iespējams nav 100% pareizākā pieeja visos gadījumos, bet ir konkrētas situācijas, kur ar šiem risinājumiem var sasniegt augstus rezultātus).

Link to comment
Share on other sites

grāmatas rakstīšanā primārais ir grāmatas rakstīšana, nauda ir secondāra. rakstīt labu grāmatu nav gluži kā iet uz darbu 1dienas rīta, graamatai ir vajadzīga iedvesma..

 

paskaties visas turības un citu lv profesoru sarakstītās grāmatas - nelasāmi atreferējumi no eng/ru valodām.

Link to comment
Share on other sites

Manā uztverē process ir šāds:

1) Dzima ideja par grāmatu;

2) Pamatideju apkopošana par grāmatā atspoguļojamo informāciju;

3) Jāveic tirgus izpēte;

4) Projekta finansiālais lietderīgums;

5) Otrajā punktā izsdomātā, kombinēti ar trešā punkta ieviestajām korekcijām, realizēšana.

 

Pēc citāda algoritma rakstīt grāmat Latvijā ir vājprāts. To var atļauties kādā lielākā valstī, kur tik un tā atradīsies auditorija, kas grāmatu pirks. Latvijā neveicot izpēti un neaprēķinot lietderību NAV jēgas neko uzsākt. Ir viens izņēmums: cilvēkam nav ko darīt un viņam patīk nodarboties ar labdarību.

 

Runājot par iedvesmu: tāda jau ir krietnu laiku, tikai viņu liedz realizēt neskaidrības 3) un 4)....

Link to comment
Share on other sites

skaitlji man protams nav zinaami, jo nav bijusi pieredze ar kaut ko taadu, bet nu ir tikai viens veids, kaa to noskaidrot - iet un prasiit cilveekiem :) Uztaisi kaut kaadu aptauju internetaa, nelielu lapu. Rekur, Lattelekom arii saakumaa uztaisiija aptauju (laikam TVNetaa bija reklaamas baneris), kur intereseejaas, vai tev/mums buutu vajadziiga iespeeja pasham taisiit savu maajas lapu. Kaapeec tu taa nevareetu izdariit? To lapu kaut kur pareklamee (nu ok, te mosh bik pikjis aiziet, bet kas shai dziivee ir par velti?). Apstaigaa izdevnieciibas, paintereseejies par izmaksaam, laiku, darbu utt. Kontakteejies, prasi, un tad jau buus infa

Link to comment
Share on other sites

manuprāt utopiski likt kopā 3 sadaļas:

- kopumā būs nelasāma un pavirša infa par visu kopumā

- ja jau raksta OK-līmenī, tad jābūt vismaz 1000 lapas. Emm.. pavilksi?

 

Labāk uztaisīt sēriju..., jo PHP nav nekāda sakara ar XHTML/CSS...

 

"LatviansRulz: PHP iesācējiem"

"LatviansRulz: Mācamies XHTML un CSS"

Link to comment
Share on other sites

pilnīgi piekrītu, ka nekādā gadījumā nedrīkst likt PHP+XHTML/CSS kopā. nu nav tur nekāda sakara.

+ dizaineri, kuri gribēs pamācīties HTML negribēs papildus mācīties kkādu PHP, kurš viņiem būs kā bumbai rokturis.

+ nelielas lapas (ar statisku kontentu, pāris sadaļas) vienkāršāk bez čakara uztaisīt HTMLiski, tā kā nevajag te bāzt visur to php+mysql :)

 

kā saka - use the right tool for the right thing

Link to comment
Share on other sites


×
×
  • Create New...