Jump to content
php.lv forumi

Recommended Posts

paaris dienaas 2 vienaadi topiki :(

 

ir taada MYSQL komanda kaa SHOW TABLE STATUS!!!

ar taas paliidziibu ir iespeejams ieguut PILNIIGI VISUS datus par tabulu...

 

stabinjaa Auto_incrament glabaajas naakamis ierakstaamais skaitlis kas tiks ierakstiits

 

SHOW TABLE STATUS FROM table;

Link to post
Share on other sites

Gan jau ka atkal vajag vienkaarshi sasaistiit ierakstus divaas tabulaas. taapeec pirmais kas ienaak praataa ir - jaanosaka naakoshais autoincrement, nemaz neiedomaajoties, ka uzgjenereeto id var ieguut peec tam kad inserts jau izpildiits (php pusee - mysql_insert_id(), mysql pusee - LAST_INSERT_ID()). Neradiisies arii probleema, ka kaads var kautko pa vidu paspeet ierakstiit.

Link to post
Share on other sites
mysql gadījumā vispār ir labāk taisīt atsevišķu tabulu ar sequencēm un implemntēt pieeju iekš PHP-DB klasēm, tā lai būtu ora/pgsql/mysql independant sql-kods (nu puslīdz)

21509[/snapback]

 

bet cik reizes prakse ir gadjies kad php/mysql projektu peeksni vajag paartapinat par php/pgsql, php/oracle projektu?

Link to post
Share on other sites
bet cik reizes prakse ir gadjies kad php/mysql projektu peeksni vajag paartapinat par php/pgsql, php/oracle projektu?

21510[/snapback]

 

visādi forumi & etc projektiņi?! domā, ka cilvēkiem patiks, ka tas tikai uz MSSQL strādā piemēram? vai arī MSSQL neatbalsta!?

 

nu pieņemsim, ir tāds fakts,.. ko tad tu darīsi? WEB nav tā lieta, kur jau tie SQL ir pārāk piesaistīti pie konkrētas DB. ja ir paredzama N-tirāža, tad ir jāparedz arī N-rdbms supports :)

 

protams, ja projekts tiek rakstīts no sākuma un specifikācija paredz tikai un vienīgi konkrētu db support, tad jau jā... par pārrakstīšanu var prasīt lielum-lielo piķi.

Link to post
Share on other sites
visādi forumi & etc projektiņi?! domā, ka cilvēkiem patiks, ka tas tikai uz MSSQL strādā piemēram? vai arī MSSQL neatbalsta!?

 

nu pieņemsim, ir tāds fakts,.. ko tad tu darīsi?  WEB nav tā lieta, kur jau tie SQL ir pārāk piesaistīti pie konkrētas DB. ja ir paredzama N-tirāža, tad ir jāparedz arī N-rdbms supports :)

 

protams, ja projekts tiek rakstīts no sākuma un specifikācija paredz tikai un vienīgi konkrētu db support, tad jau jā... par pārrakstīšanu var prasīt lielum-lielo piķi.

21511[/snapback]

 

 

Delfins, izstāsti, cik reizes reāli tev ir vajadzējis to n-rdbms risinājumu?

 

Atzīšos godīgi no savas pieredzes - vairāku gadu laikā, kurus programmēju PHP, ne reizi neesmu uzrakstījis risinājumu, kas strādātu uz vairāk kā vienas datubāzu pārvaldības sistēmas, attiecīgi es ļoti skeptiski skatos uz cilvēkiem, kas n-rdbms risinājumus liek kā bāzes funkcionalitāti gandrīz jebkuram projektam.

Link to post
Share on other sites

imo pietiek ka datubazes layeris ir atdaliits no paareejaa scripta daljas - sataisam metodes, getShito, getTo, saveShito, saveTo - bet pasaa db layerii izmanto visas konkreetas db fiicas uz pilnu klapi. ja tiesam vajadzees citu rdbms, tad paarakstiis tikai db layeri jaunajai datubazei. taisot uzreiz universalu, sanaak sev uzlikt ierobezojumus konkreetas db fiichu izmantosanaa.

Link to post
Share on other sites
×
×
  • Create New...