Jump to content
php.lv forumi

PHP Jēdzieni


leisure

Recommended Posts

sesija

session Personālie datori. Angļu-latviešu-krievu skaidrojošā vārdnīca. Sast.: A. Baums, J. Borzovs, A. Gobzemis, I. Freibergs, G. Fricnovičs, I. Ilziņa – A/s Dati – 1998 – 255 lpp.

(D98)

sesija Personālie datori. Angļu-latviešu-krievu skaidrojošā vārdnīca. Sast.: A. Baums, J. Borzovs, A. Gobzemis, I. Freibergs, G. Fricnovičs, I. Ilziņa – A/s Dati – 1998 – 255 lpp.

(D98)

сеанс

 

Laika intervāls, kurā interaktīvā režīmā izpildāmā programma saņem sākotnējo informāciju, apstrādā to un sniedz atbildi uz lietotāja jautājumiem.

 

 

session CNET Internet Glossary http://www.cnet.com/resourses/Info/Glossary/

(CNET)

sesija LZA Terminoloģijas komisijas informācijas tehnoloģijas un telekomunikācijas apakškomisija

(IT&T)

сеанс

 

Laika intervāls, kurā tiek uzturēts aktīvs savienojums, kas nodrošina informācijas apmaiņu starp diviem datoru tīklam pievienotiem datoriem.

 

procedūra

procedure Datu pārraides un apstrādes sistēmas. Angļu-krievu-latviešu skaidrojošā vārdnīca. Sast.: V. Baumgarts, A. Baums, A. Gobzemis, G. Fricnovičs, I. Ilziņa – A/s SWH Informatīvās sistēmas – 1995 – 243 lpp.

(D95)

procedūra Datu pārraides un apstrādes sistēmas. Angļu-krievu-latviešu skaidrojošā vārdnīca. Sast.: V. Baumgarts, A. Baums, A. Gobzemis, G. Fricnovičs, I. Ilziņa – A/s SWH Informatīvās sistēmas – 1995 – 243 lpp.

(D95)

процедура

 

Darbību secība, kas jāveic, lai atrisinātu kādu uzdevumu. Šo terminu bieži lieto, lai apzīmētu augsta līmeņa programmēšanas valodā uzrakstītas programmas daļu, kas veic kādu specifisku uzdevumu šīs programmas izpildes gaitā.

 

indekss

index Personālie datori. Angļu-latviešu-krievu skaidrojošā vārdnīca. Sast.: A. Baums, J. Borzovs, A. Gobzemis, I. Freibergs, G. Fricnovičs, I. Ilziņa – A/s Dati – 1998 – 255 lpp.

(D98)

indekss Personālie datori. Angļu-latviešu-krievu skaidrojošā vārdnīca. Sast.: A. Baums, J. Borzovs, A. Gobzemis, I. Freibergs, G. Fricnovičs, I. Ilziņa – A/s Dati – 1998 – 255 lpp.

(D98)

индекс

 

Programmēšanā — vesels skaitlis, kas nosaka kādas datu vienības vietu attiecībā pret citu datu vienību.

 

www.termini.lv

Link to comment
Share on other sites

sesija ir mehānisms kā php skripts var padot citam php skriptam (arī vēlreiz sev) datus atsevišķi katram lietotājam. Parasti tie tiek saglabāti failā uz servera un lietotājam kukijā (vai urlī) tiek padots identifikators (katreiz cits, kad veido jaunu) ar kuru noteikt kāds fails bijis ticis izveidots.

 

procedūra ir veids, kā ietauptīt koda rakstīšanas apjomus saglabājot funkcionalitāti. Tas ir kautkas līdzīgs matemātiskai funkcijai matemātikā. Tu nodefinē f(x)=sin(x/pi*e^2), un turpmāk rakstot izteiksmes vari lietot to f(x) īsakam pierakstam: y = f(4*x)/f(y). Tāpat arī kodā - tiek nodefinēts koda gabals, kuru var no citas vietas izpildīt (vairākkārt) uzrakstot tikai funkcijas nosaukumu (un argumentus, ja ir tādi).

 

indeksi ir veids kā palielināt ātrumu ar kādu tiek meklēti dati datubāzē. Piemēram, (ļoti vienkāršs piemērs) ja tu glabā tabulā vārdus. Tad lai atrastu kādu konkrētu vārdu (bez indeksiem), ir jāiet visiem ierakstiem cauri, jo nevar zināt kur tas gadīsies. Bet ja tu sagrupēsi datus piemēram pa pirmam burtam (nu tev būs n-kastītes, n-burtu alfabētā, un katrā kastītē būs tikai tie vārdi, ar kuru sākas konkrētais vārds), tad lai atrastu vārdu "dators" tev būs jāskatās tikai tajā "kastītē", kurā ir vārdi ar d burtu (n reizes mazāk informācijas jāaplūko). To sauc par indeksēšanu. Eksistē dažāda veida indeksi. Šis bij tikai viens piemērs tiem.

Edited by bubu
Link to comment
Share on other sites

nb: procedūras atšķirās no funkcijām ar to, ka procedūrās vismaz formāli neatgriež rezultātu, bet tikai kaut-ko izpilda

 

php šī robeža zūd

19359[/snapback]

 

PHP jau var arī neatgriezt rezultātu (by default NULL), tā kā formāli PHP funkcijas ir procedūras. turklāt PHP f-ju definēšanai netiek norādīts atgriešanas tips.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...