Jump to content
php.lv forumi

offtopic, intereses peec par pieprasiijumu skatuDB


Recommended Posts

draugiem.lv source (mazuminjsh)

Apskatot dazhas vietas likaas diivaini - bremzeeja deelj ljoti lielaa pieprasiijumu skaita, ja?

 

Kaapeec nevareeja taisiit taa, ka ielogojoties lietotaajam sessijaa vai kur tur saglabaa svariigo info. Kaa piemeeram - vai statistika saglabaata, profila info, citi siikumi.

A to izskataas, ka katru reizi kaa lietotaajs kaut ko skataas - taa notiek SELECT visaadi..

OOP varbuut vajadzeetu? Hm.

Serverim atminja par iisu? Hmm..

Link to post
Share on other sites
  • Replies 30
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ar tām sesijām/kukijiem jau varētu šo to atvieglot. Bet ja lietotu OOP nekas nemainītos, jo OOP ir programmēšanas stils, ja to tā var saukt, bet nevis ātruma uzlabotājs.

 

Man nekad nav gadījies ņemties ar tik drausmīgu lietotāju skaitu (viņi paši, laikam ir 1 latvijā, kuriem gadījies), bet domāju, ka te var programmēt PHP līki vai taisni un šā vai tā būs samērā ilga ielāde - domājams, ka te nepieciešama kāda cita stratēģiska pieeja, vai nu kaut kāds C supersofts, kurš kaut ko dara daudz ātrāk nekā php (dzirdēju, ka viņi kaut ko tml. lieto), vai arī domāt par stipriem dzelžiem un slēgt tos kopā.

 

Vispār te ir šausmīgi daudz variantu, kurus varētu izmantot, gan jau ka kādam te forumā ir kāda ļoti laba ideja - vispār gribētu zināt, tapēc jautājums:

Kā panākt, lai draugiem.lv strādātu puslīdz normāli?

Link to post
Share on other sites
notiek SELECT visaadi..

Tieši tā - visādi, un tu nezini kādi. Varbūt nemaz savādāk nevar. Tu tak nezini viņu sistēmas iekšējo uzbūvi, tātad nespried pēc tā, ka tu esi redzējis tagad mazu gabaliņu viņu sources.

Link to post
Share on other sites
Kaapeec nevareeja taisiit taa, ka ielogojoties lietotaajam sessijaa vai kur tur saglabaa svariigo info. Kaa piemeeram - vai statistika saglabaata, profila info, citi siikumi.

A to izskataas, ka katru reizi kaa lietotaajs kaut ko skataas - taa notiek SELECT visaadi..

18192[/snapback]

 

Starp citu sesijas dati tomēr arī kaut kur ir jāglabā ;). Attiecīgi glabājot datus sesijā tev vienalga sanāk gan faila atvēršana nolasīšanai, gan sesijas datu saglabāšana sesijas failā.

Link to post
Share on other sites

Bet šajā gadījumā sesijas strādātu atrāk, nekā piem. atlasīt vārdu,uzvārdu,niku, vēl kādu sīkumu no DB.

 

Un ko jūs paši darītu, ko mēģinātu optimizēt, ja būtu līdzīgs gadījums?

Link to post
Share on other sites
Un ko jūs paši darītu, ko mēģinātu optimizēt, ja būtu līdzīgs gadījums?

18197[/snapback]

 

1. uzvaariitu kafiju

2. sakaartotu kodu - vismaz izvaktu html tagus aaraa, lai ir parskatamak un rastos idejas ko var optimizet

3. saktu domaat par db strukturu

4. papiiksteetu ka vajag speeciigaaku(us) serveri(us)

5. ..

Link to post
Share on other sites

To es ar pamaniju, ka baigi nesmuki izskatās, tas, ka html ir iekš koda. Ko viņi darīs, ja izdomās jaunu dizainu taisīt!

Link to post
Share on other sites
To es ar pamaniju, ka baigi nesmuki izskatās, tas, ka html ir iekš koda. Ko viņi darīs, ja izdomās jaunu dizainu taisīt!

18199[/snapback]

 

lūk tur arī tiek ietaupītas milisekundes uz katru lietotāju ( vidēji onlainā virs 10k), kas tiktu patērētas kaut kādas templeišu managmenta sistēmas darbināšanai.

Link to post
Share on other sites

Nu nezinu, vai ilgtermiņa projektam šādi ietaupīt būtu labi, nav jau jalieto smarty vai kas tamlīdzīgs, var jau izveidot paši savu sistēmu, kurā strādātu salīdzinoši ātri.

Link to post
Share on other sites

kas vainas smarty? neviens neliek ielaadeet un izmantot visus iespeejamos un neiespejamos pluginus, lietot ciklos includes un tad uzaudzet templeita ieladesanas laiku no keshas uz pussekundi un vairaak.

 

imo smarty ir labs veids prezentacijas atteelosanai, kaut kas kaa jsp.

Link to post
Share on other sites
Un ko jūs paši darītu, ko mēģinātu optimizēt, ja būtu līdzīgs gadījums?

18197[/snapback]

 

Jebkurā gadījumā jūtams laika posms būtu jāvelta plānošanai, izpētei, risinājumu meklēšanai, nevis uz karstu galvu jālec iekšā kodēšanā.

Link to post
Share on other sites

×
×
  • Create New...