Jazek WaterSide Posted October 5, 2022 Report Share Posted October 5, 2022 Laba diena! Problēma sekojoša, pats esmu pavisam nesen sācis darboties ar PHP un ir nu priekš manis patlaban milzīga problēma ar tekstu latviski, datubāze teksts rādas korekti, bet kad izvadu lapā, ir jautajumazīms garumzīmju vietā, esmu izmēģinājis visu ko google deva, neka, pats dīvainākais ir ka datubāze nokonfigurēta pareizi un izvades lapa kodējums pareizais, es iepriekš šo lapu biju taisījis un viss darbojās citā sadaļā, bet jaunajā ko pirms paris dienām pievienoju nekādi nestrādā, ka es varētu atrisināt? Mans projekts uz: PHP 8.0 MySQL 5.2 "PHP": "8.0", "MySQL": "5.2", Ka arī dažas paciņas ar composer: "nikic/fast-route": "^1.3", "twig/twig": "^2.0", "doctrine/orm": "^2.11", "tinymce/tinymce": "^6.0" Kāds gadījumā nezin ka es šo varu atrisināt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IFlow Posted October 10, 2022 Report Share Posted October 10, 2022 <head> <meta charset="utf-8"> </head> + https://www.php.net/manual/en/function.htmlentities.php Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jazek WaterSide Posted October 10, 2022 Author Report Share Posted October 10, 2022 55 minutes ago, IFlow said: <head> <meta charset="utf-8"> </head> + https://www.php.net/manual/en/function.htmlentities.php Mēģināju, neiet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Val Posted October 11, 2022 Report Share Posted October 11, 2022 Kāpēc mysql versija tik aizvēsturiska? Jebkurā gadījumā iemet savu uzrakstīto. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jazek WaterSide Posted October 22, 2022 Author Report Share Posted October 22, 2022 Nomainiju uz citu MySQL versiju, uz MAriaDB v10.3.36, laikam pēdējā, ta ir tada pati, ka uz web servera uz kura jāliek projektu, ko tieši uzrakstītu, es arī nomainīju frameworku, tagad esmu uz Codeigniter 4 v4.2.7 Teksts izvadās šāds: HILTI sienu kanÄ�lfrÄ“ze dcl180-SL jābūt HILTI sienu kanālfrēze dcl180-SL Man patlaban ir tikai: <html lang="utf-8"> Bet iepriekš mēģināju visu pec kartas ko var atrast interneta saistība ar kodēšanu (encode), nekas nepalīdz, mēģināju: <meta charset="utf-8"> <meta charset="ISO-8859-1"> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8"> Un bija noteikti vēl kaut kas, tikai neatceros kas, ko nebiju nekad lietojis, datubāze arī viss korekti saglabāts 'Collation' uz: utf8mb4_unicode_ci Nekas nelīdz, ņemot no datubāzes nekas netiek mainīts, tikai cik no stdClass uz array lai var izvadīt. Iepriekšējā projektā tā arī saglabājās uz uz datubāzes un tur viss parādās korekti https://vibrobliete.lv <- te viss korekti. Pats nezinu, bet vai ir kāda funkcija iekš MySQL lai visu mainītu, aizstātu simbolus vai kas tāds? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted October 23, 2022 Report Share Posted October 23, 2022 Ar kādu programmu tu raksti kodu? Pamēģini ierakstīt failā to tekstu, vienkārši padod mainīgo uz file_put_contents(), un pēc tam pārbaudi kādā citā teksta redaktorā, vai tur ir sačakarēti burti vai nav. Btw, iesaku ņemt labāk Laravel, nevis Codeigniter. Laravels ir stipri populārāks frameworks, būs vieglāk atrast darbu pēc tam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jazek WaterSide Posted October 24, 2022 Author Report Share Posted October 24, 2022 To tad jāpamēģina vēlāk, patlaban strādāju, bet nezinu vai tur būs problēma, izmantoju phpStorm. Ja iesaki Laravel, tad kā tur ir ar routiem, jo es ko iepriekš izmantoju (kas pašā rakstā rakstīts), tam bija nenormāls čakars ar tiem, visu laiku kaut kas negāja un kad visu sataisīju, tā arī nesapratu kā tas īsti darbojas, kā ir ar Laravel routiem? Liekas man ir vajadzīgs kāds mentors kamēr es notiprinu zināšanas vispār PHP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nils Graustiņš Posted November 1, 2022 Report Share Posted November 1, 2022 izpildi vaicājumu kā pirmo pirms visiem: SET NAMES utf8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jazek WaterSide Posted November 1, 2022 Author Report Share Posted November 1, 2022 Es sapratu, tur noteikti jau pie informācijas ievietošanas db kaut kas nogājis greizi, jo ar datubāzi arī viss ok, kā noslēgt šo tēmu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts