Jump to content
php.lv forumi

Mācos gadiem, bet tikko iedod lielāku projektu netieku ar to galā.


Mārcis Abele

Recommended Posts

Tu runā par to, kā novadīt projektu bez projektu vadītājiem, vai tieši par to, kā tikt galā ar tehniskiem risinājumiem?

Varbūt pats to tā nejūti, bet pieredze krājās konstanti. Kādā brīdī tās problēmas, risinājumi jau sāks atkārtoties. Ar katru projektu kļūsti gudrāks un pieredzējušāks. Katrs nākošais (tāds pats) projekts jau būs vieglāks.

Iesaku atrast domubiedrus, izmantot forumus, kur var rast atbildes arī tehniskas dabas problēmām.

Ja cīnies solo, tad izaugsme būs ļoti lēna, ja vien pašam nav ļoti liela motivācija malties cauri rakstiem, blogiem, dažādiem resursiem, un tiekties pēc kvalitatīviem risinājumiem. Domubiedri, mentori - tas ir tas, kas ļauj augt vairākkārt ātrāk.

Link to comment
Share on other sites

Biju domājis gan projektu plānošanu gan sarežģītu risinājumu domāšana. Protams arī biznesa loģikas domāšanu sistēmai ar kuras jomu nav bijusi nekāda pieredze un ir jādomā ko likt iekš ERM. Paldies par atbildi un tagad saprotu kādēļ iespējams attīstība nāk lēnāk jo koderim laikam ne visai būs attīstība sēžot alā un visu darot vienatnē.

Arī ja paņem ilgākas pauzes ir forši arī ja ir kāds mentors, kas palīdz noķert projektu garšu.

Link to comment
Share on other sites

Piekrītu augstāk sniegtajiem komentāriem - "zaļš gurķis" ļoti lēni (ja vispār) spēs izdarīt visu viens pats bez palīdzības no citiem.

Skarbā realitāte, bet tomēr jāņem vērā, ka programmēšana nav priekš visiem - ir cilvēki, kas gadiem mokās, bet spītīgi mēģina sevi pārliecināt: "es esmu programmētājs". Katram, protams, izaugsme ir dažāda un tā atkarīga no vides - vai darbojies spēcigā komandā/projektā vai "mauc pa savam" kādā mazā, melnā kantorītī.

Pieredze rāda, ka bieži vien problēma pat vairāk ir ne tehniska - spēja saprast biznesa pusi jeb saprast ko nepieciešams uzbūvēt un kāpēc. Ja tas ir detaļās (nevis virspusēji) skaidrs, tad piemeklēt atbilstošāko tehnisko risinājumu nav tik sarežģīti - ja neizproti nedz biznesa pusi, nedz tehnisko - tad vienam tikt galā ir grūti un rezultāts diezgan droši nebūs gaidītais.

@Mārcis Abele silti iesaku tev atrast sevi spēcīgā komandā (tas nenozīmē lielā uzņēmumā) - ja tev ir dots būt labam programmētājam, tad progress un rezultāti neizpaliks (zinošāki komandas biedri palīdzēs).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...