Jump to content
php.lv forumi

vai kāds saistībā ar SARS-COV-2 strādā no mājām?


codez

Recommended Posts

Tā kā es pats esmu liels no mājām strādāšanas piekritējs, tad radās šāds jautājums:
Tā kā programmētāji ir viena no profesijām, kurā to izdarīt visvieglāk, tad vai pašreizējos ārkārtas apstākļos kāds ir no pilna laika ofisa darba pārgājis uz darbu no mājām?
Un ja jā tad vai tas noticis pēc paša lūguma, vai uzņēmuma vispārējas politikas?

 

P.S. Var atzīmēties arī tie, kuriem šī situācija nav neko mainījusi darba režīmā.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Šobrīd dzīvoju Helsinkos, jau pirms mēneša viss ofiss pārgāja remote, pēc vadības lūguma. Atsauksmes kā nu kuram... Ir cilvēki, kam viss ok, ir tādi, kam mājās nav piemērota darba vieta iekārtota, utt.

P.s. interesējos par iespējām nomainīt darbu - varbūt varat ieteikt Eiropas uzņēmumus, kam remote kultūra ir augstā līmenī, un kas būtu jau salīdzinoši lieli un stabili? Startupi/finish-upi/īslaicīgi kontrakti īsti neinteresē, bet gan kompānijas, kas piedāvā normālus beztermiņa darba līgumus. (PHP programmēšana, React, Vue)

Edited by codehighriga
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, codehighriga said:

Eiropas uzņēmumus, kam remote kultūra ir augstā līmenī, un kas būtu jau salīdzinoši lieli un stabili? Startupi/finish-upi/īslaicīgi kontrakti īsti neinteresē, bet gan kompānijas, kas piedāvā normālus beztermiņa darba līgumus. (PHP programmēšana, React, Vue)

Veiksmi atrast. Nesen interesējos Spotify, Trustly, vēl šur tur... Visur atbilde bija "mēs tā nedaram".

Link to comment
Share on other sites

Pavisam nesen aizgāju no "9-17" daba un sāku strādāt no mājām tikai pie saviem projektiem, bet tam nav sakara ar COVID19, vienkārši sakritība laikā un jau sen to biju plānojis darīt.

Bet zinu, ka vairāki no draugiem/paziņām arī ir sākuši strādāt no mājām vai pārgājuši no daļēja attālinātā darba uz pilnīgu vīrusa dēļ. Šķiet, ka tas ir diezgan plaši izplatīti.

Edited by mad182
Link to comment
Share on other sites

internetveikalu menedžēju remote no Latvijas laukiem jau 1.5 gadu. Precīzāk Kurzemes meža.

Vēl nesen bija probl. ar GSM savienojumu, jo GSM vnk mežā nevienam operatoram nebija, bet WiFi Calling Latvijā neviens nenodrošina. Nācās miksēt ar pāradresāciju uz SIP numuru, jo mobilais interenet tomēr bija. Tieši pirms pandēmijas Bite paspēja GSM repeater uzlikt. Apmierināta kā marta runcis. Beidzot nekas negļuko

Link to comment
Share on other sites

Joprojām strādāju pie saviem un klientu projektiem no lauku sētas. Gadu izmantojām LMT bizness - ļoti nestabils risinājums un klientu apkalpošana zem jebkuras kritikas. Šobrīd, Bites trīs reizes lētākais risinājums - viss stabili. Kopumā esošā situācija liek vairāk mobilizēties darbam.

Edited by webi
Link to comment
Share on other sites

Patreiz vēl ofisā, jo tālmācībās sistēmas nav vēl notestētas uz šādu slodzi un jāspēj ātri reaģēt uz zvaniem un konsultantu responsēm lai šo to pielabotu. No rītdienas visticamāk ka no mājām.

Bet mēs te labi ja 30% no visa kolektīva. Pārējie tjipa no mājām jau tagad strādā.

Es gan esmu izteikts ofisa cilvēks, no mājām ne īpaši patīk strādāt, bet tākā sīkajiem skola nav, tad nebūs izvēles.

Link to comment
Share on other sites

Strādāju startupā (kas jau vairs īsti nebūs startups), kur remote kultūra tiek piekopta pēc paša darbinieka ieskatiem. Standartā darbojamies 1 dienu nedēļā no mājām, ja ir tāda vēlme, ir kaut kāda apslimšana, un tamdēļ nevēlēšanās vilkties uz ofisu lipināt citus, strādā no mājām. Uzņēmumam ir 4 ofisi, līdz ar to, attālināts darbs jau ir saknē iekalts. Tagad pēc visiem notikumiem, ieteica vienkārši strādāt mājā, kas lielākai daļai nav problēma, tiem, kam ir, ofiss tā pat ir atvērts. Sazanīšanai izmantojam zoom.us un ar to pilnībā pietiek. Ir mums cilvēki, kas dzīvo Bauskā, remote variantu piekopj biežāk, bez problēmām, ir dedicated desk tā pat, citreiz atbrauc uz ofisu, atkarīgs no vajadzības.

Šis varētu būt samērā labs grūdiens remote kultūrai, varbūt citiem "foršiem" kantoriem atleks vaļā klemmes ka open office smird, un zaldāta režīms ir garām.

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Kemito said:

Šis varētu būt samērā labs grūdiens remote kultūrai, varbūt citiem "foršiem" kantoriem atleks vaļā klemmes ka open office smird, un zaldāta režīms ir garām.

Viens no iespējamajiem pandēmijas plusiem.

Link to comment
Share on other sites

Visi (gan IT, gan pārējie) drīkst strādāt šo periodu no mājām, ko arī lielākā daļa veic.

Ikdienā gandrīz neviens nestrādā attālināti, ja vien nav nepieciešamība.

Pašam tādā ziņā "mājas ofiss" ir pat labāk iekārtots nekā galds darbā, tik kaķis mēdz patraucēt :D 

Link to comment
Share on other sites

10 gadus jau strādāju no mājām. Ir ļoti daudz plusi un tik pat daudz mīnusu. 

Laikam mīnusu ir vairāk nekā plusu. Ja tev ir vēl bērni, sieva, kas dažreiz atrodas mājas, sanāk liela traucēšana, pat ja tev ir sava darba vieta. Apziņa kad pamodies, darbs jau priekšā un ej gulēt nevis mājas bet gan offisā. Bieži ir raustīšanās uz visām pusēm, jo daudzi domā, ka tas jau reāli nav darbs sēdēt pie datora un kā tu vari strādāt kad gribi rada iespaidu, ka tu esi pieejams mājiniekiem visu laiku, veidojas savstarpējie kašķi kā darba laika neievērošana, darba holiķis utt..

 Arī attieksme no darbu devēju puses, partneru puses mēdz būt tāda, ka ja tu strādā remote, mēs varam tevi vairāk 'čakarēt' neslēgt darba līgumus bet gan autoratlīdzības līgumus utt.. Maksāt pēdējiem, jo pirmā vieta ir office džeki utt.. Nu tāds ritīgs freelance remote variants. 

Plusi varbūt ir tādi, ka nav jāmaksā par office vai coworking space, jaceļas 6 no rīta, lai paspētu uz darbu, utt. ēst vari mājas un ja tiešām vajag kaut ko izdarīt, tev nav jāņem brīvs jo parasti darbi ir sadalīti termiņos, ka tu šo termiņu sakārto sev izdevīgāk ir no katra paša atkarīgs.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...