iall Posted March 5, 2020 Report Share Posted March 5, 2020 (edited) Sveicināti. Saskāros ar lietu, ka ir vajadzīgs nosūtīt datus (piem. - desas bildes, kad taisīta u.t.t) uz citas mājas lapas API. Nekad nav bijusi saskarsme, bet atradu šo saiti - https://developer.wordpress.org/rest-api/ Vajadzēs nočekot (tas protams pēc datu nosūtīšanas) vai konkrētā desa jau eksistē, ja ir dzēsts no manas lapas, tad dzēšam vai arī maina info attiecīgi kā ir manā WP lapā. Būtu kruta, ja varētu uzveidot, ka tas viss notiek automātiski. Varbūt kādam ir pieredze šādā lietā? Sākšu bakstīt un tad jau manīs kas iznāks. Paldies Edited March 5, 2020 by iall Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
var Posted March 5, 2020 Report Share Posted March 5, 2020 (edited) Ja otra lapa arī ir Wordpress viens no variantiem, manuprāt, būtu pieslēgties primārās lapas datubāzei, šādi tā arī atjauninātos automātiski. Wordpress un PHP/Mysql man ir uz "Jūs", bet domāju, ka pat var izveidot read-only lietotāju priekš otrās lapas, lai nevarētu dzēst/pievienot ierakstus datubāzē no otrās lapas. Iespējams, ka tomēr vienkāršāk ir izveidot API, bet to gan jau kāds WP specs pastāstīs sīkāk. edit: Tiko uzgāju šādu GraphQL pluginu https://www.wpgraphql.com/ (neesmu lietojis) šo apvienojot otrā galā ar fetch() vai xml vajadzētu kaut kam iznākt. Priekš manis arī GraphQL šķiet patīkamāks/interesantāks , nekā REST. Edited March 5, 2020 by var Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
iall Posted March 5, 2020 Author Report Share Posted March 5, 2020 Otra lapa ir custom made cms, nav WP. GraphQL izskatās tīri interesants. Vakarā palūrēšu ko ziemā ēd. Paldies par atbildi :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
var Posted March 5, 2020 Report Share Posted March 5, 2020 (edited) 5 hours ago, iall said: Otra lapa ir custom made cms, nav WP. Nezinu, kāpēc pieminēju, "ja ir wordpress". Pieslēgties datubāzei un izvilkt informāciju jāvar arī ar pliku php. Edited March 5, 2020 by var Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted March 5, 2020 Report Share Posted March 5, 2020 5 hours ago, iall said: Otra lapa ir custom made cms, nav WP. GraphQL izskatās tīri interesants. Vakarā palūrēšu ko ziemā ēd. Paldies par atbildi :) Tev nav bijusi saskarsme ar API, bet piemini GraphQL? You cray? Vienkāršākais variants būtu saglabāt attēlu savā publiskajā mapē un izsaukt pieprasījumu uz to otras lapas endpointu padpdot parametru ar bildes urli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
var Posted March 5, 2020 Report Share Posted March 5, 2020 12 minutes ago, briedis said: Tev nav bijusi saskarsme ar API, bet piemini GraphQL? You cray? Ja var atļauties eksperimentēt un pamācīties, kāpēc gan ne? Pietam man šķiet, ka dotais spraudnis visu izdara servera pusē, tad tikai atliek ar "noķert" un apstrādāt objektu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aaxc Posted March 6, 2020 Report Share Posted March 6, 2020 Es varbūt esmu ko palaidis garām, bet kopš kura laika API būvē uz Wordpress? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted March 6, 2020 Report Share Posted March 6, 2020 1 hour ago, aaxc said: Es varbūt esmu ko palaidis garām, bet kopš kura laika API būvē uz Wordpress? Tu to saki tā, it kā API būtu kaut kas standalone. Wordpress ir API. Woocommerce ir savs API. Pajautā viņiem, kopš kura laika viņi būvē API :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
var Posted March 6, 2020 Report Share Posted March 6, 2020 1 hour ago, aaxc said: Es varbūt esmu ko palaidis garām, bet kopš kura laika API būvē uz Wordpress? Viņi to ir paredzējuši. Vari izmantot arī kā headless risinājumu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts