Jump to content
php.lv forumi

Izmaksas NodeJS aplikācijas izstrādei. ADVICE NEEDED!


var

Recommended Posts

Čau visiem!

Cerams, ka pareizajā subforumā iepostēju, itkā ar darbu saistīts, ja nē pārvietojiet lūdzu.

Vēlētos lūgt palīdzību - noteikt aptuveno izcenojumu projektam. Man ir iespēja izveidot starptautiskam uzņēmumam aplikāciju. Ir jau bijušas tikšanās un esmu parādījis/izveidojis bezmaksas vizuālus prototipus, viņi ir ļoti apmierināti un gaida manu atbildi par izcenojumu.

Aplikācija principā ir roadmap.

Izmantošu NodeJS, Express, MongoDB, kādu no websocketiem un noteikti likšu uz DO serveri (tapēc, ka nebūs laika macīties neko citu un tas man viss ir pazīstams).

...

Šeit bija teksts - izņemts, liels paldies, kas palīdzēja!

...

Un ir jāparedz, ka aplikācija tiks papildināta (kaut kad) ar visādiem "loriņiem". Piemēram čats, pievienot bildes, savienot ar kādu ārējo api. 
(Tas viss, protams, par atsevišķām samaksām)

Jādara viss pašam - serveru konfigurācija, responsīvs dizains (dizainam ir jābūt izskatīgam), back-ends un domājams, laiku pa laikam būs jābrauc ciemos un jāskatās dzīvē, ko un kā vajag uzlabot, lai pielāgotu darbam. Izmantošu maksimāli iespēju robežās "best practices", cik mācēšu un atradīšu interneta dzelmēs.

Par stundām man var neteikt - es nezinu, cik laiks aiziet, jo neesmu strādājis par programmētāju. Un stundas likme šeit būs nevietā, jo sanāk - ātrāk uztaisi mazāk nopelni.

Es pat nestādos priekšā (ja to darītu piemēram kāds app dev uzņēmums), cik aptuveni varētu tāds projekts izmaksāt, tapēc nāku pie jums, kas strādā šajā sfērā un orientējas cenās. 2k? 5k? 10k?

edit: Kāds un cik būtu tavs "Sākot no..?"

 

Edited by var
Link to comment
Share on other sites

Viena programmētāja alga mēnesī 2000eur. Ar nodokļiem tas būs apmēram 4000eur jāizskaita no bankas konta

Viens mēnesis gadā ir atvaļinājuma mēnesis par kur arī programmētājam jāmaksā alga

Pierēķini ofisa, elektrības, interneta, komunālo, grāmatvedības, datoru izmaksas

Iegūsi pašu minimālo naudas summu, lai varētu kaut ko darīt

Pareizini visu ar izstrādes mēnešu skaitu

Vienkārši ir kaut kādas bāzes izmaksas un projekta cena nevar būt zemāka par tām. 

 

Ja tu to projektu kodēsi vakaros pēc darba, tad vari to darīt arī par 100Eur :D

Link to comment
Share on other sites

Liels paldies, par atbildi @Kasspars

Tieši par to arī domāju, ka tas viss ir jāreiķina iekšā, vienkārši gribēju uzzināt, laikam, vairāk mazāk "Sākot no..", ir cilvēki, kas strādā šajā nozarē un aptuveni var pateikt "pie mums vai kautkur citur tu mazāk pa xxxx€ noteikti netiksi cauri". Es neesmu strādājis šajā jomā, kur vēl darījumu noslēdzis, bet savā iepriekšējā profesijā, es noteikti varētu pateikt izcenojumus, ar kuriem viss sākās.

Man nedaudz palīdz par to algu ko rakstīji, tapēc man interesētu, cik firmā programmētājam būtu dots laiks (ļoti aptuvens), lai izstrādātu ko tādu. Es saprotu, ka ir jābūt detalizētam darbu sarakstam, bet aptuveni, ja kautkas līdzīgs ir darīts varbūt var ko ieteikt..

Darbs būs fulltime.

edit: Latvijā 2000 eiro uz rokas programmētājam (js) skaitās low/mid/high alga?

Edited by var
Link to comment
Share on other sites

Tā kā visos uzņēmumos alga joprojām ir konfidenciāla, tad joprojām ir grūti saprast, kas ir low/mid/high. Personīgi šķiet, ka medium uz doto brīdi ir 1800-1900, bet 2020. gadā varētu pacelties uz 2000 eur.

Un tagad reality check - tā kā Tu pats vairākas reizes teici, ka neesi iepriekš strādājis par programmētāju un nav ne jausmas, kā noteikt projekta cenu, tad ir pamats domāt, ka atalgojumam par šo projektu jābūt ZEM vidējās algas. Iespējams, pat diezgan zemāk, nevis tikai 100 eur zemāk.

Otrkārt, Tevis noteiktais estimate projekta izveidei noteikti būs ļoti neprecīzs, pastāv varbūtība, ka kļūdīsies vismaz par mēnesi vai diviem, attiecīgi visdrošākais samaksas modelis tomēr ir par stundām. Lai izvairīos no Tevis pieminētā "ātrāk uztaisi, mazak nopelni" un citām negācijām, parasti darbu ar pasūtītāju saskaņo tikai par 2 nedēļām (šo periodu sauc arī par sprintu) - tu izstāsti, ko varēsi pa šo laiku uzprogrammēt, pasūtītājs apstiprina un samaksā. Sprinta beigās prezentē rezultātu un ja viss ir ok, tad ejat uz nākamo sprintu, ko atsevišķi apstiprina un apmaksā. Šāds process aizsargā abas puses pret nepamatoti zemiem vai augstiem laika estimate.

That being said, Tu varētu kvalificēties junior līmeņa algai. Varbūt 1100 neto mēnesī? Tas nemaz nebūtu slikti, jo daudzi, tikko iznākot no skolas, saņem vēl drusku mazāk. Pasūtītāja kopējās izmaksas uz šādu algu ir kādi ~1950 eur mēnesī.

Rezumē un mans ieteikums - neprasi no pasūtītāja vairāk kā 1950 mēnesī. Samaksājot nodokļus, saņemsi 1100. Pirmajai pieredzei programmēšanā tas ir adekvāti. Mēģini pierunāt viņus uz divu nedēļu ciklu un samaksu par to, citādi tiks piečakarēta vai nu viena, vai nu otra puse.

Link to comment
Share on other sites

Paldies par izsmeļošo atbildi, noteikti ņemšu vērā, viela pārdomām.

Bet tava atbilde, ir vairāk kā domu gājiens, kā programmētājam/pašnodarbinātam/darbiniekam. Ja mēs pieņemam, ka situācija ir savādāka, kā piemēram no uzņēmuma skatu punkta (kā @Kasspars izteiktais viedoklis) un ja man tomēr ir jāatrod speciālists, kas izpildīs darbu manā vietā (kaut vai jāpieņem darbā), tad es esmu vairāk kā vienkārši mīnusā. Junior algas modelis droši vien šeit nederēs, jo junior izpilda tikai darbu ar minimālu atbildību un bez papildus izmaksām. Šeit tomēr (kaut mazā mērogā), bet ir uzņēmējdarbība (lielākai daļai uzņēmumu CEO ir tas cilvēks, kuram nav ne mazākās sajēgas, kā vispār to darbu paveikt), man kautkā šaubas māc, ja es sāktu meklēt, kas man izpildītu šo darbu par 1k mēnesī no a-z normālā kvalitātē, es domāju, ka varētu ilgi meklēt.

Es esmu gabaldarbus izpildījis nelieliem projektiem un vienkārši netik nopietniem, ka būtu jāplāno "arhitektūra". Programēšanā, kā tādā, nav divu dienu pieredze.

Bet tiešām paldies par atbildi.

Edited by var
Link to comment
Share on other sites

Mans subjektīvais viedoklis:

2k - smieklīga summa, nekādā gadījumā.

5k - varbūt, atkarīgs no tā, cik liels, sarežģits un oriģināls patiesībā ir darbs. Vai tiksi galā pāris mēnešos? Kas ar garantijju/uzturēšanu?

10k - iespējams, ja jāparedz arī garantija un kādi atliktie maksājumi.

Man šķiet, ka darījuma summa varētu bū robežās starp 5k un 10k.

Ja tas būs vairāk par 10k, klients var negribēt maksāt. Ja zem 5k - jāpadomā, vai pašam ir vērts ķēpāties.

Ņem vērā, ka šī ir pārdošanas cena bez PVN, no kā, iespējams, jānoskaita nodokļi, tā ka uz rokām tev sanāks mazāk. Tur atkal jautājums, vai tu to gribi saņemt algā vai atstāsi uzņēmumā un izņemsi dividendēs, vai vispār ziedosi to uzņēmuma attīstībai.

Atceries, ka viss aizņem vairāk laika kā likās un ir sarežģītāk nekā likās, un Tev var nākties arī citu neizdarīto darbu, t. sk. darīt klienta darāmo un viņa vietā pieņemt lēmumus. Tā ka visus paredzētos grafikus droši var reizināt ar 2, un darbu apjomus arī, labi ja.

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, codehighriga said:

...

> Un tagad reality check - tā kā Tu pats vairākas reizes teici, ka neesi iepriekš strādājis par programmētāju un nav ne jausmas, kā noteikt projekta cenu, tad ir pamats domāt, ka atalgojumam par šo projektu jābūt ZEM vidējās algas. Iespējams, pat diezgan zemāk, nevis tikai 100 eur zemāk.

Tam nav nekādas nozīmes. var šai situācijā figurē kā uzņēmējs, un var noteikt jebkuru cenu. Ja viņš māk pārdot produktu un to reāli radīt, ir absolūti irrelevant, vai viņš ir strādājis par programmētāju, vai nē. Kodam nav pat jābūt izcili labam - programmai ir jābūt labai no lietotāja viedokļa, tas ir viss. Viņš var paprasīt 100 000, bet var arī uztaisīt par velti nākotnes pasūtījumu vārdā. Tevis minētie apsvērumi ir tas, kā domā cilvēks, kas pārdod tirgū savu darbaspēku, proti - pats ir prece, nevis uzņēmējs. ;)

var pārdod preci  - viņš nepārdod savu darba laiku.

Manā skatījumā, pareizais šādā situācijā ir taisni vienoties par fiksētu cenu un atrunāt pamata kritērijus, pēc kā tiks vērtēts vai pasūtījums ir vai nav izpildīts. Pārējais jau ir tavā ziņā - vari bliezt pa dienām, vari bliezt pa naktīm, vari atdot lai uztaisa cits - pilnīga brīvība. Koda veidu, apjomu un kvalitāti arī nosaki pats - klientu neinteresē kods, klientu interesē smuks interfeiss un lai programma atvieglo viņam dzīvi, tas ir viss.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Leotard said:

Interesants projekts izklausās, starp citu.  Vēlu veiksmes!

Paldies, Tev par veiksmes novēlēšanu un par viedokli, ļoti vērtīgi!

Varat slēgt tēmu ciet. Paldies visiem.

Edited by var
Link to comment
Share on other sites

@tewin - Nevajag tik ļoti piepūst vaigus. Tici vai ne, bet biznesā IT ir apkalpojošā sfēra. Un, tici vai ne, cilvēkam pie rakstāmgalda 99% gadījumu ir dziļi pie vienas vietas, vai programma, kuras interfeisā viņš izbolītām acīm baksta ar peli, ir rakstīta C# vai Vizuālajā Beisikā, kamēr vien tā dara to, kas no tās prasīts.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...