Jump to content
php.lv forumi
Jefta

PHP PDO vaicājums iekšs CSS.php

Recommended Posts

Ja es vēlos datubāzes vaicajumu ievietot html kodā, tad šādi: 

<?php include 'datubaze/db.php' ?>

Ja vēlos CSS failā css.php ievietot php mainīgo, tad šādi:

<?=$mainīgais?>

BET KĀ IEVIETOT IEKŠS CSS DATUBĀZES VAICAJUMU??????

Man vajaga to ievietot iekš CSS content:" "

#cssID:before {content:"<?php include 'datubaze/db.php' ?>";} - nestrādā.

Tapat nestrādā, ja ievietoju include 'datubaze/db.php' kā mainīgo

Tapat nestrādā, ja ievietoju visu garo vaicājumu iekšs <?php ?>

 

VAI VISPĀR VAR IEKŠ CSS content:" " IEVIETOT VAICAJUMU NO DATUBĀZES JEBKĀDĀ VEIDĀ??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saprotot, ka neredzu visu kodu, mans minējums - include 'datubaze/db.php' tikai izveido datubāzes konekciju un neko vairāk. Tev jāveic pieprasījums datubāzei un tad rezultāts jādabū mainīgajā. Šo mainīgo tu arī ierakstīsi CSS sadaļā. Fails "css.php" nekādi nav CSS fails, tas ir PHP fails, pat ja tu to HTMLam norādi, kā CSS. Bet vispār, CSS failus šādi neveido, tos jāveido statiskus, ja negribi tev nesaprotamās problēmās iedzīvoties! Viss, kas tev jādara - PHP failā, kas sagatavo HTML, jāieliek vajadzīgais klases nosaukums. Tātad, PHP failā, kas sagatavo HTML, raksti:

<?php
include 'datubaze/db.php'; //Nodefinēs $dbh
$sql = 'SELECT class_name FROM my_table WHERE my_row = :row';
$sth = $dbh->prepare($sql);
$sth->execute(array(':row' => $rindaNoKurasPanemtDatus));
$row = $sth->fetch();
$className = isset($row["class_name"]) ? $row["class_name"] : "";
?>
<div class="<?= $className ?>">saturs</div>

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, e-remit said:

Saprotot, ka neredzu visu kodu, mans minējums - include 'datubaze/db.php' tikai izveido datubāzes konekciju un neko vairāk. Tev jāveic pieprasījums datubāzei un tad rezultāts jādabū mainīgajā. Šo mainīgo tu arī ierakstīsi CSS sadaļā. Fails "css.php" nekādi nav CSS fails, tas ir PHP fails, pat ja tu to HTMLam norādi, kā CSS. Bet vispār, CSS failus šādi neveido, tos jāveido statiskus, ja negribi tev nesaprotamās problēmās iedzīvoties! Viss, kas tev jādara - PHP failā, kas sagatavo HTML, jāieliek vajadzīgais klases nosaukums. Tātad, PHP failā, kas sagatavo HTML, raksti:

 

Paldies. Bet laikam tomer iekš content " " nevares ievietot. Mēgināšu citādi.

Mekleju info, bet neatradu, kāpēc css iekšs php būtu slikts variants. Teiksim kapēc kas css.php ir sliktaks par statisku css.css????

Kur tur ir tās nesaprotamās problēmas? :)

Edited by Jefta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Šitā ir jādarbojas! 

Paskaties kāds tev css rezultātā izveidojas un tad arī sapratīsi kur ir vaina. Iespējams tev tur nekas neizvadās

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Jefta said:

Kur tur ir tās nesaprotamās problēmas?

Ja tu CSS pūt ārā no PHP, tas nozīmē, ka tavs CSS ir dinamisks un mainās pie kaut kādiem nosacījumiem. Kādā brīdī klienti sūdzēsies, ka viņiem kaut kas rādās nepareizi! Tu testēsi un nekādi nesapratīsi, kāpēc tev strādā pareizi, bet viņiem nē. 

Ar CSS/JS failiem ir normāli, ka klientam tie tiek nokešoti, nevis uz katru pieprasījumu jāatvelk pa jaunu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Paldies par Info.   Tads mazsvarīgs jautājums (pēdējais jautājums) - Ja tā, tad var būt ka PHP nav nakotnes, bet NODE.JS ir nakotne. Ko tu saki?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Allo, paskaties kāds tev css uzģenerējas. Ja nesaporti ko dari, tad ne node, ne pitons tevi neglābs!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Jefta said:

Ja tā, tad var būt ka PHP nav nakotnes, bet NODE.JS ir nakotne.

Nākotne ir labiem programmētājiem, valodas pakārtotas. Mācies kaut COBOL - pasaulē maz tādu, kas to māk, bet tiem, kas to patiešām māk, darbs uz mūžu nodrošināts, jo ir vecās sistēmas, kuras ļoti grūti nomainīt. Zinu, ka Latvijā šur tur vēl FoxPro programmētāji vajadzīgi, arī veco sistēmu uzturēšanai. Līdz PHP nāvei tālu, iemācies to kārtīgi, nevis lēkā!

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, e-remit said:

Nākotne ir labiem programmētājiem, valodas pakārtotas. Mācies kaut COBOL - pasaulē maz tādu, kas to māk, bet tiem, kas to patiešām māk, darbs uz mūžu nodrošināts, jo ir vecās sistēmas, kuras ļoti grūti nomainīt. Zinu, ka Latvijā šur tur vēl FoxPro programmētāji vajadzīgi, arī veco sistēmu uzturēšanai. Līdz PHP nāvei tālu, iemācies to kārtīgi, nevis lēkā!

Tu vel cilvēkam kas nemāk programmēšanas 2+2 piedāvā asambleru... 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/19/2019 at 12:56 PM, Jefta said:

Ja es vēlos datubāzes vaicajumu ievietot html kodā, tad šādi: 

<?php include 'datubaze/db.php' ?>

<?=$mainīgais?>

BET KĀ IEVIETOT IEKŠS CSS DATUBĀZES VAICAJUMU??????

Tapat nestrādā, ja ievietoju visu garo vaicājumu iekšs <?php ?>

VAI VISPĀR VAR IEKŠ CSS content:" " IEVIETOT VAICAJUMU NO DATUBĀZES JEBKĀDĀ VEIDĀ??

nav svarīgi kur tu izvadi datus...

fails: xxx.php

<?php 
/// izvadam datus no datubāzes CSS izskatā ... ta kaut vai pliku meiču izskatā - ka tik brauzeris saprot

echo END <<< 
.super_duper_css_klase{

color: {$mainīgais_no_db['super_css_krasa']};

border: {$mainīgais_no_db['super_css_borderis']};

$vienkarsh_mainigais

{ $mainigais_masivs['masivs_xx'] }

...

}

END:

?>

ta vari izvadīt ko tev vajag, arī Echo strādā - tikai 1 līnijā !!

Papildus aizmirsti kombināciju <?=$mainigais;?>  .. un uz visiem laikiem..   izmanto pilno - un vienīgi <?php  echo $mainīgais; ?> ... 

EDIT: palaboju kodu- masiva elementi jāliek {} savādāk būs kļūda, un nevarēsi saprast kāpēc.. parastais mainīgais bez {}, tāpat nebiju uzlicis echo .. ātrumā rakstiju.. 

Edited by Grey_Wolf

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/20/2019 at 2:30 PM, Jefta said:

Paldies par Info.   Tads mazsvarīgs jautājums (pēdējais jautājums) - Ja tā, tad var būt ka PHP nav nakotnes, bet NODE.JS ir nakotne. Ko tu saki?

precīzi otrādāk.. nevienam JS frimworkam - ta vispār nevienam frimworkam nav nākotnes - to dzīves laiks ir apmēram 5 gadi... 
PHP tomēr ir kā valoda, tāpat tīrs JS ... 
a - visādi NODE un citi brīnumi, nāk un iet .. pēc laika neviens pat neatcerās kas tur bija.. 
Tīrās programmēšanas valodas - saglabājās gadu desmitiem .. paskaties - teiksim C  (C++) .. joprojām ir aktuāla valoda.. un būs vel ilgu laiku, jo nekas labāks nav izdomāts.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/23/2019 at 12:46 PM, Grey_Wolf said:

precīzi otrādāk.. nevienam JS frimworkam - ta vispār nevienam frimworkam nav nākotnes - to dzīves laiks ir apmēram 5 gadi... 
PHP tomēr ir kā valoda, tāpat tīrs JS ... 
a - visādi NODE un citi brīnumi, nāk un iet .. pēc laika neviens pat neatcerās kas tur bija.. 
Tīrās programmēšanas valodas - saglabājās gadu desmitiem .. paskaties - teiksim C  (C++) .. joprojām ir aktuāla valoda.. un būs vel ilgu laiku, jo nekas labāks nav izdomāts.. 

Node.js nav framework un man liekas viņš paliks uz ilgākiem laikiem.

Quote

Node.js® is a JavaScript runtime built on Chrome's V8 JavaScript engine

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...