Jump to content
php.lv forumi

Wordpress un cits


krisy

Recommended Posts

Sveiki. Neesmu nekāds mājaslapu programmētājs, taču pamazām mācos, ir vēlme saprast un iemācīties sabūvēt kaut ko skatāmu! Jautājums ir par to vai profesionāli veidojot lapas visi viņas kodē no 0 pilnīgi, vai izmantojot, piemēram, wordpress dizainus edito tos līdz nepazīšanai. Sākumā apguvu dažus pamatus html, php, tagad pieķeros wordpress un skatos, ka tur var dizainu sabuvēt kā vien vēlies pat īsti nerakstot ne html valodā ne php, ne kādā citā. Tas tā intereses pēc vairāk - kā tiek veidotas profesionālas lapas, ar tām pelnot naudiņu.

Otrs jautājums vairāk wordpress zinātājiem. Tieši par dizainu veidošanu. https://youtu.be/2cbvZf1jIJM?t=26m27s Šeit video apmērām 26:27 minūtē var redzēt, ka viņam pieejamas diezgan plašas editošanas iespējams, respektīvi, mainīt augstumus, stilus, krāsas utt. Man editojot kādu eksistējošu dizainu (tas priekš mācībām vairāk) piedāvā labākā gadījumā nomainīt virsrakstu un viss, lai gan izmantoju to pašu dizainu ko video autors. Arī piedāvāto elementor pluginu mēģināju, ar to sākumlapu īsti nevarēja mainīt, es domāju vairāk tos landingpage slideshows utt, arī tīri virsrakstu lapai.

Lai nu kā, cerams, kāds domu sapratis, jo visticamāk neesmu izteicies ļoti korekti, jo visā šajā esmu iesācējs. 

Edited by krisy
Link to comment
Share on other sites

Divi relatīvi dažādi ceļi - būvēt sistēmas, vai cept augšā wordpress lapas. Lai būvētu jēdzīgas sistēmas no 0, tomēr nepieciešamas diezgan plašas zināšanas par php pamatiem, izvēles frameworku, JS, CSS.  Lai taisītu WP lapas, jāapgūst padziļināti pats WP, PHP pamati, JS (jquery) un CSS, ja taisi pats tēmas. WP lapu veidošana tomēr parasti ir vairāk konfigurēšana un neliela tēmu pielabošana, atkarībā no tā, cik  specifiskas klienta vēlmes. No nulles vērts taisīt, ja prasības pārsit pusi no WP funkcionalitātes. Bieži vien uztaisa pamatlapu no 0, un vnk paralēli uztur WP blogu, ja tāds nepieciešams. 

Link to comment
Share on other sites

Sistēmas varbūt labāk vispirms būvēt ar Java vai MS tūļiem. Tomēr korporatīvajiem patīk. 

Webam var taisīt arī ar ko citu, ne tikai PHP vai Java or MS. 

Viens ir tas, ka cītīgi jāmācās HTML, CSS un Javascript. 

Wordpress manuprāt arī var labi pelnīt, sevišķi ja proti rakstīt pluginus. 

Link to comment
Share on other sites

Viss atkarīgs ko grib darīt čalis, visu mūžu štancēt webus pēc vienas šnites, vai tomēr dažādību. Tas tiesa, viss korporatīvais un maksājumi labak ar Java un MS, kaut gan ņemot vēra to, ka PHP izstradatāji ir vidēji lētaki, tad nu pietiek gadījumu, kur visu tādu ceļ gaisā uz php bez problēmām, bet nu katram savs.

Webs php/js neko īsti vairāk nevajag, tooļi, libi, freimworki nāks ar laiku un vēlmēm.

Sakaŗīgs variants jau ir izmantot WP API un frontu cel uz kā gribi react/vue/angular, kā arī pluginus, tad vari rakstīt kādus gribi un bez problēmām, jo galvenais ir tikai padot/saņemt datus wp pusē un visu muhļīšanu vari tīri JS realizēt un tad dzīt kaut vai react native apps uz visām platformām. Paziņa šādies ļoti veiksmīgi pelna haltūrās.

 

Link to comment
Share on other sites

Paturpinot - no 0 taisīt ir jēga ne tikai gadījumā, kad funkcionalitāte ir nepieiciešama vairāk/dažadāka nekā WP sneigtās iespējas, bet gan arī gadījumos, kad lapa ir tik vienkārša, ka nekas netiks izmantots no WP sniegtajām iespējām - nav jēga likt WP, ātrāk būs no 0 "uzcept". 

Bet no cilvēkiem man apkārt, kas nodarbojas ar lapu izstrādi, reti kurais izmanto kādu gatavu risinājumu, bet ja izmanto, tad biežāk tas ir kas cits, nevis WP. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...