Jump to content
php.lv forumi

printful atsauksmes


Zefirs

Recommended Posts

@Leotard - tajā pašā laika ir vesela kaudze darbinieku, kuriem desktime nemaz nav uzstādīts, tā kā tu te diezgan pārspīlē :) 

Tu arī laikam nesaproti DeskTime pamatbūtību (kā tas ir daudziem produktiem šaja industrijā) - skaitīt laiku un produktivitāti, nevis čekot kurās lapās tu sēdi un keyloggeris arī iebūvēts nav. Viss kas ir redzams gan tev, gan darba devējam - programmas title un tajās pavadītais laiks. 

Izspiegot darbiniekus var vēl 100 citos veidos, un nevar zināt, varbūt tavs darba devējs kādā no tiem to jau dara tev nezinot. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ja māki paprasīt alga būs laba. DeskTime? Saka ka neskatās, bet hvz, ja neskatītos, tad nemaz nevajadzētu un atrunāties, kā produkta testēšanu ari neder, jo tiek uzstādītas stabilās versijas. Ieteiktu paprasīt kolēgiem interesantus stāstiņus par provātumu un pāris lietām no vecā ofisa. Bet ja desktime tik ļoti besij, uztaisi reverse proxi un baro produktivitātes datus. Ļoti nepatika, tas, ka pirmos 3 mēn backend principā neredzēju (aizgāju kā fullstack ar mutisku norunu, ka pamatā strādāšu ar backend, bet iegrūda mani mKe pasaulē un dizaina komandā) un nenormālais haoss kodā, kas tikai auga manas būšanas laikā. Daudzi procesi notika caur vienu vietu, bet bija kadri kas to visu rubija un varēja ļoti labi to visu paskaidrot, kā arī bija tādi, kas neko nezin pat par savu daramā daļu. Komanda diez gan forša, sapīpot, pajokot, bet manuprāt vēsa, kaut gan ir kolēģi ar ko es vēl sazinos un ik pa laikam pārmijam vārdu messenger. Normja humors, tas ir kas vienreizējs!! :D Vot man darba kārtošana diezgan nepatika, nezinu, laikam tanī momentā no esošā haipa biju sacerējies uz ideālu, bet saņēmu diezgna lielu procesu neizpratni no mana tiesā "vadītāja"(?).  Pusdienas laba štelle, galda futboli, kafijas aparāti uz katra stūra. Vasaras īsās piektdienas.

Kopumā: alga normāla, bonusi forši, veselības apdrošināšana sakarīga, komanda palīdz, stāvvieta ir. Nav darbības shēmu, lai spētu iebraukt visos procesos, no mārketinga daudz izgājienu (manā pieredzē), kas bojā plānu. Un dežūras suportā - manuprāt - liels mīnuss, bet ir interesanti.

Edited by Caaliitis
Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, Zefirs said:


5. Lai arī uzņēmums sevi prezentē kā caurspīdīgu, bet tomēr par algām ir aizliegts runāt (līgumā minēts). Tāpēc par algām noteikti vairāk varētu pastāstīt bijušie darbinieki.

 

Šis jau daudz kur ir, bet parasti jau šādas tādas "baumas klīst" :D

 

23 hours ago, Zefirs said:


 6. Stāvvietas vairāk kā sajēgas.
.

Ļoti iepriecinoši. Citādi apnicis jau lasīt sludinājumus, kur ofisa esamība centrā tiek uzsvērta kā baigais pluss, tā it kā visiem  pienāktos rullēt uz darbu ar sabtransu.

Link to comment
Share on other sites

On 5/9/2018 at 11:08 PM, Zefirs said:

4. Bardaks sistēmas kodā gan pamatīgs, esmu nedaudz vīlies..  Cerams šis tiks risināts tuvākajā laikā.

Kā, gadiem rakstītu kodu var savest kārtībā? "tuvākajā laikā"

Testi, test coverage tooļi ir?

Vai kolektīvā ir cilvēki no kuriem var iegūt jaunas zināšanas?

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Wuu said:

Kā, gadiem rakstītu kodu var savest kārtībā? "tuvākajā laikā"

Testi, test coverage tooļi ir?

Vai kolektīvā ir cilvēki no kuriem var iegūt jaunas zināšanas?

Tu noteikti iegūsi jaunas zināšanas!

Link to comment
Share on other sites

Aizliegumu izpaust algu var balstīt tikai uz komerclikuma 19. pantu par komercnoslēpumu:

Quote

19.pants. Komercnoslēpums
(1) Komercnoslēpuma statusu komersants var piešķirt tādām saimnieciska, tehniska vai zinātniska rakstura lietām un rakstveidā vai citādā veidā fiksētām vai nefiksētām ziņām, kuras atbilst visām šādām pazīmēm:
1) tās ietilpst komersanta uzņēmumā vai ir tieši ar to saistītas;
2) tās nav vispārpieejamas trešajām personām;
3) tām ir vai var būt mantiska vai nemantiska vērtība;
4) to nonākšana citu personu rīcībā var radīt zaudējumus komersantam;
5) attiecībā uz tām komersants ir veicis konkrētai situācijai atbilstošus saprātīgus komercnoslēpuma saglabāšanas pasākumus.
 

Tātad, lai darba samaksas apmēram varētu tikt piešķirts komercnoslēpuma statuss ir jāizpildās visiem šiem punktiem.
Manuprāt, to nav iespējams izdarīt, jo neizpaužas 1., 2., 3. un visdrīzāk arī 4. punkts
1. Lai arī ziņas par to, cik darba devējs maksā saviem darbiniekiem ir uzņēmuma ziņas, taču ziņas par to, cik konkrētais cilvēks nopelna, ir cilvēka paša ziņas un nav uzņēmuma ziņas un attiecīgi neietilpst uzbēmumā. Attiecīgi, uzņēmuma mēģinot aizliegt darbiniekam izpaust ziņas, kuras ir paša darbinieka ziņas, tiek pārkāpts satversmes 100. pants:

Quote

"100. Ikvienam ir tiesības uz vārda brīvību, kas ietver tiesības brīvi iegūt, paturēt un izplatīt informāciju, paust savus uzskatus. Cenzūra ir aizliegta."

Un pat, ja kaut kādā veidā izdomātu, ka komerclikums tomēr nosaka, ka šī darbinieka informācija (ziņas par to, cik darbinieks pelna) pieder arī darba devējam, tad satversme tik un tā ir tiek ņemta kā svarīgāka.
2. Šādas ziņas var būt pieejamas daudzām trešajām personām (un šī pieejamība ir noteikta ar citiem likumiem): gada deklarācijā, kurai atsevišķos gadījumos jābūt publiskai, vid darbiniekiem, bankas darbiniekiem, apdrošināšanas darbiniekiem, savam grāmatvedim, radiniekiem, tiesu izpildītājiem, utt.;
3. Varbūt caur baltiem diegiem pinot, tiesā varētu pierādīt, ka šādām ziņām ir vērtība un, ka kāds tās varētu pirkt, bet realitātē man šķiet to būtu grūti izdarīt;
4. Ja darba devējs atlaistu darbinieku pēc komercnoslēpuma izpaušanas punkta, darba devējam reāli tiesā būtu jāpierāda, ka ziņas par šī konkrētā darbinieka algas apjomu var radīt viņam zaudējumus.

Manuprāt, visi šie algas apjoma kā komercnoslēpuma punkti darba līgumos ir pretlikumīgi un, manuprāt, uzņēmums, kurš cenšas uzspiest darbiniekam kaut ko pretlikumīgu, ir p!#@&s.

Link to comment
Share on other sites

Es minēju, ka sāks risināt kaut ko. Tā vienkārši legacy kodu vienā dienā nevar pārrakstīt.
Parasti cenšas nodalīt sistēmas daļas atsevišķās apakšsistēmās vai mikro servisos, veco kodu refaktorēt. Dažreiz pilnīgs rewrite ir lētāks nekā censties salabot kaut ko, bet nu tas atkarīgs no projekta un finansēm. Printful gadījumā grūti spriest, sistēmu tagad tikai sāku apgūt.

Vecus projektus uzturēt ir māksla. Būtu interesanti dzirdēt citu biedru pieredzi ar veciem projektiem un to attīstību un uzturēšanu.

Link to comment
Share on other sites

Zefīrs, welcome to the team.

Kods kļūst par legacy bez maz vai gada laikā, jo visu laiku jāiet uz priekšu, jābūvē jaunas lietas, vecajām, ne vienmēr pietiek laika. Kad sāk sāpēt, pārrakstām, bet tas jau tā normāli visur. Tagad dev resursu kļūst vairāk, vairāk arī pievēršamies esošu lietu sakārtošanai.

Par jaunu zināšanu iegūšanu - katram jaunam programmētājām ir pieškirts "mentors", zināšanas iegūstam code review procesā, vai vienkārši spriedelējot, kā ko labāk. Kolēģi parasti ir atsaucīgi, visu var izdiskutēt.

Jauniem dev'iem bieži vien sākumā dod frontend lietas/basic sadaļas taisīt, bet ātri vien arī var tik pie diezgan apjomīgiem projektiem. Mārketings ir mārketings, tas nekad nav patīkami, bet ir neatņema projektu daļa.

Dev supports (tehnisku problēmu risināšana) - rotācijās kārtībā, pa nedēļai (rīta/vakara maiņa (vakara maiņu var no mājām strādāt)), iekrīt ik pa pāris mēnešiem, ir ļoti laba iespēja iepazīt sistēmas dažādākos nostūrus. Sākumā problēmas tāpat tiek risinātas ar kolēģu palīdzību, jo visu zināt sistēmā ir nereāli, pat jau ilggadējiem dev'iem.

Link to comment
Share on other sites

@briedis Piekrītu, dev supports arī bija ļoti jautrs, jo nācas labot un domāt par daudziem nestandarta un interesantiem keisiem, ar ko savādak nemaz nesaskartos, kā arī palīdz labāk izprast visu kopainu. Ja vēl sanāk paķimerēties suportā pie printeriem, kā man sanāca (jauna pieslēgšana), tad tas vispār ir ļoti aizraujoši un var redzēt visu darbu realā produkcijā un taustāmu. 

Vienkārši ir vietas, kur mārketings nevar īsti spiest, ka vajag vakar, jo viss iet cauri agile meetiem, bet DR es to īsti nejutu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...