ansis Posted April 4, 2005 Report Share Posted April 4, 2005 Lietoju WinLAMP v3.1. (paku ar Apache, MySQL, PHP) Problēma ir tāda, ka nevaru piekļūt datiem. my.ini viss ir rakstīts it kā pareizi: datadir=C:/Apache2/mysql/data Dati fiziski tur arī atrodas (atbilstošie folderīši, un viss). Bet ne phpMyAdmin, ne mani skripti netiek klāt pie datu bāzēm. Vai kādam būtu padoms? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 4, 2005 Report Share Posted April 4, 2005 Skriptam pieslēdzoties pie datubāzes, nekāds errors nerodās? (no mysql_connect fjas). ieliec error_reporting(E_ALL); skripta sākumā un izlasi kļūdas paziņojumu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 Lietoju WinLAMP v3.1. (paku ar Apache, MySQL, PHP) Problēma ir tāda, ka nevaru piekļūt datiem. my.ini viss ir rakstīts it kā pareizi: datadir=C:/Apache2/mysql/data Dati fiziski tur arī atrodas (atbilstošie folderīši, un viss). Bet ne phpMyAdmin, ne mani skripti netiek klāt pie datu bāzēm. Vai kādam būtu padoms? 15969[/snapback] cmd> mysql -uroot -p use mysql show tables ja neaizej lidz pedejam posmam, tad mysql ir nepareizi uzlikts Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 (edited) aiz -u vajag atstarpi, tb "... -u root ...", ne? Edited April 5, 2005 by bubu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grey_Wolf Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 Lietoju WinLAMP v3.1. (paku ar Apache, MySQL, PHP) Problēma ir tāda, ka nevaru piekļūt datiem. my.ini viss ir rakstīts it kā pareizi: datadir=C:/Apache2/mysql/data Dati fiziski tur arī atrodas (atbilstošie folderīši, un viss). Bet ne phpMyAdmin, ne mani skripti netiek klāt pie datu bāzēm. Vai kādam būtu padoms? 15969[/snapback] Kur fiziski atrodas MYSQL nav svariigi galvenais lai Patc MYSQL zin kur noglabaajis datus - PHP - shos datus pats fiziski neizmanto (nelasa) - to dara MYSQL serveris ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 aiz -u vajag atstarpi, tb "... -u root ...", ne? 15977[/snapback] es linux-ā kopā rakstu jau kuru gadu... un nav problēmu (tā itkā ir pareizi :), bet varbūt kļūdos ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 Kur fiziski atrodas MYSQL nav svariigi galvenais lai Patc MYSQL zin kur noglabaajis datus - PHP - shos datus pats fiziski neizmanto (nelasa) - to dara MYSQL serveris ;) 15978[/snapback] vot tieši kamēr nav mysql sakonfigurēts, php nav vērts aiztikt.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hu_ha Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 aiz -u vajag atstarpi, tb "... -u root ...", ne? 15977[/snapback] nevajag, saprot tāpat Link to comment Share on other sites More sharing options...
рпр Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 protams, ka nevajag, jo var arii rakstiit konsolee parole mysql -ulietotajs -pparole pameegjini ierakstiit mysql -u lietotajs -p parole tad sapratiisi vai arii pameegjini ar mysqladmin nomainiit paroli... aiz -u vajag atstarpi, tb "... -u root ...", ne? 15977[/snapback] Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 hmm, nezināju, ka nevajag atstarpi. uz wina vienmēr lieku atstarpi aiz -u :) aiz -p gan nevar likt atstarpi, to zinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 (edited) hmm, nezināju, ka nevajag atstarpi. uz wina vienmēr lieku atstarpi aiz -u :) aiz -p gan nevar likt atstarpi, to zinu. 15985[/snapback] izsecināt nevarēji ? :) aiz -p labāk neko nelikt, labāk to ievadit ar rociņām... ( -p = Prompt for password ) Edited April 5, 2005 by Delfins Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 hmm, nezināju, ka nevajag atstarpi. uz wina vienmēr lieku atstarpi aiz -u :) aiz -p gan nevar likt atstarpi, to zinu. 15985[/snapback] ja esi redzējis C/C++ progu sources linuxiem (winam!?), tad tur bieži vien iekš main() tiek izmantots viens un tas pats kods šito opciju iegūšanai C++ int c; static char optstring[] = "abs:"; opterr=0; while ((c=getopt(argc, argv, optstring)) != -1) { switch(c) { case 'a': cout << "Found option a" << endl; break; case 'b': cout << "Found option b" << endl; break; case 's': cout << "Found option s with an argument of " << optarg << endl; break; case '?': cout << "Found an option that was not in optstring" << endl; } } Un man ir tādas aizdomas ka visi OS projekti izmanto šo shēmu un tāpēc jamos daudzreiz vieglāk nodot parametrus (pierastāk) nekā native Windows pergām... ( /nXX /yZZ /FORCE) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubu Posted April 5, 2005 Report Share Posted April 5, 2005 aiz -p labāk neko nelikt, labāk to ievadit ar rociņām... ( -p = Prompt for password ) Zinu zinu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ansis Posted April 5, 2005 Author Report Share Posted April 5, 2005 Nu i oftopiks mazliet panesies... atgiezamies pie muusu auniem :) cmd> mysql -uroot -p use mysql show tables ja neaizej lidz pedejam posmam, tad mysql ir nepareizi uzlikts Aizejot uz atbilstošo dir: (C:/Apache2/mysql/bin): >mysql dod atbildi "welcome to mysql monitor... utt." paareejaas komandas (use u.c.) neko nedara - nekaadas reakcijas. PHP skripti rāda kļūdu: No Database Selected Kur fiziski atrodas MYSQL nav svariigi galvenais lai Patc MYSQL zin kur noglabaajis datus Vai tad tas nav rakstiits filee "C:\WINDOWS\my.ini"? No turienes jau arii man ir citaats: datadir=C:/Apache2/mysql/data Kā es vēl varu mēģināt pielauzt savu kasti darboties? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Delfins Posted April 6, 2005 Report Share Posted April 6, 2005 Nu i oftopiks mazliet panesies... atgiezamies pie muusu auniem :) cmd> mysql -uroot -p use mysql show tables ja neaizej lidz pedejam posmam, tad mysql ir nepareizi uzlikts Aizejot uz atbilstošo dir: (C:/Apache2/mysql/bin): >mysql dod atbildi "welcome to mysql monitor... utt." paareejaas komandas (use u.c.) neko nedara - nekaadas reakcijas. PHP skripti rāda kļūdu: No Database Selected Vai tad tas nav rakstiits filee "C:\WINDOWS\my.ini"? No turienes jau arii man ir citaats: datadir=C:/Apache2/mysql/data Kā es vēl varu mēģināt pielauzt savu kasti darboties? 16016[/snapback] kāds vēl `welcome to mysql monitor` ??? __palaid__ mysql.exe no konsoles ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts