Jump to content
php.lv forumi

Darbs pavēlā vecumā un uztaisītie darbi.


Dēmians

Recommended Posts

58 minutes ago, Wuu said:

Redux ir radīts specifiski lai atrisinātu darbu grupās. Enkapsulācija - nav kaut kādā veidā caur vienu vietu sasniedzama, bet gan ir pa tiešu iebūvēta un uzspiesta. RTFM

Nerunā muļķības. Iespējams, ka tev nav nojausmas, kas ir enkapsulācija. Reduxā visi aplikācijas dati glabājas globā storē. Reduxā pēc definīcijas nav enkapsulācijas. Bez tam reduxā, lai izmantotu atsevišķi veidotu komponenti, tai ir ne tikai jābūt zināšanām par globālu stori, bet arī tās actioni un reduceri ir pareizi jāsavieno ar globālo stori, kamēr ne redux variantā es varu paņemt 3-šās puses komponetni, importēt un vajadzīgajā vietā izmantot, padodot tai attiecīgos parametrus - lūk tā ir enkapsulācija.

58 minutes ago, Wuu said:

Mana kļūda, iekš PHP OOP tiešām nav slikts, jo izsekot datu mutācijai var lasot tekstu uz leju. JavaScriptā, gala aplikācija atgādina bļodu ar spageti.  

Tieši tāpat labi rakstītā javascript OOP kodē mutācijām var viegli izsekot lasot uz leju. Savukārt pārspīlētā funkcionālā redux kodā kā reizi tu nezini kas un kādā kārtībā izpildīsies. Jo projekts kļūst apjomīgāks, jo redux kods paliek par lielāku miskasti, jo viss glabājas vienā glogālā storē, pat tad, kad tas nav nepieciešams un ir galēji traucējošs.

Domā es neesmu ar reduxu spēlējies? Atmetu iespēju to izmantot, kad vienai un tai pašai lietai klasisks OOP kods ir 5 reizes īsāks un lasāmāks kā redux actionu, reduceri un middlewares. Redux filozofija ir risināt problēmas, kuras, pielietojot mutācijas, rodas dēļ javascripta asinhronās dabas, bet joks jau tāds, ka šī problēmas rodas tikai script kidijiem.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 33
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@Wuu, es te nevienu nemācu, tikai parādu piemēru, ko React dara. Labprāt redzētu arī tavu piemēru, kā tu nodemonstrētu to, ko dara React, mazāk par 20 rindiņās, bez globālām storēm, bez routeriem, bez milzīgas konkrētam pielietošanas paternam specifiskas aplikācijas konfigurācijas.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...