Jump to content
php.lv forumi

Web tendences, trendi u.c. zvēri 2017


NMY

Recommended Posts

ja negrib kaut ko sarežģīt, tad starpības nav

 

savstarpēja migrācija vienmēr gan nav pavisam vienkārša, jo abas sistēmas attīstās paralēli. no kaut kādas MySQL versijas 5.7.x mainīta tabulas struktūra, citāts no izstrādātājiem:

 

The problem is that MySQL decided to randomly change the mysql.user table and remove the password column. What's worse is that they've introduced this braking change in a stable version.

Edited by ieleja
Link to comment
Share on other sites

Kaut kur lasīju, ka Orākls nopirka Mysql, lai lēnām un klusi nogremdētu, bet pateicoties Mariadb, viņiem visi plāni izjuka.

 

To pašu es dzirdēju no MariaDB izstrādātāja(izveidotāja?), kad šamais uz Latviju pirms kādiem 3 gadiem bija atbraucis seminārus pasniegt. Esot 50miljonus $ noraidījis un nav pārdevies Oracle.

Link to comment
Share on other sites

Kā Yii fans piebilstu, ka Yii populiritate aug. Kā paši Yii fani vērtē: http://www.yiiframework.com/forum/index.php/topic/73521-statistics-about-yii2-and-its-competitors/

 

Nu neaug. Darbā vien es neesmu dzirdējis, ka kāds vēl izvēlētos Yii2. Man ir nākuši uz intervijām programmētāji - reti kurš vispār ir kādreiz pieskāries Yii. Laravels gan 95% ir zināms un aiztikt.

 

Es teiktu, ka vispatiesākā popularitātes līkne ir  https://www.google.lv/trends/explore?date=all&q=yii%20framework

img.2017.01.13.YkP3rB.png

Link to comment
Share on other sites

Es neko daudz nezinu par yii ietvaru un tā popularitāti, un patiesībā arī neinteresē, tikai gribēju piebilst, ka ar google trendiem ir tā interesanti, bieži vien ar nelielām atslēgas vārdu variācijām var tikt pie ļoti atšķirīgiem rezultātiem, līdz ar to diez vai tos vienmēr var saukt par vispatiesākajiem, piemēram:

 
Screenshot-4_3.png
Link to comment
Share on other sites

Play varbūt ir viens no populārākajiem Scala projektiem, bet ja tā paskatās uz sadaļu "Saistīti meklēšanas vaicājumi", tur ir pilns ar Google Play rezultātiem. Pat tad, kad nomaina atslēgvārdu uz "Play Framework", tikai 11. rezultātā var ieraudzīt kaut ko saistītu, tas ir, activator.

 

"Scala Play" ir interesantāks atslēgvārds, be yo, Play pazuda no kartes.

 

Es teiktu, ka PHP joprojām ir tendence. Lielākajai daļai latviešu tautas ir tāds scale, ka tas joprojām strādā un, iespējams, tuvākajā laikā nemaz nenāksies interesēties par Play haha.

Edited by Pats Toms
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...