Jump to content
php.lv forumi

Darba atalgojuma bonus - peļņas procenti


codez

Recommended Posts

Kāpēc, lai darbinieks, kurš tikko atnācis strādāt projektā saņemtu tikpat procentus no peļņas, cik, piemēram, darbinieks, kurš strādājis jau 2 gadus pie projekta?

 

Tāpēc, ka tam nav nozīmes. Problēmas vajag risināt tad, kad tās rodas, nevis paredzēt visus iespējamos variantus. Ja nu darbinieks nomirst tieši pirms projekta beigām, tad viņa nopelnītais honorārs sievai nepienāksies? Vai tomēr pienāksies, bet tikai 50%? Un, ja viņam nav sievas, tad vecākiem, bet tikai 35%? Nafig visu to izdomāt, ja situācijas tāpat var būt bezgalīgi daudz un dažādas? Šī sistēma tev dos lielisku iespēju piesaistīt pokemonus, bet atbaidīs nopietnus darbiniekus. Viņi jau tā raustīsies pie tevis iet uz tik mainīgu un nestabilu jomu.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 31
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tāpēc, ka tam nav nozīmes.

 

Vai tu savā uzņēmumā tā dari? Visiem darbiniekiem maksā vienādus procentus no peļņas? Kādā nozarē darbojas tavs uzņēmums un cik viņam ir darbinieku?

 

Problēmas vajag risināt tad, kad tās rodas, nevis paredzēt visus iespējamos variantus.

Ir konkrēta problēma. Vidējais darbinieks nav pārāk ieinteresēts radoši strādāt un ir nepieciešama sistēma, kas viņu motivētu strādāt radošāk un ar atdevi.

 

Ja nu darbinieks nomirst tieši pirms projekta beigām, tad viņa nopelnītais honorārs sievai nepienāksies? Vai tomēr pienāksies, bet tikai 50%? Un, ja viņam nav sievas, tad vecākiem, bet tikai 35%?

Latvijā mantojumu tiesības ir ļoti labi aprakstītas Civillikuma 2. daļā un pilnībā pārklāj visus tavus uzdotos jautājumus.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...