Jump to content
php.lv forumi

Sadarbības piedāvājums freelancerim/-iem i-veikala izstrādē


Bagatais

Recommended Posts

No pieredzes varu teikt, ka viena pati ideja ir labi, ja 5% vērta. Līdz ar to Tev vajag piesaistīt kvalitatīvus izpildītājus, kas ieguldīs 55% no rezultāta. Pirmais jautājums būtu - vai atdeve 1:11 ir korekta attiecība / aka. godīgs offers. Protams varbūt šī ideja ir nenoslīpēts briljants, ko statistiski, gribētos teikt.. lielāka iespēja ir vinnēt Super Bingo. ;)

 

Vai Tev ir stabils plāns par atlikušajiem 40% - mārketingu? Jo, ja saki, ka nav mārketinga analīzes tad tas nozīmē - nē. Cik nav bijuši šie "uztaisīs" ss.lv/draugiem.lv/ebay'u/u.c. Diemžēl, lai vai cik labu ideju realizē, visbiežāk tas atsitās pret problēmu - neviens par to projektu nezin. Un ja nav mārketinga aktivitāšu - nezin un nezinās! No pieredzes - projektam bez tieša finanšu investora, lai ieskrietos vajadzēs daudz pūles un soc. tīklu darbu.. un vismaz kādu 1/2 gadu laika. Vienmēr protams ir >50% iespēja, ka tas nepavilksies. Līdz ar to viss ieguldītais darbs būs "kaķim zem astes".

 

Sorry, par kritiku, bet nākt ar 5% no projekta, meklēt brīvprātīgos, kas iegulda 11x vairāk, bez seguma (mārketinga plāna), kam būtu jāsastāda vismaz x8 no 5% ir matemātiski nepareizi. Tas būtu tāpat, kā - es iedodu 5000 EUR galvojumu 65000 EUR kredītam, kam 40:60 iespēja, ka atdošu. Sorry (again) par kritiku.. bet ja tiešām gribi, lai tā ideja aiziet, iesāc ar mārketinga plānu, tirgus izpēti (te var arī mentorus piesaistīt), saproti, kā to ideju iebīdīt tirgū.. un tad, kad būs vismaz 25% no projekta (ideja + aptuvens mārketinga realizējums) nosegts.. tad var meklēt freelance developerus, kas pavelkās uz potenciālo peļņu. Jo šobrīd ir - pliks solījums par peļņu, kuram segums ir 0. :(

Link to comment
Share on other sites

Mani visnotaļ interesē, kas ir tas nenormāli unikālais, ko nav iespējams uztaisīt uz Prestashop... ja ņem vērā ka prestai ir pat vairāk noliktavu iespēja, sekošana preču kustībai, ražošanu arī var pabāzt un pat POS darbināt uz tā bāzes...

Link to comment
Share on other sites

uz PrestaShop bāzes un PrestaShop standarta (tas, kas ir iekš attiecīgā PrestaShop_versija.tar.gz) funkcionalitāte ir mazliet dažādas lietas

 

uzrakstīt moduli gandrīz jebkurai papildus funkcionalitātei var, bet tas vairs nebūs par velti un var nestrādāt nākamajās versijās

Link to comment
Share on other sites

Bet ja to salīdzina ar veikala izstrādi no nulles... autora minētais budžets šķiet nedaudz smieklīgs :) Vēl jo vairāk ņemot vērā, ka budžeta kā tāda nav. 
Pat paņemt prestashop specu un palaist bāzes veikalu darba kārtībā, tas nebūs 100€ un arī ne 200€. Bet izstrādāt veikalu nu nulles. 

Man personigi presta ļoti pat patīk vienīgi es kaut kā neiebraucu... ko tieši domāji ar standarta un versija? Presta ir kāds ir. Lejupielādējams selfhosted. Vai tad ne tā?

Link to comment
Share on other sites

ar standarta es domāju tieši to "ir kāds ir. Lejupielādējams selfhosted"

 

bet ja sagribas kaut ko, ko tas PrestaShop nedara? jāmeklē kāds gatavs papildus modulis (par velti vai par naudu) vai jāmeklē kāds, kas to moduli uzrakstīs (nav ne jausmas cik tādu cilvēku ir Latvijā)

 

bet ko īsti vēlās autors gan nezinu, bet noteikti pievienojos uzskatam, ka labāk paņemt kaut ko gatavu un pārbaudītu ar 95% vajadzīgās funkcionalitātes (un 95% nevajadzīgas funkcionalitātes piekabē) nevis visu sākt no 0%. nu un kas tā par superideju, kas viņam prātā desmit gadus, bet joprojām nav pieejama 1,001 veidā pasaulē? varbūt nevienam to nemaz arī nevajag?

Link to comment
Share on other sites

Patiesībā ļoti daudz var izdarīt arī ar minimālām zinašanām.
To pashu prestas checkout var uztaisīt lai ir vienā solī piem tikai epasts un viss :D pārējo tpl failā norādīt ka iekš db sapičkā kaut kādas noklusetas vērtības.

Protams, ka ja gribās kaut ko baigi krutu, tad drīzāk būs jameklē palīdzība Krievijā.

 

Nu parasti jau tie unikālie projekti tādi arī ir - vispār neunikāli :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...