Wuu Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 (edited) Ir darbstacija ar 3 monitoriem, daudz kodoliem, neesmu ieslēdzi to leijerkasti nedēļas divas. Darba vajadzībām pārgāju uz piezīmjdatoru. Šobrīd izmantoju Dell E6440, i7.. bla bla bla... Kaut arī spēcīgs, drausmīgi smagnējs. Vēlos iegādāties ko maziņu un ērtu. OS Ubuntu, metu acis uz MacBook Air, bet nav nekādas saprašana par jaudu, 1.6Ghz divkodolnieks nebūs bar mazu? Parasti atvērtas 3 node konsoles, kas aktīvi darbojas, servers, clients, testi viss ar automātisku atjaunošanos. Tad vēl, Vagrant tiek atvērts. Noteikti arī kāda datubāze. Ko paši lietojam? Cik liels ekrāns? Varbūt ir kāds portatīva datora modelis, kas atbilstu vajadzībām. Cietais disks neinteresē, pat ja nav SSD, uzriez tiks uzstādīts. Svarīgi, lai klaviatūra ir ar plāniem taustiņiem Edited May 3, 2016 by Wuu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasspars Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Ņem 13 collu macbook pro Air modeļiem ir zemas izšķirtspējas ekrāns. Uz pro ir ~2500x1600 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yuppio Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 (edited) mājās izmantoju ux32vd ar diviem monitoriem, ja būtu tagad jāupgrade`ojas, tad ņemtu visticamāk UX501VW. man personīgi liekas, ka ar Air ir pa īsu. Edited May 3, 2016 by yuppio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qwerty Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Man liekas, ka CPU priekš WEB programmētāja neko nemaina. Man ir 2.1 GHz divkodolnieks un izmantotā jauda ļoti reti pārsniedz 20%. Galvenais ir SSD un RAM. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Vajadzētu pievērst uzmanību ekrāna krāsu kvalitātei, un vispār ekrāna kvalitātei kopumā (Apple protams ar to problēmas nebūs). Uz laptopiem var ieberzties. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Vajadzētu pievērst uzmanību ekrāna krāsu kvalitātei, un vispār ekrāna kvalitātei kopumā (Apple protams ar to problēmas nebūs). Uz laptopiem var ieberzties. Tu meklē portatīvo kodēšanai vai bilžu apstrādei? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasspars Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Intereses pēc pasktījos jaunos laptopus no NEApple ražotājiem. Visiem klaviatūras izkārtojums ir neerts, konkrēti PageUp PageDown ir tieši pie kursortaustiņiem. Tas ir mega fakaps priekš developera. Vienīgie, kuriem tāda izkārtojuma nav ir dell un asus. Bet dell maksā tā pat vai vairāk kā apple Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blitz Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Tu meklē portatīvo kodēšanai vai bilžu apstrādei? Tā es arī nodomāju un iestājos intīmās attiecībās ar eiro. Rezultātā view angle drausmīgs, atkarībā no leņķa dažus stūrus redz sūdīgāk (it īpaši ambient tēmās), kautkādus pelēkos pustoņus neredzu. Ja tur pavadi daudz laika pie tāda ekrāna tad ātri izbesī. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 (edited) ThinkPad kādreiz bija ģeniāls dators. Līdz kādiem 4 gadiem atpakaļ arī to sačakarēja. Vecā klaviatūra pati par sevi ir leģendāra. Paskatījos to Dell. Nu jā... Nez, man liekas, ka darbarīkam jābūt tādam, ar kuru ir prieks strādāt. Tas jau tāds arhaisks izskatās. Edited May 3, 2016 by Mr.Key Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Good luck adekvāti darbināt Ubuntu uz 15'/16' gada Makbuka :P Here you go: http://www.dell.com/us/business/p/xps-13-9350-laptop-ubuntu/pd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Tā es arī nodomāju un iestājos intīmās attiecībās ar eiro. Rezultātā view angle drausmīgs, atkarībā no leņķa dažus stūrus redz sūdīgāk (it īpaši ambient tēmās), kautkādus pelēkos pustoņus neredzu. Ja tur pavadi daudz laika pie tāda ekrāna tad ātri izbesī. Nez, kurš vispār var ilgstoši pakodēt ar vienu monitoru, kur nu vēl pie tāda ar ~15". Mazohisms tas ir.. Normālā gadījumā tev mājās ir vnk ārējais monis, normāla klaviatūra un pele. Ja vajag kustēties, tad atvieno no vadiem un aiziet... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurchiks Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Nez, kurš vispār var ilgstoši pakodēt ar vienu monitoru... Kur problēma? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Kur problēma? To pašu arī saka tie, kas slavē teksta redaktorus :) Kodēt taču var, ir ērti, man patīk, nafig IDEs? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wuu Posted May 3, 2016 Author Report Share Posted May 3, 2016 Nez, kurš vispār var ilgstoši pakodēt ar vienu monitoru, kur nu vēl pie tāda ar ~15". Mazohisms tas ir.. Normālā gadījumā tev mājās ir vnk ārējais monis, normāla klaviatūra un pele. Ja vajag kustēties, tad atvieno no vadiem un aiziet... Nu man ir setups ar 3 monitoriem, nu nav ērti. Atkarīgs arī no aplikācijām ko lieto. Man sublime un termināļi, ko man tie monitori dod? Kad rakstu klienta pusi, tad jā, 2 monitoru vajag. Bet ar 50/50. Ir ērti, kad pārlūks un teksta redaktors sadala ekrānu uz pusēm. Kā saglabā, tā uzreiz redzi rezultātu, nepagriežot galvu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted May 3, 2016 Report Share Posted May 3, 2016 Nu man ir setups ar 3 monitoriem, nu nav ērti. Atkarīgs arī no aplikācijām ko lieto. Man sublime un termināļi, ko man tie monitori dod? Kad rakstu klienta pusi, tad jā, 2 monitoru vajag. Bet ar 50/50. Ir ērti, kad pārlūks un teksta redaktors sadala ekrānu uz pusēm. Kā saglabā, tā uzreiz redzi rezultātu, nepagriežot galvu. Man vienā pārlūks, otrā IDE Ja IDĒ debugoju, vienā ekrānā ir debug rīks (mainīgie, stacktrace, etc) Debugojot frontendu, pa vienu ekrānu ir debugeris, otrs chrome Vienā ekrānā skype, otrā pārlūks. Ļoti noder, kad skype jāraksta ir kkas to, ko redzu ekrānā. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts