Jump to content
php.lv forumi

PHP programmētāja vakances Draugiem.lv grupas uzņēmumā Mapon


andrisp

Recommended Posts

  • Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

> Un tavs kods ir labāks?
Jā.
 
> Jau atrunāts.
Nekas nav atrunāts. Tas, ka Tu uzskati, ka testu neesamība neko nemaina ir Tavs viedoklis. Tas nepadara to par pareizu.
 
> Tas nenozīmē, ka tur nav neviena baga.
Protams. Taču tas nozīmē to, ka mainot funkcionalitāti iespējamība kaut ko salauzt ir N^ mazāka. Tev tāda iespējamība ir 100%, jo Tev nav testu. Punkts.
 
> kura prasa daudz laika, lai iemācītos vienkāršas lietas
Un lasīt Tavu murgaino kodu neprasa? CLI komponentei konkrēti cik vajadzīgs izlasīt? 5-10 minūtes? Appkernelim? 10 more.
 
> Ne pilnībā. Maintainability is not a problem because there's so little code. Symfony maintainot gan ir "jautri".
Kas par bullshit? Maz koda tagad. Maz koda būs arī rīt? Maz koda būs arī kad kāds būs pamanījies kaut ko izveidot uz šī koda pamata? Es Symfony maintainoju ikdienā. Kas jautri? Elementāra būšana pamatā.
 
> Tāpēc, ka kods ir self-explanatory.
Nē.
 
> Es uzskatu, ka koda piemēri ir daudz vērtīgāki par dokumentāciju. Ja ir kaut kādi baigi daudzie varianti, ko kādam API var padot, tad var vēl blakus piemēram komentāru bloku uzrakstīt, bet ne vairāk.
:D que?
 
> Mans 5 minūšu "garbage" ir saprotams max 1 minūtes laikā, ja prot lasīt kodu.
Es protu lasīt kodu. Es arī saprotu ko Tu tur esi samačkājis. Taču es arī saprotu cik greizs ir tas Tavs kāršu namiņš.
 
> Priekš konsoles komandas, kas izvada "Hi there, world!", tas ir daudz par daudz koda.
Cik daudz konsoles komandas kas izvada Hi there world izņemot demo nolūkos Tu esi redzējis? LOL?
 
> Turklāt tai Symfony console struktūrā, vienai komandai obligāti nepieciešama vesela klase ar vairākām metodēm.
Un? Un nevis vairākām, bet divām - viena apraksta komandu, definē argumentus utt., otra ir runnable. Viss.
 
> Manā gadījumā 1 klasē var būt jebkāds skaits komandu, katrai sava metode.
Gross SRP violation.
 
> Un vēl ir tāds feins punkts, ka Symfony konsolei vajag uztaisīt objektu katrai konsoles handlera klasei tikai lai uzzinātu, kādu komandu tā handlo.
Un? Pat ja tam app būs 10,000 komandu, tas pilnīgi neko nemainīs, ne ātruma, ne kādā citā ziņā. :D Kāds ir Tavs arguments?
 
Un Tavu garbage koda sempli es nemaz nekomentēšu. Kaut kāds idiotisms. Goda vārds, man sīkie kad uzšauj pa klaviatūru iznāk loģiskāk.
 
Kā pievieno, validē un lasa argumentus Sy var redzēt augstāk linkā. Nekas pašam nav jāraksta, configure nodefinē kādus argumentus pieņem, tas tiek ielikts --help un tiek validēts. Atliek vien nolasīt. Kur vēl elementārāk.

Link to comment
Share on other sites

Nu un pasaki vēl, ka tevi ir iespējams diskutēt. Tu nodirs, citi atbild. That's how it always goes.

 

Vārdu sakot, iebāz sev to Symfony labi dziļi un izbaudi, cik uziet. Es neesmu ofisa planktons, man ir interesantāk pašam rakstīt kodu un domāt, nevis lasīt stundām dokumentāciju, jo es zinu, ko man vajag, un es zinu, kā to uztaisīt, man nevajag 3rd party palīdzību no bloated librarijiem. Es esmu strādājis ar Symfony, un labi zinu, ka tas ir overengineered piece of shit; tiklīdz vajag kaut ko nestandarta, tā uzreiz kods uzpūšās x10, ja ne vairāk (mazums vēl speciāli bundle jākačā, kas varbūt aptuveni dara to, ko tev vajag), jo citādāk nevar, kamēr plain PHP to varētu eleganti atrisināt ar ~10 līnijām koda.

 

TL;DR - end the arguing, get back on topic. Es tev nepiekritīšu, un tu man arī ne, tātad jēgas 0.

 

P.S. Es nešaubos, ka ir cilvēki, kas man vismaz daļēji piekrīt, bet negrib to rakstīt, jo tad tu arī viņiem uzdirsīsi, un viņiem tas nav vajadzīgs.

 

P.P.S. Es nerakstu enterprise grade freimworku un neesmu ieinteresēts pielaizīties maksimāli lielam lietotāju skaitam; es rakstu extremely basic kodu sev un tiem, kam tāda lieta patīk. Tev nepatīk, tad tu arī nelieto, un man pie dirsas, ko tu par to domā.

Edited by jurchiks
Link to comment
Share on other sites

Kā ex Delphi programmētājs ļoti labi zinu, kas ir ASM, jo optimizācijas nolūkos nācās to savulaik izmantot. Kas tie par muļķīgiem pieņēmumiem, ka visi ir WEB devi un bez PHP neko citu nav redzējuši? Bet es pieļauju, ka Laravel devi gan to nezin :D

Jautājuma esence bija nevis, vai tu esi par ASM dzirdējis, bet gan - cik no tiem hardcore PHP deviem, kuri saka, ka Laravelists lohs, jo SQL googlē, ir dzirdējuši un/vai spēj pielietot? Atbilde būs: maz. Taču vairāk arī nevajag, jo, ikdienā programmējot PHP, tas ASM tev ir absolūti nebūtisks, kaut arī tas ir visas programmēšanas fundaments (oldfarti tagad fonā rēc: "haha, šitais tuparila asemblerists - fundaments pat NAND vārtus nevar uzlodēt bez manuāļa, hahaha!")

 

Attiecīgi - ko tev dod überākās SQL zināšanas, ja Laravelā viss notiek caur Eloquent? Ja nu pēkšņi gadās projekts, kur vienā vietā vajag custom kveriju, tad Laravelists iegūglē kaut ko par SQL, bet es, kad man ievajadzējās to pašu, dabonu iegūglēt, kā Laravelā vispār raw kveriju izsaukt. Nu toties kveriju rakstu bez goolēšanas.

 

 

call_user_func() ir lēnāks, kaut dara to pašu. Reflection ir vēl lēnāks, un filtrēšana ir VĒL lēnāka. Priekš kam to visu darīt, ja rezultāts ir identisks?

Tev ķipa tā izsaukšanas vieta ir bottlenecks, ka jādomā, kā likvidēt call_user_func overheadu? :D 

 

 

+ vēl ir tāda štelle, ka ir daudzreiz ātrāk 5 minūtēs uzdrukāt šādu primitīvu kodu, kurš dara visu, ko vajag, un par kuru tu automātiski zini visu, ko vajag zināt, nekā nokačāt symfony konsoli un tad pusstundu studēt, kā panākt visu, ko tev vajag izdarīt.

Ja vajag tik primitīvi, nav vēl efektīvāk vispār nerakstīt kaut kādu konsoles handleri, bet pliku .php, include, ko vajag, un inline sarakstīt? :D

 

Es īsti nesaprotu, ko var "pusstundu" studēt par to Symfony konsoli, bet tas, ko tu sarakstīji savās 5 minūtēs, tiek pilnībā noklāts ar nepilnās 10 sekundēs pārskatāmu koda fragmentu no pirmā rezultāta googlē, kas nozīmē, ka, kamēr composeris velk paciņu, es jau esmu izlasījis, nokopējis un varu šķilt "Hello World" testu. Kamēr tu pa šo laiku esi nonācis pie secinājuma, ka "ConsoleHandler" būs labāks klases nosaukums par "HandlerConsole". Bet uz to brīdi, kad tavs handleris ir "Hello World" stadijā, es jau esmu atrisinājis pusi no biznesa problēmas.

 

Un katru nākamo reizi, kad savajadzēsies vienu konsoles fīču, kas nav minēta tajā pirmajā sample code un ar ko es vēl neesmu saskāries, man vajadzēs iesist 3 vārdus google un tā fīča tur, visticamāk, atradīsies. Kamēr tavā gadījumā katru reizi vajadzēs vēl kaut ko implementēt no nekā, pirms vispār ķerties pa īstam pie lietas.

 

Nesaprotu arī, kas tev tur 10x uzpūšas, ja gadās nestandarts - plain PHP neviens FW vai komponents vēl nav aizliedzis.

 

Sporta pēc, protams, ir cits stāsts. Pirms nepilna gada gadījās uzdevums - uztaisīt mikro FW. Nu tad es tur tā aizrāvos uz vairākām stundām, jo bija interesanti paskatīties, cik kruta es pats māku. :D

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...