Jump to content
php.lv forumi

PHP programmētāja vakances Draugiem.lv grupas uzņēmumā Mapon


andrisp

Recommended Posts

Ja gribās jokus, tad uz šejieni.

Jo kaut kas populārāks, jo vairāk cilvēku to lieto. Jo vairāk cilvēku kaut ko lieto, jo summāri viņu vidū vairāk stulbeņu. Jo vairāk stulbeņu, jo vairāk stulbu jautājumu.

 

Skatīt manu parakstu par sintezatoru.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 84
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Pirms gada ar kaudzīti iepriekšejā kantorī norotēja čupa ar tādiem "man pašam savs freims and i'm so smart.." cilvēkiem. Piedod bet tad labāk ir paņemt bulciņu cepēju ar 30 gadu pieredzi un apmācīt nekā tādu viszinošo guru.

 

Savukārt, manā kantorī atlaida cilvēkus ar taisnvirziena domāšanu, piemēram, ex Ruby on Rails koderi, kurš pat samērā vienkāršu SQL bez manuāļa nemācēja uzrakstīt.

 

P.S. Man nav savs freims :)

 

Nē, atkarīgs no uzdevuma. 

 

Tieši tā.

Link to comment
Share on other sites

Nu piedodiet atvainojiet bet šie unikālie cilvēki vai nu prata tikai visu sadi**t vai pateica "es nemāku" kad jāuzmeiko prasta formiņa.. Kur šeit ir tavs "atkarīgs no uzdevuma"? Saprotu ka tā bija vienkārši smaga sagadīšanās ka šādi unikāli cilvēki kantorī iebira.. :)

 

By the way kāds sakars ror ar sql? Sāc atgādināt Zvejnieku kurš sāka skalot smadzeni ka java drukātāji prot rakstīt sql labāk par jebkuru php cilvēciņu.. Viņa testiņš cieta neveiksmi neko jēdzīgu nepierādot..

Link to comment
Share on other sites

>vai pateica "es nemāku" kad jāuzmeiko prasta formiņa

Toties viņi tev nemeloja. Es arī Laravelā nemāku uzmeikot prastu formiņu. Protams, dokumentācijā atrast, kā to izdarīt, nav problēma, bet pašlaik nemāku, jo nevajag un neinteresē, un zinu, ka to iemācīties ir pāris minūšu jautājums, tāpēc to darīt tad, kad reāli vajadzēs, nebūs problēma.

Bet es māku to visu uztaisīt no nulles un saprotu, kā tas viss notiekās, kas, manuprāt, ir vērtīgāk.

Link to comment
Share on other sites

Kāpēc tieši tas ir joks?

 

Tāpēc, ka ir redzēt padaudz "savi freimworki", kuri izskatās pēc kūpošas sūdu čupas, viss krustām šķersām, nekas nav nodalīts jēdzīgi. Es arī kādreiz rakstīju savu FW, bet pienāk laiks, kad saproti, ka tu nekad neuzrakstīsi to kvalitatīvāk, kā to spēj izdarīt spēcīgs komjunitis, ieguldot tajā nejēdzīgu daudzumu cilvēkresursu un zināšanas.

Link to comment
Share on other sites

Cilvēka kapacitāte ir limitēta. Veltot laiku SQL un ASM mācēšanai bez manuāļa, tiek atņemts laiks daudz kam citam, piemēram, tam, kā izveidot produktu no nulles vai tam, kā komunicēt ar citiem cilvēkiem, kuru dzīves modelis ir citāds. Un, līdzīgi, kā jau minēts - šodien ir ne visai prātīgi kaut ko mācīties. Jo, cik ilgi to tev vajadzēs? Un kam tev to vajadzēs? Klientu taču neinteresē, vai tas risinājums ir uzrakstīts ar vai bez manuāļa, un vai tu tur investēji pusgadu sava FW izstrādei, vai paņēmi gatavu. Utt.

 

Cilvēkam, kā jebkurai dabas būtnei, būtiskākā spēja ir spēja adaptēties.

Link to comment
Share on other sites

Tāpēc, ka ir redzēt padaudz "savi freimworki", kuri izskatās pēc kūpošas sūdu čupas, viss krustām šķersām, nekas nav nodalīts jēdzīgi.

Vai tu neesi redzējis nevienu pašu "savu" freimworku, kuru tu atzītu par labu esam? Un cik "savus" freimworkus tu vispār esi redzējis, ka attiecini savu viedokli uz pilnīgi visiem "saviem" freimworkiem?

 

pienāk laiks, kad saproti, ka tu nekad neuzrakstīsi to kvalitatīvāk, kā to spēj izdarīt spēcīgs komjunitis, ieguldot tajā nejēdzīgu daudzumu cilvēkresursu un zināšanas.

Speak for yourself. Ir kaudze projektu, kurus kommunity tieši pavelk uz leju kvalitātes ziņā, jo visi grib visu vienuviet un uzreiz. Wordpress arī ir spēcīgs komjunitijs, vai tad ne?

Un Laravel jau arī nebūt nav tas ideālais kvalitātes piemērs.

Link to comment
Share on other sites

Te man jāpiekrīt jurchikam, ka komjunitījs bieži taisa lielas ziepes. Ir redzētas lielas un populāras komjunitī bibliotēkas un freimworki, kuros tu paļaujies uz dokumentēto API funkciju efektīvu realizāciju, bet tad pēkšņi tomēr izdomā paskatīties, kas ir zem vāka un jāsaķer galva šausmās.

Link to comment
Share on other sites

Kad pats raksti, vismaz zini, ka šito ātri uzrakstīji neefektīvi, jo vajadzēja ātrāk dabūt gatavu, bet to uzrakstīji kārtīgi un efektīvi, jo tur ir bootlenecks. Kamēr gatavā bibliotēkā tu sagaidi, ka katrā vietā būs ievēroti kaut kādi elementāri CS ātrdarbības standarti. Bet nē, pigu tev. Runa ir par vietām, kur vienkārši panākt O(1), bet taisa O(N), vai O(N logN), bet taisa O(N^2), utml.

 

 

P.S. Es jau neesmu pret gatavu bibliotēku izmantošanu, bet bieži vien ir jāskatās, kas apakšā, kā strādā un gadās, ka jāpārraksta API funkcijas. Protams, ja es būtu labs cilvēks, būt tām pārrakstītajām funkcijām jātaisa pull requests. Bet es neesmu labs cilvēks.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...