Jump to content
php.lv forumi

Aptuvenā cena mājas lapas izstrādei.


DDeva

Recommended Posts

Man vairāk rodas jautājums, kā var ar patiku nodarboties, ar wordpress. Es saprotu, ka retajam ir iespēja strādāt darbā kas pašam ir sirdslieta, bet wordpress... Dievs pasarg...

Vispār jau mājaslapu un blodziņu rakstītāji ir zemākā niša. Vai arī esmu izlepis. 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Tad, kad jūsu (wuu, jurchiks utt) rakstīto kodu izmantos tūkstošiem (labi, jūsu gadījumā pietieks ar kādiem 8) developeru un pats kods būs instalēts vairākos miljonos instanču, tad varat droši izteikt savus lūzeru viedokļus par WP lietojamību. 

Līdz tam, lūdzu, paklusējat par WP kā tādu.

Link to comment
Share on other sites

Cik es zinu, Wordpress izvēlas tie klienti, kuri visu grib lēti.

Protams, cilvēki, kas neko par tām lietām nezin, var arī par Wordpress samaksāt kaudzi naudas.

 

Tas ir smieklīgs apgalvojums, ņemot vērā, ka Wordpresu izmanto miljardu kompānijas un ir daudzi multimiljonu un pat desmitu miljonu biznesi, kas ir veidoti, par pamatu ņemot Wordpress. Piemēram, tas pats Techcrunch darbojas uz Wordpress un pirms pāris gadiem tika pārdots par 30 miljoni - tas ir naudas daudzumu, kura 1% ir vairāk nekā tev visā dzīvē samaksāts par tavu kvalitatīvo kodu.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

ja klientam netiek 5 stundas "profilēts" serveris, tad Wordpress starta izmaksas ir pat ļoti nelielas

 

es gan arī apšaubītu

 

miljonu biznesi, kas ir veidoti, par pamatu ņemot Wordpress

 

tas ir apmēram kā sakrāmēt čupā miljardu dolāru un teikt, ka tam pamats ir Latvijā ražota koka palete, drīzāk Wordpress ir ērta platforma saturam un auditorijai

Edited by ieleja
Link to comment
Share on other sites

Piemēram, tas pats Techcrunch darbojas uz Wordpress un pirms pāris gadiem tika pārdots par 30 miljoni - tas ir naudas daudzumu, kura 1% ir vairāk nekā tev visā dzīvē samaksāts par tavu kvalitatīvo kodu.

 

1% no 30,000,000 ir 300,000. Pēc CV.lv 2015.g. datiem, vidējais statistikais programmētājs pelna 1,200 ņešto mēnesī, kas summējas uz 14,400 ņešto gadā. Dalot 300,000 nešto ar 14,400 ņešto saņemam 20.8333333333 gadus. 

 

Sagaidāmais dzīves ilgums Latvidžas vidējam statistiskajam pilsonim, kas pamatā izvairās bāzt galvu ārā no braucoša vilciena loga ir 74.30 gadi. Pensionēšanās vecums - 62 gadi. Pieņemot, ka mūsdienu vidējais statistikas program-meistars darbu sāk aptuveni gadu 20-25 vecumā (manis no pirksta izzīsts skaitlis), sagaidāmais darba stāžš ir 37 gadi. 

 

Ņemot vērā to, un pieņemot to, ka Jurchika alga dzīves gaitā nemainīsies (kā tad...), patiesībā Jurchiks nopelnīs veselus 1.7760000000000002 procentus no 30,000,000 jeb 532,800 ņešto.

 

:D

Link to comment
Share on other sites

Gee, thanks! :D

 

@Kasspars - tāds fakts, ka kaut kāds freimworks/cms/library ir uzinstalēts vairākos miljonos instanču, pats par sevi neko neizsaka par tā kvalitāti vai izmaksām.

 

WP ir tik izplatīts tikai tāpēc, ka tā end-useriem tas šķiet samērā ērts un alternatīvas līdz neseniem laikiem bija diezgan maz un nepopulāras (pēdējā laikā ir saradušās daudz alternatīvas, un es absolūti nešaubos, ka daudzas no tām ir entās reizes labākas par WP). Daudzi cilvēki stulbi izvēlas populārāko un alternatīvas pat neapskata.

 

@codez - pirmkārt, tas nebija apgalvojums, tas bija subjektīvs viedoklis, bet tev jau patīk strīdēties par viedokļiem... Otrkārt, tie multimiljonu biznesi nenopelnīja naudu ar Wordpress, bet gan ar tajā ielikto saturu; WP bija tikai mēdijs. Treškārt, tu nevari pierādīt, ka izvēloties kādu alternatīvu CMS, viņi tos miljonus nebūtu nopelnījuši. Es pat uzdrošinos apgalvot, ka, ņemot vērā WP slikto performanci vecākās versijās, viņi visticamāk iztērēja kaudzi naudas, lai izspiestu no WP maksimumu, kas, iespējams, izvēloties citu CMS, nebūtu bijis nepieciešams.

Edited by jurchiks
Link to comment
Share on other sites

Nuu, WordPress scaling arī ir produkts. Gan jau, ka mēs pat varam uzzināt, cik šī problēma izmaksās, ja tavam blogam, pavisam nejauši, būs liels trafiks, t.i., es ar to domāju, ka foxsk8 var nosaukt kādu skaitli. To pēc tam var salīdzināt ar citu cms, kurš, piemēram, nav tik populārs vai arī vispāŗ ir custom (par kuru nav teikts, ka to kāds ir sarakstījis ar domu, ka tam ir jābūt labai scale'ojamībai).

Link to comment
Share on other sites

Wordpresu izmanto miljardu kompānijas un ir daudzi multimiljonu un pat desmitu miljonu biznesi, kas ir veidoti, par pamatu ņemot Wordpress. Piemēram, tas pats Techcrunch darbojas uz Wordpress un pirms pāris gadiem tika pārdots par 30 miljoni

Zinu, ka lielās bankas un aivo kompanijas izmanto cobol. Facebook izmanto php. Un tā tālāk. Tehnoloģijas kvalitāte praktiski neiespaido biznesa efektīvitātei. Tavs Techcrunch ir ziņu portāls. Ļoti daudzi ziņu portāli bāzējas uz WP, bet tu nevarēsi pateikt, ka tikai WP ziņu portali ir veiksmīgi, vai ka visi WP ziņu portali ir veiksmīgi.

Runa nebija par biznesa efektīvitāti, bet par to, vai uzņēmums grib visu lēti. Domāt, ka miljardu kompānijas neekonomē katru kapeiku ir aplami, spilgts piemērs ir walmart.

Link to comment
Share on other sites

Tad, kad jūsu (wuu, jurchiks utt) rakstīto kodu izmantos tūkstošiem (labi, jūsu gadījumā pietieks ar kādiem 8) developeru un pats kods būs instalēts vairākos miljonos instanču, tad varat droši izteikt savus lūzeru viedokļus par WP lietojamību. 

Līdz tam, lūdzu, paklusējat par WP kā tādu.

 

Windows ar lieto vairāk cilvēku nekā Unix, bet vai tas ir labi?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...