Jump to content
php.lv forumi

Aptuvenā cena mājas lapas izstrādei.


DDeva

Recommended Posts

Sveicināti.

 

Vēlētos uzzināt aptuvenās izmaksas šādas mājas lapas izstrādei:

 

Menu

--Submenu

----Subsubmenu

 

Izslīdošais menu ar jQuery (Attiecīgi pievienot, noņemt kategorijas pēc vēlmes).

 

Ļoti vienkārša galerija, kur pievienot un dzēst bildes + bildes apraksts.

 

Jaunumi, bez komentāriem. (Tikai virsraksts, datums un pats raksts).

 

Dinamiskas lapas. (Arī pievienot, labot un dzēst).

 

---

 

3 kolonnu dizains, nekas sarežģīts.

 

primary-main-secondary.png

 

Vai arī labākais variants būtu ņemt jau gatavu dzini t.b. wordpress, joomla, drupal un pielabot pēc saviem ieskatiem? (Cik esmu iemetis aci forumā, tad to Jūs arī iesakat).

 

Paldies jau iepriekš par atbildēm.

Edited by DDeva
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Atkarībā no prasībām. 

 

Parasti ir tā, ka tu paņem Wordpress ādiņu, skinu, nopērc to, vai tavā vietā nopērk to izstrādātājs un tālāk to visu attīsta, saregulē tieši tavām vajadzībām. Atkarībā no kustomizācijas skaita, prasībām, arī veidojās cena, ja tev vajag piemēram ievietot logo un izmainīt tikai krāsu, uzlikt uz serveri un visu pārējo dari tu pats, liec saturu, veido menu, navigācijas, ej cauri iegādātā varianta dokumentācijai, tad jau tur aizietu ar visu komunikāciju kādas 3-4 stundas, attiecīgi par to darbu arī samaksā. 

 

Gataviem variantiem, atkartībā kā kurš izstrādātājs rēķina prasības vs laiks, vai arī nosauc fiksētu sev vēlamu summu, par kuru būtu gatavs darboties. 

 

Vidēji uz gataviem themeforest risinājumiem http://themeforest.net/es ņemu ap 350 EUR, attiecīgi customizācijai veltu laiku no 10 - 20 darba stundām. Ja vajag ko specifisku, kopā ar visu atbalstu, garantijām, visu kā vajag, tad cena veidojas nedaudz lielāka. 

 

Ja tu vēlies unikāli to visu, attiecīgi tirgus cena ir 150 - 300 EUR par vienu unikāli gatavu skatu. Attiecīgi, ņemot gatavo variantu, tev nav jāmaksā par dizainu, html maketu, lielu daļu programmēšanas, tu maksā par laiku, kas tiek veltīts tam, lai tas viss būtu atbilstoši tieši tavām vajadzībām. 

 

Pa lielam tev viss ir jāizvērtē no biznesa viedokļa, kam tev to mājas lapu vajag, priekam, hobijam vai biznesam, attiecīgi arī rodas biznesa prasības un ir tikai skaidri un gaiši saprotams, ka tā lapa būs kā biznesa instruments, bieži vien cilvēki nesaprot un ir izbrīnīti, ka viņiem vienkārša firmas lapa unikāla var izmaksāt 4 - 5 tukstošus, bet maksāt kaut kādam maiņas vecākam, brigadierim 1000 EUR, maksāt par offisu, telpu īri 1000 EUR, tas ir pašsaprotami, parasti pie tāda apjoma strādā vairāki cilvēki, dizainers, programmētājs, projektu vadītājs, testētājs, tiem visiem cilvēkiem ir vajadzīga alga, nodokļi, kā arī jebkurā gadījumā vajadzīga arī ir peļņa un šeit arī rodas viens no galveniem faktoriem, kāpēc vieni var mājas lapu uztaisīt par 500 EUR, citi par 2000 EUR. 

 

Vidējā programmētāju stundas likme ir no 12 - 25 EUR stundā, aģentūrām lielām ir no 35 - 50 EUR. 

 

Maksāšanas modeļi:

 

Pa lielam ir tā, atkarībā no projekta, ir man bijuši projekti, kur es tiešām nezinu, cik laika aizņems, vienojamies, ka apmaksa notiks pēc stundu skaita, kur klients varēs sekot līdzi progresam un viss tiks uzskaitīts godīgi, lielāko daļu projektu, uzdevumu, klients ir ieguvējs, paņemot piemēram par vidēju darbu attiecīgi 20 EUR, pretējā gadījumā fiksētā summa būtu lielāka, izdarītu to 30 minūtēs, klients domātu, ka es viņu esmu apkrāpis, ka pa 30 min darbu, esmu paņēmis 60 EUR. Attiecīgi fiksētās likmes: Ja darbs ir skaidri definēts, nav nekādu zemūdens akmeņu, klients definē to ko vēlas un to visu var arī noformulēt līgumā, vienošanās, tad jo ātrāk programmētājs to visu kvalitātivi sadara, jo lielāka stundas likme viņam pašam veidojas, šeit arī liels uzsvars tiek likts uz pieredzi un zināšanām, studentam tas var aizņemt 4-5 stundas, zinātājām 30 min. Līdz ar to, ne vienmēr fiksētais patēriņš, jeb summa ir labs risinājums, jo tur bieži vien rodas tā, ka mēs tā nerunājām, summa ir par mazu, esmu pavadījis vairāk laika nekā vajag, man šis sāk ķļūt neizdevīgi, utt.. runas, tāpēc šeit vairāk dodu priekšroku laika uzskaitei. Protams, daudzi domā, ka laiks tiks uzskaitīts negodprātīgi, bet laiks tiek uzskaitīts viss, kas saistīs ar projekta izstrādi, koda rindiņu var uzrakstīt tik ātri, cik tu spēj uzsist pa klaviatūru, bet pārdomāts risinājums un pareizs risinājums ir ilgtermiņa ieguldījums, tāpēc arī ir korekti uzskaitīt laiklu gan komunikācijai, gan izstrādei. 

 

Pa lielam ir tā, ko tu pats vēlies, labu lapu, viduvēju, vai simple un viss ir atkarīgs cik tu pats novērtē savu laiku, vai tu pats vēlies investēt bez zināšanām 100 stundas sava laika piemēram, vai samaksāt kādam, kas to izdarīs 3 stundās un tu varēsi darīt savas lietas tālāk kuras tu pārvaldi vislabāk. 

 

Ir cilvēki, kuri iedomājas, ka izveidos viņiem biznesu par 300 EUR, un nu pelnīs nezin kādas naudas, jo redz, internetā šitā lapa pelna labi, šitiem ir tas, un tas, bet neviens jau neiedomājas, ka tā mājas lapa ir tikai aizberga redzamā daļa, jeb auglis, tajā visā vēl nāk iekšā mārktings, strukturizēšana, visādas seo lietas, klienti, cilvēki, idejas, tirgus izpētes, un kas tik vēl nē, tas ir pa lielam biznesa instruments, kurš papildina citus instrumentus un savstarpēji mijiedarbojās viens ar otru. 

 

P.S. Laikam jau tūlīt saradīsies nīdēji un heiteri par WP :)

Link to comment
Share on other sites

Var arī sākot no EUR100, bet tas ir bez liekas demagoģijas - ņemam konkrētu piemēru, saskaņojam krāsas/cenu, uztaisam/apmaksājam (pretenzijas neizvirzam)

Ja pasūtītājam kaut kur traucēs "nedaudz pa lielu škirba" vai bik citādā krāsa, tad tiek ierubīts "X eur par figņu Nr.1" :)

 

Ja grib ideāli noslīpēt wordpress (jo pārbāzts ar visādām fiškām), tad gan no EUR 500

Link to comment
Share on other sites

spainis++, pa to laiku, ko foxsk8 sacerēja savu promo palagu, uz Mozello jau būtu gatavs. :D

 

vienojamies, ka apmaksa notiks pēc stundu skaita, kur klients varēs sekot līdzi progresam un viss tiks uzskaitīts godīgi

Tas ir tā, ka katram projektam individuāli tiek veikta Apache vs nginx performances salīdzināšana, kurš labāk griezīs šito WP lapu ar pāris useriem? :D

Link to comment
Share on other sites

kavacam ir taisnība: nafig rakstīt tādus palagus, ja cilvēkam vajag banālo CMS?

 

Kādus palagus, normāli arī izskaidroju, kur un kā rodas cena. Ja nevajag, tad nevajag, jēga no šī foruma pa lielam tad nekāda. 

 

Lai jau tēmas autors ņem mozello, nezin ko, maksā 5 eur mēnesī, attīsta savu lapu, projektu un kad vēlēsies migrēt prom, uz savu domēnu vai papildināt to lapu savādāk, tad nemaz tik rožaini visi tie servisi neizskatīsies. 

Link to comment
Share on other sites

Kādus palagus, normāli arī izskaidroju, kur un kā rodas cena. Ja nevajag, tad nevajag, jēga no šī foruma pa lielam tad nekāda. 

 

Lai jau tēmas autors ņem mozello, nezin ko, maksā 5 eur mēnesī, attīsta savu lapu, projektu un kad vēlēsies migrēt prom, uz savu domēnu vai papildināt to lapu savādāk, tad nemaz tik rožaini visi tie servisi neizskatīsies. 

 

A jega ta darit?

 

 

Ngix vs Apache serveru tipu konfigurācija, ātrumu noteikšana - 5 stundas

Gitlab hallo projektu izveidošana - 4 stundas

 Templatic tēmas problēmu identificēšana un novēršana 07:57:00

 

Kāds ir pratkiskais biznesa ieguvums no tām iztērētajam 5 stundām? Vari paradīt rezultātus, interesē kurš uzvarēja un pa cik. :D Un 4h gitlab projektu veidot PSC...  Žēl ka izdzēsi savus komentārus no http://kursors.lv/2015/11/23/hallo-lv-jauns-uznemumu-katalogs-interneta/#comment-20445vismaz visiem būtu redzams kā notiek 

 

 

 

vienojamies, ka apmaksa notiks pēc stundu skaita, kur klients varēs sekot līdzi progresam un viss tiks uzskaitīts godīgi
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...