parrymason Posted March 28, 2005 Author Report Share Posted March 28, 2005 liec realatīvos linkus Ja jau reiz mācies, tad par to ar der painteresēties un padomāt. Kā es to uzreiz neiedomājos! Man vēl daudz jāmācās, vēl daudz tutoriāļu priekšā B) Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhalt Posted March 28, 2005 Report Share Posted March 28, 2005 Tomēr vēl viena lieta: linki ir šādi : <a href="http://localhost/tabula.php?lapa=lapa2">links2</a> Bet ja nu es nomainu hostingu, tad jāpārraksta visi linki pilnīgi visur? 15696[/snapback] <p><a href="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>?sadala=lapa2">links2</a></p> Link to comment Share on other sites More sharing options...
hmnc Posted March 28, 2005 Report Share Posted March 28, 2005 (edited) principā pārbaudes nepieciešams likt tikai tad ja tev ir tiešs sakars ar mainīgo un datubāzi un/vai failu sistēmu. resp. - kā jau te ir minēts: bez pārbaudes nekad neliec include($_GET['sadala'].'.txt'); vai mysql_query("SELECT * FROM ".$_GET['sadala']."); pārbaudes viegli ir veikt ar preg_match(); piemēram tev ir trīs sadaļas: jaunumi, raksti, arhivs, uzliekam preg_match('/^(jaunumi|raksti|arhivs)$/',$_GET['sadala']) un bez problēmām varam tālāk izmantot mainīgo jau tieši, bez liekiem if/switch piemērs: <?php $sadala = ( preg_match('/^(jaunumi|raksti|arhivs)$/',$_GET['sadala'] ) ? $_GET['sadala'] : 'jaunumi' ); ?> var arī dinamiskāk uztaisīt: <?php $visas_sadalas = array ('jaunumi','raksti','arhivs','kontakti'); $sadala = ( preg_match('/^('.implode('|',$visas_sadalas).')$/',$_GET['sadala'] ) ? $_GET['sadala'] : $visas_sadalas[0] ); ?> tādejādi tev jaunas sadaļas nāksies pievienot masīva beigās un nebūs īpaši jāčakarējas ar pregmatch. kaut gan šis kods ir tik primitīvs, ka nav starpības, kur to čakarēt - vai masīvā vai jau iekš preg_match :))) vienkārši variācija. Edited March 28, 2005 by hmnc Link to comment Share on other sites More sharing options...
SkyD Posted March 29, 2005 Report Share Posted March 29, 2005 parrymason ja tev veel daudz tutotriāļi priekšā, tad pasaki kādu no tiem man arī ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venom Posted March 29, 2005 Report Share Posted March 29, 2005 ja jau <?php $visas_sadalas = array ('jaunumi','raksti','arhivs','kontakti'); $sadala = ( preg_match('/^('.implode('|',$visas_sadalas).')$/',$_GET['sadala'] ) ? $_GET['sadala'] : $visas_sadalas[0] ); ?> tad efektīgāk iraid <?php $visas_sadalas = array ('jaunumi','raksti','arhivs','kontakti'); $sadala =in_array($_GET['sadala'],$visas_sadalas)?$_GET['sadala'] : $visas_sadalas[0] ); ?> Link to comment Share on other sites More sharing options...
parrymason Posted March 30, 2005 Author Report Share Posted March 30, 2005 parrymason ja tev veel daudz tutotriāļi priekšā, tad pasaki kādu no tiem man arī ;) 15730[/snapback] Googlee ir pilns ar tādiem, tikai jāieraksta "PHP tutorials". :D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts