Jump to content
php.lv forumi

Vairākas statiskās lapas uz viena DO servera


jurgenzz

Recommended Posts

Es iemetu tūli, bet atrodas indivīdi kas domā ka ir gudrāki par tūli :D 

Šis tomēr ir forums ar tehnoloģisku pieskaņu, līdz ar to nedaudz paanalizēt (protams, neņemot vērā plikus "tas ir sūds" vērtējumus) kas un kā notiek, manuprāt, ir gana normāli.

Ir gana daudz "tooļu" kas ir burtiski "caur pakaļu". Nu, piemēram, samērā nesen nācās paskatīties vienu HP SmartArray menedžmenta gui toooooli, kas patiesībā ir apdalīts linux distro+apache+php-cgi+exec(cli) nu jopcik  %(*&^%%$& ..

 

Otra tendence ir, ka šitie "plug and play" pakalpojumi/risinājumi reizēm rada galvassāpes, proti, ja jasaskaras ar kolēģi, kas teiksim nekā savādāk nemāk pieslēgties pie datubāzes kā novelkot kaut kādu laravela moduli ar composeru, bet . mysql(i)_connect nezina ..

 

Tas tā pārdomām.

Link to comment
Share on other sites

^ Tu kad taisi WP lapu pats kodu (php, javascript) raksti? Vai saliec visu no gataviem skriptiem/pluginiem?

HTML un CSS neskaidās kods

 

Kaspar. Veidoju unikālas ādas, kādu dizainu uzzimē, tādu arī saveidoju.

 

 

http://albertcliff.com/

http://www.amf.lv/lv/

http://valmieraszinas.lv/

http://www.lnma.lv/

http://bazaardesigns.com/

 

senāki:

 

http://dzc.lv/

http://ventbunkers.lv/

http://valuebetit.com/

 

Strādāju ar daudziem klientiem, lokālām aģentūrām, lokāliem regulāriem klientiem, kā arī ārzemniekiem. Sūdzēties patreiz nevaru. 

 

vari apskstīt, html, css, php, js, plus pluginu kaudze, kā arī pluginu front pārveidošana, integrēšana, papildināšana. Kāpēc tu domā, ka es viedoju un modificēju tikai gatavas lietas? 

 

Un tieši, html, css skaitās kods, cik neesmu redzējis baigos back-end džekus, tāda gadu pieredze, bet nejēdz samainīt elementāras lietas html kodā, un pasaka, ka tas viņam nav jādara. 

 

Šeit mēs nemēram krānus vai ko citu, es vienkārši strādāju ar to, ko pieprasa cilvēki un bizness. Strebju ārā studenta, klienta veidotas lapas, kuras nekam neder, arī ikdienas maitenance uz visādiem darbiem un tici man, ko tik tur nenākas redzēt. 

 

Skinus, ja cilvēkam nav budžeta, tā nav mana vaina, viņš nopērk skinu, vai arī es, un tālāk pasūta 20 manas darba stundas, lai šo variantu pielāgotu, novestu līdz tādam līmenim, kāds viņu apmierina. 

 

Neesmu es lepns, nebraucu ar džipu un nedzīvoju mākoņos un nesaku, ka redz WP ir best un viss pārējais nekam neder. Es to visu skatos arī no biznesa viedokļa, nevis paņemt projektu, sasolīt un nozust, uztaisīt uz kaut kādu sevis tik zinošu sistēmu, kur beigās neviens negrib ar to strādāt. 

 

Un ja nemaldos, tu pats Wordprešus taisi :)

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

Šeit mēs nemēram krānus vai ko citu, es vienkārši strādāju ar to, ko pieprasa cilvēki un bizness. Strebju ārā studenta, klienta veidotas lapas, kuras nekam neder, arī ikdienas maitenance uz visādiem darbiem un tici man, ko tik tur nenākas redzēt. 

WP postu gan var redzēt atkal šādi - nu, piemēram, paņemam to pašu ventbunkeru -> WP 3.4.2 -> https://wpvulndb.com/wordpresses/342 kas ir pietam public disclosed saraksts (un Certam atkal sanāk ko sapačkāt atskaitēs) :/

 

Bizness, protams, ir .. var likt atjauninājumus (kas ir priekšrocība šādiem centralizētiem servisiem) :)

Link to comment
Share on other sites

ok, ja jau te īstenībā aizgāja runa par dažādiem veidiem, kā strādāt un organizēt visu ar WP, ir doma uzlikt vienu lietu man pašam uz wp.

 

Jautājums:

 

Kāds ir strādājis ar roots.io Sage?

 

Teorētiski vajag ļoti vienkāršu (lietošanas ziņā) blogveida backendu (tapēc skatos uz wp) uz kura uzliktu savu dizainu.

 

Ņemt šo (sage), vai skatīties html5blank vai kā tāda virzienā?

Link to comment
Share on other sites

> tas ir framework uz framework. Lai uztaisītu theme tev neko tādu nevajag.

 

Visa programmēšana, tāda kā tā eksistē šodien, ir iespējama tikai tāpēc, ka esam pietiekami daudz abstrakcijas uz abstrakcijām uzbūvējuši. Nez cik tu priecīgs būtu, ja, lai uztasītu ļoti vienkāršu web blogu, tev tam būtu jāmenedžē atmiņā “ar rociņām“ vai HTTP serveris jāimplementē pašam.

 

Pats jau labu laiku neko ar WordPress neesmu darījis, bet process kā veidot theme ir palicis tāds pats. Tu sataisi HTML un CSS, pieliec JavaScript, un visbeidzot pārliecinies, ka pats WordPress ar to labi saprotas. Tātad tev būs jāraksta CSS. Varbūt izvēlies Bootstrap vai Foundation, lai labu un kvalitatīvu izskatu vari izveidot dienās, nevis nedēļās? CSS frameworks, pareizi izmantots, noteikti uzlabos tavu produktivāti un koda kvalitāti. Tev arī būs jaraksta JavaScript. Izvēlies jQuery vai Zepto, ja daudz būs jārunā ar DOM koku. Pašam rakstīt kodu, kas apiet tā sauktos “browser quirks“, vienkārši neatmaksājas. It īpaši, ja vēlies lai tavs kods strādātu uz veciem browseriem. Esi izlēmis taisīt SPA aplikāciju, kur lapas tiek renderētas bez tab reload? Tam ir React, Angular un citi freimworki. Tas pats arī ar tūļiem kas uzlabo tavu development processu. Gulp vai Grunt ļaus tev automatizēt visus ikdienas sīkumus ko savādāk būtu jādara manuāli. Un protams ka package manageri arī ir laba lieta — tev ir fails kas apraksta uz kādiem libraries tavs kods dependojas (depends). Third party code install vai updates ir viena komanda.

 

Tas ko es vēlos pateikt — abstrakcijas ir fundamentāla ideja un bez viņām nebūtu iespējama programmēšana. Lūdzu man nestāsti ka vēl viens tūlis kas cešas atvieglot šo sarežģīto procesu ir slikta lieta.

 

P.S. Protams ir svarīgi izvēlēties pareizos tūļus uz kuriem būvēt. Tas jau paliek katra kā programmētāja ziņā, nerakstīt garbage.

Link to comment
Share on other sites

Pilnībā piekrītu, bet tomēr uzskatu, ka ir jābūt kaut kādai robežai pie kuras pats sāc rakstīt kodu. Savādāk tā programmēšana pārvēršas par tādu kā lego likšanu.

Ir tak kaudze ar cilvēkiem, kas WP lapas saliek tikai un vienīgi no gataviem plugins. Es nesaku, ka tas ir slikti. Īstenībā tāds Microsoft savos izstrādes rīkos jau gadiem cenšas panākt šādu līmeni

 

Kas man tracina visos frameworkos ir tas, ka vienmēr atdursies kāda ierobežojumā. Un tad pavadīsi daudz laika meklējot kā apiet ierobežojumu nevis rakstos pašu risinājumu.

 

Pats priekš sevis esmu sapratis, ka "linux command line" tools ideoloģija ir viss labākā. Mazs "stulbs" toolis, kas dara tikai vienu lietu, bet to tas dara ļoti labi. Un es kā programmētājs izdomāju, kuru no tiem izmantot un trūkstošās lietas pieprogrammēju pats.

 

Pats ikdienā aktīvi izmantoju package managerus (npm), task menedžerus (gulp/grunt), versiju kontroles (git), css preprocessor (less), browserify

Link to comment
Share on other sites

Ne tikai M$, jeb jebkura vizuālā studija jau aizvēstures laikos piedāvāja iespēju, ka primitīvu programmu, kas strādā ar datubāzi un vēl drukā kaut kādas atskaites, var sataisīt, uzrakstot precīzi 0 rindiņas sava koda, tikai tik, cik uz formas komponentes samest un propertijus sabakstīt. :D

 

Tā robeža, kad sākt rakstīt savu, ir atkarīga no tā, tevi interesē vairāk process (kas tiek darīts) vai rezultāts (kāpēc tiek darīts). Vai process arī ir galvenais rezultāts.

 

Par to FW ierobežojumu gan sīka vienība, vienu reizi, kad nācās kaut ko pabakstīt, tu atceries, bet visu pārējo laiku, kamēr tieši FW dēļ neko apnicīgu bakstīt nevajadzēja, jau tik ļoti nepiefiksē. Ziņas ir tad, kad kaut kas notiek, nevis, ka nekas joprojām nav noticis.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...