Jump to content
php.lv forumi

Design Patterns


Dawgora

Recommended Posts

Sveiki, vēlos gūt atbildi par sev vienu nezināmu tēmu.
Jautājums- Vai ir vērts apgūt/iepazīt Design patterns? Vai Latvijas darba tirgū "lielajās" firmās kaut kas tāds ir vajadzīgs? Kādas ir jūsu domas par to?

Kāpēc to prasu- Joka pēc uzrakstīju pāris ārzemju firmām par viņu domām, ko vajadzētu kā studentam iemācīties. Bija pieminēts Laravel (jo... diezgan vienkāršs PHP framework iesācējiem), Unit testing, un ka derētu iemācīties pāris design patternus (Repository Pattern, Factory Pattern, Decorator Pattern e.c.). Par design paterniem biju dzirdējis, bet nebiju tik ļoti interesējies, bet tagad, kad vairāki to ir pieminējuši, sāku vairāk interesēties.

Link to comment
Share on other sites

Izskatās, ka šeit varētu labs saraksts ar patterniem: http://www.tutorialspoint.com/design_pattern/index.htm

Saits arī uzticams.

 

Pēc pieredzes varu teikt, ka nekad nevajag sākt uzdevumu ar "kādu patternu tam izmantot". Tā rodas tikai bezjēdzīgi sarežģīts kods, kuru var uztaisīt 10x vienkāršāk un labāk.

Vienkārši raksti savu kodu maksimāli vienkāršu, nemēģinot implementēt kaut kādu Factory patternu, kas atgriezīs tikai vienu objektu jebkad, un ja rodas reāla vajadzība pēc kaut kā, kas atbilst, piemēram, Repository patternam, tad var droši to pielietot.

 

Pats patternus daudz pētījis neesmu, man ar abstrakto domāšanu viss kārtībā un tādas lietas kā Repository pattern manā kodā ir vienkārši dabiska parādība, man tam nav nepieciešams īpašs nosaukums, tā vienkārši sagadījies, ka kāds tam ir izdomājis nosaukumu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...