Jump to content
php.lv forumi

--


Efumo

Recommended Posts

Es 15+ gadus nodarbojos ar Competitive programming, daudzi no sacensību formātiem ir tādi, ka uzdevumu ieskaita tikai tad, ja tas iziet visus testa datus - tas ir, arī visus "corner case".

Lai to ievērotu, nav jābūt ģēnijam, ir vienkārši jāprogrammē ar tādu "mindsetu", ka uzreiz visam ir jāstrādā pareizi. Un, jo vairāk tu tā programmē, jo vieglāk paliek ar pirmo visu uzrakstīt pareizi.

Link to comment
Share on other sites

@briedis - ar codez nekad neko nevar zināt.

 

@codez - brīnišķīgi. Bet tas nebūt nenozīmē, ka tu visus corner case utt spēj iedomāties vēl pirms esi sācis rakstīt. Es ar tādu "mindsetu" arī programmēju, bet tas fiziski nav iespējams visu paredzēt. Piemēram, nesen pievienoju custom jquery dialogu modulim smukāku iespēju izvadīt kļūdu pirms datu submitošanas (varēja jau vnk atstāt, lai programmētāji raksta "alert('klient, ko tu dari?');", bet nu piedod atvaino). Sākuma ideja bija, ka var vienkārši norādīt teksta stringu ar eroru. Tā arī uztaisīju, uzkommitoju. Tad iedomājos to ekstendot, lai var padot masīvu, tad izvadās ul>li ar vairākiem eroriem. Commit. Tālāk iedomājos, ka var taču piemest, ka pie kļūdas var norādīt arī lauka selektoru, lai, parādot eroru, ieselekto kļūdas lauku. Commit.

Viss tas ir backwards-compatible, bet izmantot varēja sākt jau no pirmā kommita.

It's a process, you know? Nevar tā izdomāt veselu projektu visos sīkumos, ja vien nesēž mēnesi un visas idejas nepieraksta, tā vietā, lai kaut ko reāli darītu.

Edited by jurchiks
Link to comment
Share on other sites

Ja es būtu vienā tīmā ar codez, man, tāpat kā pārējiem komandas biedriem, algu maksātu par to, lai mēs izskatītos pēc komandas, kurā strādā daudz, daudz cilvēku. Vadītājam tā būtu vieglāk, nekā skaidrot vadībai, ka to visu izdara viens cilvēks.

 

Tas ir iemesls, kādēļ codez nestrādā ne pie viena.

 

:)

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Tā rodas pirms dzemdībām miris kods un zemē nomests laiks. Tā vietā, lai darītu kaut ko, kas tiešām ir vajadzīgs, tu aizdirs funkcijas ar kaut kādām iespējiņām "ja nu ievajagas", kuras tagad netiek, bet, visticamāk, nekad arī netiks izmantotas.

 

Tieši tāpēc, ka nav iespējams visu paredzēt, arī nevajag to mēģināt.

 

Premature fīčas un premature optimizācija.

 

Starp citu, TDD palīdz ārstēt šo vēzi, jo tu uzraksti nepieciešamos keisus, sakodē, kas vajadzīgs, un ar lieku huiņu nenodarbojies.

 

Nevajadzētu gan šo sajaukt klaju stulbumu "aj, poh, ka user_id longtext kolonnā, kad vajadzēs, alteros". Šis būtu, ka nevajag useru tabulā laukus "vat_nr, garage_number, vehicle_reg_plate", jo vēlāk noderēs... kodējot zīdaiņu portālu (jā, pēc 18 gadiem varbūt vajadzēs, ja kaut kas no šīs sistēmas vēl būs palicis pāri).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...