Jump to content
php.lv forumi

Bilde MySql tabulā


Recommended Posts

Ņemot vērā serveru izmaksas un SSD ātrūmu, man nezkāpēc, arvien vairāk, gribas glabāt bildi MySql tabulā. Imho ērti un izvadot, tāpat orģināls nekad netiek izvadīts, viss tiek no-cashots, samazināts orģinālais izmērs utt...

 

Ko es palaižu garām? Kur varētu būt problēma?

 

Link to post
Share on other sites

Kāds tur sakars ar ssd un izmaksām? sql stāv uz cita servera?

Ja bildes tiek kešotas, tad jau jebkurā gadījumā, tā sql glabāšana ir lieka, gala rezultātā bilde būs uz fs.

Link to post
Share on other sites

Pēdējā pusgada laikā visiem projektiem esmu licis SQLite vecās labās mysql vietā. Ja es tādā sāktu stūķēt iekšā bildes, tad binary dati vienalga glabātos tieši manā projekta mapē.. Tikai vienā failā. Varbūt vieglāk taisīt backupus?

Link to post
Share on other sites

Ņemot vērā, ka klienta pusei vienalga, jo tāpat man pliks HTML izvadas un bildes izvadot tiek samazinātas vajadzīgajos izmēros, saspiestas un cashotas.

 

Tad kāda jēga vilkt to visu failu putru līdzi, ja bildi var glabāt, updeitot, dzēst tādā paša veidā kā tas notiek ar datiem. Imho, vieglāk?

 

10MB bilde gtfout...

Link to post
Share on other sites

Ņemot vērā, ka klienta pusei vienalga, jo tāpat man pliks HTML izvadas un bildes izvadot tiek samazinātas vajadzīgajos izmēros, saspiestas un cashotas.

 

Tad kāda jēga vilkt to visu failu putru līdzi, ja bildi var glabāt, updeitot, dzēst tādā paša veidā kā tas notiek ar datiem. Imho, vieglāk?

 

10MB bilde gtfout...

 

Kur tad tu sakešosi bildes? :D un kād tu no php viņas atrādīsi lietotājam? enkodēsi kā base64, vai ar php visas outputosi? :)

Link to post
Share on other sites

Ne tā, bet gan nest uz pagrabu ar saujām vai salikt vispirms maisā.

 

Koncepts jau nav slikts - attēla raw DATI tiek glabāti DATUbāzē, bet vairums ikdienas lasīšanu jau no iekešotām, vajadzīgo apstrādi izgājušām, failsistēmas inkarnācijām.

 

Nevienam nevajadzīgie attēli ar n izmēru versijām un thumbnaiļiem automātiski kešā expirējas un tiek nahrenizēti; rezultāts ir tīra, neaizdirsta sistēma.

 

Vēl bonusā nāk atvieglots pilnais backups - viena dump komanda un VISS ir. Tikai lielie faili noteikti jāglabā atsevišķi no citiem datiem, citādi mazs svarīgāko datu backups kļūst mazliet neērtāks. Nerunājot jau par pārējiem iemesliem, kāpēc tā nav laba doma.

 

Vispār, To BLOB or Not To BLOB: Large Object Storage in a Database or a Filesystem.

 

PS: Var jau atrast/uztaisīt kaut kādu nebūt wrapperi, kas emulē šādu funkcionalitāti, tikai failsistēmā.

 

PPS: And, as always, depends. Kam tas tiek taisīts, kādiem failiem un noslodzei. Varbūt, ka mission critical. A varbūt pohuj.

Link to post
Share on other sites

Tieši tā. Glabāt attēlus kkur datubāzē nemaz nav tik traki kā briedis ir iedomājies un tam ir legit use-cases.

 

Protams, viss ir pēc vajadzībām un individuāli projektam.

Link to post
Share on other sites

Tieši tā. Glabāt attēlus kkur datubāzē nemaz nav tik traki kā briedis ir iedomājies un tam ir legit use-cases.

 

Protams, viss ir pēc vajadzībām un individuāli projektam.

 

Protams, lietotāja avatar bildītes varētu glabāt, bet nu ja vajag pieglabāt bildes orģinālu, un lietotājs vnk ielādē no sava telefona kādu 6MB bildīti, vai vēl labāk no fotoaparāta kādus 10 MB.

 

Es īsti neredzu vispār nekādus argumentus, kāpēc DB būtu labāk. Ērtāk? Ja jāraksta kaut kāds servēšanas skripts, tad tas vien jau ir neērtāk...

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...