Jump to content
php.lv forumi

Darba sludinājumi Latvijā


jurgenzz

Recommended Posts

Meklē googlē, torentos. Es konkrēti angļu valodu nemācījos, bet citām valodām ļoti labas ir Pimsleur audiogrāmatas.

Tāpat youtube pilna ar angļuvalodas apmācības video:

https://www.youtube.com/results?search_query=learn+speaking+english

Piemēram,

https://www.youtube.com/watch?v=kOi-16HdVug

utt.

Šis video, par to kā mācīties, likās interesants:

 

P.S.

Bez tam, ja skaties filmas vai seriālus, sāc skatīties angļu valodā.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ha,ha, daGrevis, labs, :D!

 

P.S. Agrāk viens no angļu kolēģiem man bija tieši tāds pats kā tas plikgalvainais Karls, viņš vissarkastiskākajās situācijas ar nopietnu seju centās visu nopietni izskaidrot tādā paša intonācijā.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Ja tā ir problēma, tad vajag atrast kādu audiokursu, noklausīties un pēc tam kādu angliski runājošu ar ko parunāt (kaut vai aiziet uz Vecrīgu un atrast kādu diskutēt gribošu ārzemnieku bariņu).

Ja lasīšana un rakstīšana ir +- ok, tad runāšanu līdz normālam līmenim var uztrenēt ļoti ātri.

 

Un atkal tu diskutē par lietām, no kurām tev nav sajēgas. Vēl lielāku glupību es vienkārši neesmu dzirdējis. Neviens audiokurss nekad neko vairāk par pāris pamata frāzēm nevienam nav iemācījis un neko vairāk par pāris frāzēm nezinot nekāda saruna ar ārzemnieku bariņu vienkārši nebūs. Lai lasīšana un rakstīšana būtu okei vispirms ir jāsaprot valoda un tā, ka tu proti lasīt un rakstīt bet pilnībā nejēdz runāt vienkārši nemēdz būt. Vienīgais veids, kā iemācīties valodu ir sistemātiski mācīties un runāt ar tiem, kuriem šī valoda ir dzimtā vai tiem, kas to pārvalda kā dzimto, un darīt to ikdienā. Viss pārējais ir vienkārši pievienotā vērtība - filmas neiemācīs valodu, filmas var dot papildus vārdnīcu, izteiksmi, tā pat, kā video un grāmatas. Bet valoda ir jāmācās sistemātiski un kontrolēti, plānoti.

Link to comment
Share on other sites

Kāds ir maksājis privātskolotājam vai kādiem kursiem par angļu valodas mācīšanu? Nu tā, ja skola jau pabeigta, ir kādi 20 gadi un vēlēšanās paceļot pa ārzemēm vai strādāt, varot normālā līmenī sarunāties?

 

Varbūt ideja Vecrīgā meklēt diskutēt gribošus ārzemniekus izklausās smieklīga, bet tomēr - kur vēl? Spēlēt Call of Duty multiplayerā ar britiem un sarunāties mikrofonā arī nav cool. :D

Link to comment
Share on other sites

Fellony, neesi tik iespringts, es taču saku tieši to pašu, ko tu. Ja nav nekādu pamatu, tad vajag sākt ar kaut ko, audiogrāmatām, kādu online kursu, utml. Ja ir pamati, bet gribi uzlabot savu runātprasmi, tad jāatrod ar ko runāt - tas ir tieši tas, ko es rakstīju. Tāpat 1. video, kuru es iedevu, ir sistemātiska gramatikas apmācība. Bez tam es nesaku, ka tas ir labākais video, tas ir tikai kā piemērs.

Protams, varēju jau vēl ielikt Coursera kursus (English Composition IWriting in the Sciences),  par to, kā rakstīt advancētus, argumentētus literārus vai zinātniskus darbus angļu valodā, bet domāju, ka ne to līmeni te meklē.

 

P.S. Iesaki taču arī pats kaut ko - kādu saiti.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Filmas var palīdzēt iemācities saprast klausoties. Saprast lasot un saprast klausoties nav viens un tas pats. Runāt savukārt var iemācities tikai runājot. Lasot un klausoties tu vari visu perfekti saprast, bet ja nav runāšanas pieredze tad vajadzīgie vārdi vienkārši nenāk ārā kaut arī tu viņus visus zini. Man līdzīgi ir ar krievu valodu, saprotu visu perfekti (druksu pārpīlēju) bet pateikt neko normāli nevaru tāpēc ka ikdienā nelietoju.

Tātad lai iemācītos runāt angliski, ir jaatrodas vidē kur tev spiež to darīt. 

 

Angliski rakstīt arī, es nezinu nevienu gramatikas likumu, bet intuitīvi jūtu kas ir pareizi un kas ir nepareizi par cik sanāk daudz lasīt ikdienā (RTFM)

Edited by Blitz
Link to comment
Share on other sites

Es nevaru ieteikt nevienu saiti jo es tā nekad neesmu valodu mācījies, jo tas vienkārši nedarbojas - tikai un vienīgi ņemot rokās vai nu macību grāmatas, vai nu tulkojot un mācoties "vārdiņus", kā 5. klasē un tad cenšoties runāt ar cilvēkiem, kad kaut kas ir apgūts. Pareizi vai nepareizi izrunāts, tie, kam valoda dzimtā sapratīs un palabos, un ar laiku piešausies.

 

Tas video, kuru tu iedevi izskatās pēc jau B1/B2 līmeņa, un problēma ar konkrēto video, tā pat, kā vairumu citu video konkrēti angļu valodai ir, ka tie nav pielāgoti un neizskaidro dzimtajā valodā. Es paskatījos nedaudz, un mani māc šaubas, vai cilvēkam, kam Angļu valoda ir LV pamatskolas līmenī šis video vispār kaut ko dos. Tā pati problēma ar audiogrāmatām - ja nezina pamatus, audio grāmata un skaņas klausīties neko nedos. Ir jāsāk ar pašiem pamatiem - vārdiem.

 

Var iet uz kursiem, tur pamatus iemācīs, tālāk pašam būs diezgan viegli. Ja ir brīvs laiks un griba, var iesaistīties kaut kādās brīvprātīgo organizācijās, apbraukt pasauli un pie reizes pie hostiem iemācīties valodas - piemēram, WWOOF. 

Link to comment
Share on other sites

Tīra klausīšanās tiešām iemācīs tikai klausīties. Bet, piemēram, tās pašas Pimsleur audiogrāmatas, kuru es pieminēju, ir interesanti konstruēts - tur tev visu laiku dod pauzes, lai atbildētu dialogam un pēc tam pasaka kā ir pareizi. Angļu valodu, gan tuvākais tur varēs apgūt tikai no krievu valodas, taču es šīs audiogrāmatas izmantoju Vācu, Japāņu un Ķīniešu valodu pamatu apguvei no angļu valodas un varu teikt, ka viņas ir ļoti efektīvas. Audiogrāmatas laikā, praktiski pusi no laika runā tu pats.

 

P.S. Saprotams, ka gala noslīpēšana tāpat ir jāveic reālā dialogā ar kādu. Ideāli, protams, ja var kā Fellony minēja, kaut kur aizbraukt, vai kādā apmaiņas programmā, bet ne visiem tas ir brīvi pieejams.

Var jau vienkārši ņemt un pieteikties visām intervijām, kur ir gatavi rekruitēt no LV un tad sākumā telefon vai videočata intervija un ideālā gadījumā, ja tiek tālāk, tad apmaksāts ceļojums ar klātienes interviju. Grūts, bet labs treniņš.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Es kādreiz gāju kursos kur pasniedzeja bija no UK. Grupā bijām kādi 6 un katrs dabuja parunāt un pat neļāva runāt caitās valodās savā starpā. Tieši runāšanu baigi labi uzlaboja

 

Audio kursi manuprāt der lai pāšmācības ceļā iegūt kādu A1 vai varbūt A2. Es pats tuvojos vācu A2 un ir domā sākt tulkot kādus rakstus un skatīties seriālus ar subtitriem.

Link to comment
Share on other sites

diez vai tikai ar striktu "mācīšanos" var iemācīties, jo kā tad visi natīvie valodas lietotāji iemācās valodu? vienkārši atrodas savas valodas vidē, klausās un runā, mazliet vēlāk iemācās lasīt un rakstīt. tā es iemācījos krievu valodu, 8-9 gadu vecumā, konfliktējot ar vietējo pāris baraku bērniem

 

skaidrs, ka katras valodas "smalkumus" jāmācās apzināti

Link to comment
Share on other sites

Rezumē no šī murga. Tad kad iemācīsieties sapņot un domāt citā valodā ikdienišķas lietas, tad varam arī domāt par ideālu darbu ārzēmēs, lai tu varētu saprast ko angļu boss tev saka, un ko blakus indietis murgo. :D

 

P.S. Cik es ar Indiešiem esmu runājis, tie saka, ka runāju labāk par viņiem :D Tas jau ir sasniegums. :)

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...