Mr.Key Posted July 24, 2016 Report Share Posted July 24, 2016 Šis ir tiešām atmaskojošs fakts. Visa pasaule sāk pāriet no Laravel uz Yii. Vairāku pilsētu pašvaldības jau izlēma pāriet uz Yii. Priekšrocības ir neizmērāmas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pats Toms Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 https://github.com/kenjis/php-framework-benchmark Starp citu - https://twitter.com/taylorotwell/status/583031714777174016 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 https://github.com/kenjis/php-framework-benchmark Starp citu - https://twitter.com/taylorotwell/status/583031714777174016 Vērtība testam apmēram tāda, kā ja tu pirktu jaunu mašīnu, tad noskaidrotu tikai to, cik ātri tā tiek no 0 līdz 100, citu neko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pats Toms Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 (edited) Kādēļ tu mēģīni apgalvot, ka php izpildes laiks nav kritērijs? Es, protams, piekrītu, ka "fast to develop" ir svarīgi, bet tas gluži nenozīmē, ka Laravel ir super labāks par ietvariem tajā sarakstā. Dažādiem projektiem ir dažādas prasības. Man pašam īsti nav gadījies nekāds nereālākais scale ar php, bet ņemot vērā tavu pārliecību, varbūt Tu varētu pastāstīt, nevis par Yii vs Laravel, bet gan par to projektu ar Laravel - cik komandā ir cilvēku; kādi serveri; requestu daudzumu; koda performanci; izaicinājumiem; kādēļ Jūs izvēlējāties Laravel, nevis jebkuru citu X frameworku; utt. Edited July 25, 2016 by Pats Toms Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
codehighriga Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 (edited) Es ar programmēšanu esmu vairāk saistīts no biznesa puses, ne tehniskā izpildījuma. Un no šīs puses tiešām ir ārkārtīgi mazsvarīgi - 25, 100, 250, 400ms. Protams ir interesanti nosist rādītājus uz leju, bet at the end of the day tas parasti neatmaksājas. Ja kaut kas darbojas par lēnu, tad praktiski vienmēr manā pieredzē vainīgs ir ne jau freimworks kas ticis lietots, bet neapdomīgas darbības ar datubāzi. Daudz kvēriji, slikti indeksi.. utt. Edited July 25, 2016 by codehighriga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 [..] vienmēr manā pieredzē vainīgs ir ne jau freimworks kas ticis lietots, bet neapdomīgas darbības ar datubāzi. Daudz kvēriji, slikti indeksi.. utt. Yep, freimworks var būt ar 1ms overheadu, bet ja līkas rokas viņu darbina, tad nekas nelīdzēs. Ja projekts nav spējīgs dzīvot, tad neviens freimworks nepalīdzēs... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 Jā, jo FW būtošanās laiks ir tā vieta, kur rodas bottleneck'i. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted July 25, 2016 Report Share Posted July 25, 2016 (edited) Laravel un Yii ir radikāli savādāks, sākot no koda, turpinot ar dokumentāciju, community, projektiem un autoriem, droši vien arī to, ka daudz kas no tā, kas Yii ir Yii, Laravelī ir komponente. Labāk nesalīdzināt - man personīgi ātri uznāk depresija, ja salīdzina. Vienkārši, jāpārslēdz domāšana. Edited July 25, 2016 by Mr.Key Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kavacky Posted July 26, 2016 Report Share Posted July 26, 2016 Jā, cukurvate un sūds arī ir, hm, radikāli atšķirīgas lietas, kas katra prasa savu pieeju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 Yii2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 Yii2 cmon, nevajag, ja? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted September 9, 2016 Report Share Posted September 9, 2016 briedis, 2 mēn intensīvi strādājot ar Yii2, ir tādas jocīgas sajūtas. Viens ir tas, ka pirms tam biju skeptisks par šo produktu, bet praksē nav bijis neviens brīdis, kad es uzskatītu, ka eju nepareizā virzienā. Par Laravel - kā cauri ērkšķiem. Saprotu, ka nespēju uztvert filozofiju. Bet nu redzēs. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted September 11, 2016 Report Share Posted September 11, 2016 briedis, 2 mēn intensīvi strādājot ar Yii2, ir tādas jocīgas sajūtas. Viens ir tas, ka pirms tam biju skeptisks par šo produktu, bet praksē nav bijis neviens brīdis, kad es uzskatītu, ka eju nepareizā virzienā. Par Laravel - kā cauri ērkšķiem. Saprotu, ka nespēju uztvert filozofiju. Bet nu redzēs. gandrīz 2 gadus jau intensīvi strādāju ikdienā ar yii2 un vnk besī. Besī, ka nav routings ar aliasiem, besī, ka nav route grupas, kad ir šausmīgi ērti piekabināt middleware, route prefiksi besī, ka nav middleware, besī, ka nav normāls inejctions (metodēm, piemēram), besī, ka nav foršas (sintakses) migrācijām, besī, ka nav forši komandrindas rīki (konsoles komandas), besī, ka nav iebūvētas rindas apstrādes (sync, database draiveri), besī, ka nav failu draiveri (lokāli piemēram raksta diskā, produkcijā S3 pamainot vienu config rindiņu), besī, ka nav .env ērta konfigurācija, besī, ka nav service provideri (kur sakonfigurē ārējās atkarības, piem, Mailchimp, Facebook API, etc) besī sarežģītais query builderis, besī, ka nav soft delete iebūvēts modeļiem, besī, ka phpunit nestrādā out-of-box, besī, ka nav dd() (Symfony dumper) vai kāds cits jēdzīgs dumperis Varētu vēl paturpināt :) Labāk pastāsti, kas Yii Tev liekas ērtāk, nekā Laravelā, varbūt varu palīdzēt... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurchiks Posted September 11, 2016 Report Share Posted September 11, 2016 (edited) Tas jau nekas, ka tie visi ir optional tūļi, kurus ne tuvu ne visiem vajag, vai arī ir elementāri pievienojami... Bet jā, visam tam obligāti jābūt freimworkā, lai tas vispār varētu saukties par freimworku, vai ne? Zini, kas man besī? Ka visi grib all-in-one, bet tad, kad to dabū, tad sūdzas, ka nekas nav tā, kā gribētos. Edited September 11, 2016 by jurchiks Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted September 11, 2016 Report Share Posted September 11, 2016 Tas jau nekas, ka tie visi ir optional tūļi, kurus ne tuvu ne visiem vajag, vai arī ir elementāri pievienojami... Bet jā, visam tam obligāti jābūt freimworkā, lai tas vispār varētu saukties par freimworku, vai ne? Zini, kas man besī? Ka visi grib all-in-one, bet tad, kad to dabū, tad sūdzas, ka nekas nav tā, kā gribētos. Nepārspīlē, tas, ko es nosaucu, nav nekas baigi ekstra, taisot parastus projektus principā visu no tā izmanotju. Ja vajag vizītkartes lapu, protams, ka tad var taisīt arī bez freimworka, bet, kad uzraujies kaut uz vienu no šīm lieta, tad jau atmaksājas paņemt frameworku, kurā tas viss jau ir iekšā. Vai arī tev sagādā problēmas padsmit megabaitu vendor mape uz shared hostinga? Uz ko mēs, galu galā, te ekonomējam? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts