Jump to content
php.lv forumi

LMT vakance-Offtopic


codez

Recommended Posts

Varbūt mazs labojums. Tie nav 500 € uz rokas. Tas ir stipri vairāk € uz rokas. Principā, pateicoties diezgan saspringtajai situācijai Latvijas darbaspēka tirgū, atkarībā no kandidāta spējām un prasmēm savas spējas pārdot, ciparu līdz saprātīgai robežai viņš var noteikt pats.

Link to comment
Share on other sites

skolotāja alga vidēji ir ap 1,000 eiro mēnesī, 400 eiro ir Mahimas kasiere-stažiere

 

Tu laikam domāji to 1 skolotāju no Siguldas, kurai laikam par 2.5 slodzēm savācās šī BRUTO alga.

Uzskatāms TV sižetu upuris, kur visur minēja skolotāju algas izmērus, tikai aizmirsa pieminēt, ka tās ir BRUTO algas.

Man sieva strādā par skolotāju un reāli tā ir, ka uz rokas saņem nedaudz virs 400 EUR. Principā uzturu viņas "hobiju".

Link to comment
Share on other sites

Mēneša darba likme skolotājam ir 420EUR bruto. Tas ir par kontaktstundu 21stundu nedēļā, bet...

Piemēram, informātika ir 1x nedēļa, to māca piecās klasēs, lai būtu 21 stunda, vajag 21/5 = 4 paralēlās klases, noteikti lielākās skolās tādas ir, bet mazākās skolās ir labi, ja divas paralēlās klases, sanāk, ka ar vienu mācību priekšmetu, nevari tikt pie minimālās slodzes. Vai nu jāmāca vēl kāds priekšmets, vai nu jāstrādā vairākās skolās, vai nu jāiztiek ar to kas ir.

Ir piemaksas par indivuālo darbu max 2h, sagatavošanās max 2h, darbu labošana max 6h, audzināmo klasi max 6h (tas viss nedēļā), ja viss max, tad var sakasīt 740EUR + vēl piemaksas par kvalifkāciju un kas tur vēl bij. Jā direktora vietnieki pilsētu skolās saņem var saņemt ap 1k, bet skolotājiem nav tādas algas, ar retiem izņēmumiem, bet nekādi neveido tevis nosapņoto "skolotāja alga vidēji ir ap 1,000 eiro mēnesī" Ja kas skolu direktoru un to vietnieku algas ir atrodamas jebkuras pašvaldības mājaslapā.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Manas pašvaldības mājaslapā ir aile ar nosaukumu "Izmaksātā darba alga, kopā". Tā arī nesaprotu - tā ir bruto vai neto alga?

Bruto.

 

Oficiāli jau parasti nefigurē tādi "uz rokas" jebšu neto skaitļi, jo tad situācija (brīžiem/bieži) būtu traģikomiska - nu, piemēram, ~10% algas pielikums 20 EUR apmērā, kas patiesībā rezultējas kaut kaut kādos ~5 EUR par ko var 1x aiziet uz veikalu pienapaku ar maizesbatonu nopirkt, bet tā lepni var teikt un statistikas rādītājos iebakstīt, ka 10% algas pieaugums - ekonomiskā izaugsme vai zinies ..

Link to comment
Share on other sites

Hmm, kaut blakus, bet nepamanīju, daudz darba. Vēl arī ir šāds te materiāls: oficiālo ienākumu sadalījums un nodarbināto skaits pa profesijām – Profesiju grupu vidējās stundas tarifa likmes valstī. Tur aina ir reālāka, piem., tīmekļa lapu programmētāju vidējā ir 10 EUR.

 

Konkrēti par šo gadījumu runājot, zināms, ka LMT meklē web programmētāju, bet nu domāju, ka atbilstošam kandidātam cipars noteikti ir virs 1k. Apgalvot nevaru, bet ar to gribu teikt, ka šeit sāpe ir apslēpta kaut kur citur...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...