Jump to content
php.lv forumi

Komandas uzdevumu sistēmas


yancis

Recommended Posts

Pirmkārt:

Vai jūs varētu padalīties ar pieredzi kā komandā veikt darāmo darbu uzskaiti - kas katram programmētājam jāizdara, jāizpēta, jānotestē, jānotreico kādi bagi vai kas tml.. Neilgu laiku izmantojām producteev.com, citas vienkārši nezinām.

 

Otrkārt:

Kā ar wiki tipa sistēmām, kas ļauj veidot dokumentāciju? Piemēram, projektā ir 30 php klases un katrā 10 metodes. Gribam izveidot nelielu API overview, kādu example usage un tml lietas. 

 

Treškārt:

Ja izstrāde notiek pa pusei remote, ir iespējams ka saziņai jānotiek attālināti, tad vajadzīgs kaut kāds saziņas mehānisms visai komandai. Skatos ka bitbucket piedāvā par nelielu samaksu čata sistēmu hipchat. Kādas par to atsauksmes? Pēc pirmā acu uzmetiena (browsera versijai) skyps liekas kaut kā ērtāks. Kādas būtu alternatīvas?

Link to comment
Share on other sites

Draugiem.lv lietojam self-hosted gitlab git'a repozitorijiem. Gitlabs piedāvā visādas integrācijas, kā arī ir wiki, kurā var tad arī kko dokumentēt.

 

Par to, vai vajag dokumentēt kodu kaut kur ārpusē, nevis pašā kodā, neesmu pārliecināts, jo koda dokumentācija var ātri novecot un kļūt neaktuāla. Šajā gadījumā, kad dokumentācija "melo", ir sliktāk, nekā ja vispār nebūtu tās dokumentācijas. Lai aprakstītu, ko dara klases/metodes, vienkārši uzrakstam phpdoc komentārus.

 

Saziņai par taskiem, lietojam Basecamp (projektiem var pievienot todo listus, utt)

Var lietot arī JIRA, tīri kā issue trackeri. Šie abi gan ir par maksu. Ja gribas kaut ko par velti, pa ausu galam ir dzirdēts, ka ir tāds Redmine projektu menedžeris.

 

Ikdienišķām sarunām - Skype

Link to comment
Share on other sites

Redmine neiesaku, 2 projektiem ir bijis Redmine (vienam labi sen, otram pašreiz), un pieredze diezgan slikta. Gan bagi ir bijuši, gan performance sūdīga. TRAC tad jau ir labāks.

Jebkurā gadījumā, Wiki kā dokumentācijas avots klasēm noteikti ir garām. Neviens neies to uzturēt up-to-date. API overview var uzģenerēt automātiski no koda, un apdeitot reizi dienā/nedēļā, priekš tam Wiki noteikti nevajag.

 

Ja hostingam izmanto github, tad ir tāds gitter.im čats, ko var piejūgt savam github projektam.

Edited by jurchiks
Link to comment
Share on other sites

Kā jau Briedis minēja.

 

1. Lietojam lokālo gitlabu, kurā vari arī rakstīt wiki, likt iekšā koda snipetus, fragmentus, veidot versiju kontroles, veidot projektiem lietotāju pieejas, leveļus, atļaujas, utt... 

2. Saziņai var lietot e-pastu, skype, neredzu jēgu no kaut kāda tur softiska iebūvēta čata. 

3. Projektu sadalei, uzskaite var lietot JIRA, bet man patīk Asana. Tur projektu vadītājs sadefinē katram veicamos darbus, assigno klāt arī citus, ja konkurētais tasks attiecās uz vairākiem cilvēkiem.

4. Vēl būtu labi uzskaitīt arī patērēto laiku pie kāda konkurēta taska, uzdevuma. Izmantoju https://www.toggl.com/

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...