F3llony Posted April 7, 2015 Author Report Share Posted April 7, 2015 Tas izklausījās tā it kā elementary vai arch ir pieklājīgāki nekā citi linukši. Un ir arī kaut kāda "nepieklājīgo" linukšu kategorija? :D Man sanācis personīgi palietot arch, manjaro, ubuntu, lubuntu un crunchbangu.. Secinājums bija tāds ka daudz svarīgāk par distributīvu ir izmantot pareizo window menedžeri vai full desktop environmentu. Kas attiecas uz pašu linuxu apakšā - visi ļoti līdzīgi.. Nē? Es šeit atļāvos lietot window manager un linuksis savstarpēji aizvietojami, no jūzera perspektīvas. Man tā estētika tomēr, tīk nu ļoti. Tāpēc sēžu nu jau otro gadu uz Elementary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Man interesi izraisa klaviatūra. Es, protams, nesaku, ka jāspēj drukāt 180 simbolus minūtē, bet kaut kā šķiet, ka Mac klaviatūras ir mazāk ergonomiskas par, piemēram, ThinkPad klaviatūrām. Vai tā ir? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
enkrs Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Es teiktu ka klaviere ir nedaudz neatsaucīgāka par vecajiem labajiem ThinkPad (jaunie ThinkPad/IdeaPad atkarībā no modeļa arī mēdz būt ne tās labākās), bet Apple klavas kopā ar ThinkPad klavām ir vienīgās kas ir pilnīgi citā līgā no visām pārējām laptop klavām. Pats lietoju Apple bluetooth bezvadu klavu (taustiņi tādi paši kā laptopos) - daļēji jo smuki izskatās uz galda, daļēji jo tā ir programmēšanai pietiekoši lietojama klava. Tāpat Apple touchpads ir atsevišķā līgā salīdzinot ar citiem laptopu touchpadiem, daļēji gan tas ir arī OSX nopelns (scrollings atsaucīgs kā telefonā, lietojams multitouch). Bet touchpadu tā īsti nevar aprakstīt - var tikai palietot, pierast un pēctam vairs nespēt pastrādāt ar parastiem touchpadiem. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted April 9, 2015 Author Report Share Posted April 9, 2015 Man interesi izraisa klaviatūra. Es, protams, nesaku, ka jāspēj drukāt 180 simbolus minūtē, bet kaut kā šķiet, ka Mac klaviatūras ir mazāk ergonomiskas par, piemēram, ThinkPad klaviatūrām. Vai tā ir? Depends. Man, piemēram, dikti ērtas liekas Dell Latitude / Precission klavieres, pat vairāk, kā ThinkPad. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasspars Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Tā ir, Apple ir vienīgais, kurš māk uztaisīt labu laptopu. Ar to es domāju, build quality, svars, izmērs, klaviere, ekrāns, veiktspēja, baterija. Protams, dzelžu ziņā labāku un lētāku var atrast win laptopu. Bet tiem parasti ir ļurīgi korpusi, ļurīgas klavieres, 2h baterija, 4kg svars un ar to ir kauns iziet cilvēkos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Developeriem vispār baigi aktuāli laptopi? Vienīgais gadījums, kad ņemu līdzi laptopu ir, kad gribās kādu filmu laukos noskatīties :) Savādāk pie galda visu laiku dūc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaklz Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Kā tu bez laptopa uz hakatonu aiziesi? :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jurchiks Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Es arī nestādos priekšā nopietni strādāt uz laptopa. Neērti pēc velna, cik neesmu lietojis, nekādīgi nepierast. Laptopu klavas man par mazu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roze Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 Kā tu bez laptopa uz hakatonu aiziesi? :) Nu alus, sņabis maisiņā .. Bet, ja nopietni, parasti jau visi tad sēž pie dockingstationiem ar ārējiem monitoriem/klaviatūrām utt .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted April 9, 2015 Author Report Share Posted April 9, 2015 Nu ja - docks, pie ārējā moņa/iem, klavieres un aidā. Maciem gan nav doku. Which kind of sucks, ņemot vērā auditoriju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasspars Posted April 9, 2015 Report Share Posted April 9, 2015 No laptopa usb-type-c uz monitoru. Monitoram piesprausta vada klaviere un pele. Monitors arī baro laptopu. Kā tev šāds doking station? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
F3llony Posted April 9, 2015 Author Report Share Posted April 9, 2015 Not bad. P.S. nolāpītais macbook nejēdz rādīties uz mana ārējā moņa - HP 23xi caur HDMI nedarbojas. Jāprovē būs tb uz dvi. :< Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kasspars Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 Tie kas lietojat mac os ikdienā, jūs izmantojat Finder vai kādu citu alternatīvu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ieleja Posted April 10, 2015 Report Share Posted April 10, 2015 Finder un konsolē 'mc' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted April 11, 2015 Report Share Posted April 11, 2015 Developeriem vispār baigi aktuāli laptopi? Vienīgais gadījums, kad ņemu līdzi laptopu ir, kad gribās kādu filmu laukos noskatīties :) Savādāk pie galda visu laiku dūc... Atkarīgs no dzīvesveida. Man visu laiku likās, ka es ar laptopu braukāšu apkārt un strādāšu, kur pagadās. Bet tā nenotika. Tiesa, tūliņ mēģināšu laboties. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts