Jump to content
php.lv forumi

Mac un PHP dev


F3llony

Recommended Posts

  • Replies 37
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

es gan ikdienā to nedaru 8 stundas

 

kas uzreiz nāk prātā - man nepatīk iedzimtais 'ssh', salīdzinot ar Linux dzimto vai Windows 'putty', nekādas labākas alternatīvas nav izdevies atrast; arī AMP pēc Linux liekas neierasts

bet nu tas drīzāk ir kaut kāds ieradums, ne reālas problēmas

Link to comment
Share on other sites

Es ikdienā lietoju Mac priekš PHP dev un ik pa brīdim man uzrodas jautājums "kā cilvēki kodē uz Win?"

 

Ar PHP versijām problēmu nebūs - ar Homebrew var uzinstalēt da jebkuru versiju un pat pamainīt kompilācijas flagus. Tāpat var uzlikt postgresql/mysql/git bez problēmām. (Git un PHP jau ir uzinstalēti kopā ar OSX, bet vecākas versijas) Iet arī apache/nginx bet tos es nelietoju kopš lielie freimworki uztur "php -s".

 

Node instalējas lieliski un man pat ir sajūta ka node devi vairāk uzmanības pievērš Makiem nekā PC.

 

OSX ir jau normāli integrēts SSH keyservers un terminālis. Dēļ tā man lielākā daļa serveru access settingi sarakstīti .ssh/config nevis izmētāti pa dažādu GUI softu settingiem.

 

No IDĒm PhpStorm, Netbeans un Sublime strādā tāpat kā uz Windows, par citiem nezinu.

 

Kolēģim kautkāds čakars ir ar pēdiņām Java programmās ja lieto LV klaviatūru- ja apostrofs ir dead key un IDE grib palīdzēt tad viegli ir uzrakstīt vai nu " vai """ bet ne divas.

 

Findera (defaultā failu menedžera) interfeisā var pieslēgties remotam FTP un Samba serverim, bet ne SSH(Sftp)

 

Laptopiem- Nevar upgreidot cietni. OS un softi aizņem pamaz, bet ja pēkšņi sāc ar Virtualbox/Vagrant mašīnām intensīvi testēties, tavs 256GB SSD ātri paliek par īsu.

 

Pa lielam man Mac liekas daudz ērtāks PHP dev env nekā Windows.

Link to comment
Share on other sites

Dual monitor man tieši liekas 2x labāks kā Win 8. Atver laptopu - viss iet. Pieliec moni - viss iet. Aizver laptopu - vissi logi parādās ārējajā monī. Noņem moni - laptops saprot ka jāguļ.

 

Ir problēma ar pgAdmin (Tcl/tk?) - ja bijis atvērts lielajā monī un tas nav pieejams, tad atveras mazajā monī, bet pārāk liels. Bet tādi gļuki ir salīdzinoši maz.

Link to comment
Share on other sites

Ļoti daudz gadus lietoju windows, tagad mainot darbus/tehnoloģijas sagribējās nedaudz pastrādāt ar mac laptopu (nekodēju gan vairs php, bet javascriptu / node, bet lielākā daļa pārklājas anyway). Pāris secinājumi pēc 6 mēnešiem:

 

- Firefox uz maca nav praktiski lietojams, drausmīgi bremzē salīdzinot ar chrome. Pirms tam ļoti patika firebugs & ff, bet pārgāju uz chrome, jo vienkārši tracinoša performance uz os x.

- Webstorms ēd krietni vairāk rama kā uz windows (PHPStorm gan jau tas pats), attiecīgi bremze iestājās pēc laika.

- arī chrome man bija magic gļuki ar loga mirguļošanu, kamēr ieslēgts settingos HW acceleration (ja atslēdz, tad grūi lietojama youtube/canvas/etc.), kas izrādījās standarta štelle - http://goo.gl/69qsI5:)

- mid 2014 mac pro laptops kopumā performace ziņā imho performē krietni sliktāk kā mans pāris gadus vecais asus ux32vd, kkā 8gb rams sāka likties par īsu.

 

Plusus gan jau var atrast arī internetā, tāpēc par tiem daudz nerakstīšu :) Katrā ziņā, ja by default cilvēks dzīvojās virtuālajās mašīnās serveru setupam, tad personīgi jēgu no mac`a neredzu galīgi, ja vajag visu tiešām likt lokāli, tad ir jēga redzama.

Edited by yuppio
Link to comment
Share on other sites

Lietoju jau seeeeeen, problēmas nav novērotas.

 

Var gan gadīties, ka esmu nedaudz atpalicis un nezinu, kas notiek citās platformās, jo pie Win neesmu sēdējis ilgāk par 10 minūtēm jau > 5 gadus.

Link to comment
Share on other sites

Piecus gadus developoju uz iMac, visu šo gadu laikā problēmas radija tikai geoip php ext kompilēšana. Pēctam pats zini kur strādāju ar linux un tagad atkal atgriezos uz OS X, šoreiz ar Makbuku (kuram var mainīt cieto ja tas nav Retina, kurš manuprāt ir pointless priekš non-design lietām) un esmu absolūti apmierināts. Pārslēdzoties bija jūtams produktivitātes kāpums, bez nekādiem fanbojismiem saku.

Link to comment
Share on other sites

Primāri kodēju uz win, bet ir arī macbooks uz kura kodēju ārpus mājas. Ar php un citām lietām problēmu vispār nav.

Patīk konsole

Nevisai patīk pats macos interfeiss. Piemēram, Finder ir tracinošs. Vēl nesaprotami kā MacOs izdomā vērt vaļā jaunu sublime instanci. Piemēram, no finder dubultklik uz faila, dažreiz atver jaunā instancē, dažreiz jau esošā. Un nav nemaz tik viegli pamanīt, ka ir vairāki sublime atvērti.

Close poga neaizver pogrammu, bet gan tikai samazina. Šito nesaprotu kur loģika šim.

 

hosts fails, kaut kā dīvaini jāeditē. Jaunie ieraksti jāliek pašā faila sākumā, savādāk netiks ielādēti tavi ieraksti. Šitas arī tāds dafaq moments

Edited by Kasspars
Link to comment
Share on other sites

Uz Win izstrādāt, kodēt, kaut vai zīmēt tos pašus dizainus, utt... itkā nav nekādu problēmu, bet problēmas sākas vairāk uz specifiskām lietām, kas atkal otrādi, priekš linux un mac ir atstrādātas daudz labāk. Ja tev būs win, tad noteikti lielāko laiku tu pavadīsi darot ko citu, nekā strādājot, man vismaz kaut kā tā ir. 

 

Macā noteikti izstrāde būs ērtāka, patīkamāka, baudāmāka, nekā tas būtu uz Win. 

Link to comment
Share on other sites

Tas izklausījās tā it kā elementary vai arch ir pieklājīgāki nekā citi linukši. Un ir arī kaut kāda "nepieklājīgo" linukšu kategorija? :D

 

Man sanācis personīgi palietot arch, manjaro, ubuntu, lubuntu un crunchbangu.. Secinājums bija tāds ka daudz svarīgāk par distributīvu ir izmantot pareizo window menedžeri vai full desktop environmentu. Kas attiecas uz pašu linuxu apakšā - visi ļoti līdzīgi.. Nē?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...