Jump to content
php.lv forumi

Maksājuma sistēmas


Unknow

Recommended Posts

Labdien vai nu gandrīz labvakar!

Pārlasijos cauri visam forumam, un nonāca pie secinājuma ka secinājuma nav, tapēc jautāšu šeit vēlreiz un konkrēti , un domāju noderēs arī daudziem citiem.

 

Kādu maksājuma sistēmu pieslēgt nelielam interneta veikalam tapšanas stadijā , lai nebūtu kosmiski setup fee un citi maksājumi. 
* SIA,IK u.c. nav , un tapēc būtu ieteicams kā privātpersonai.

Komisijas maksa pašsaprotami piederās pie šī visa, un ar to rēķinos un īpaši neiedziļinos , jo visiem ir aptuveni vienādi +-

 

Paysera cik painteresējos slēdz klāt tikai uzņēmumiem.

 

Airpay joprojām neko nav atbildējuši.

 

Latcard ir vienreizēja maksa un par reklamāciju 25 Eur (Nevaru īsti saprast vai par katru banklinku un katru kartes veidu ir 60 EUR vai viss kopā) , kas kopā ir 85 Eur , kas būtu pieņemami. Vai var bez uzņ. tā arī nēesmu noskaidrojis.

 

Un pēdējais paliek Paymill , kas izskatās vissdraudzīgākais un var arī bez uzņēmuma + nav startup fee bet mīnuss atkal ir bez LV banklinkiem.

 

Aizdomājos par PayPal , bet tur jau bez kartes nekas cits īsti arī nav.

 

Kurš būtu optimālākais variants , un kā Jūs rīkotos līdzīgā situācijā? 

 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Tapšanas stadijā vienkārši pieslēdz to pašu paymill un ja nu tiešām tev tas interneta veikals nesīs $, tad arī domāsi par banklinkiem. Ja cilvēkam būs banklinks, viņam būs arī maksājumu karte. 

 

Nezinu kādu interneta veikalu tu būvē, bet es personīgi LV nevienā interneta veikalā nemaksāju pirms preces saņemšanas. Vai nu maksāju skaidrā naudā kurjeram, vai arī aizbraucot pats pakaļ uz interneta veikalu samaksāju atkal skaidrā naudā vai ar maksājumu karti.  Ja iepērkos ārzemēs, tad gan karte vai paypal. 

Link to comment
Share on other sites

Paldies , bet kā jau minēju visur ir nepieciešams uzņēmums , kā privātpersonai diemžēl neatļauj, varbūt ir iespēja to kaut kā apiet.

Un nākamais jautājums , balstoties uz Jūsu pieredzes, kāds uzņemuma veids ir visseffektīvākais interneta veikalam - mazam ar 1 cilvēku sākumā. 
IK,mikrouzņēmums ?

Link to comment
Share on other sites

Par mikro veikalam nebūs izdevīgi būt, jo tu maksāsi no apgrozījuma savus 9 vai 11 procentus, tas ir, tev nav izdevīgi jo:

 

1. Tu no sava saukšu to par "saimnieciskās darbības konts" jeb "saimniekkonts", kurā tev iebirst naudas par precēm.

 

Piemēram tu pārdod 20 lētus ķiniešu mēslus katru par piem 100 eiro, gūtie ienākumi ir 2000 eiro, no kuriem tu maksā 9%, tas ir 180 eiro valstij, nodokli maksā 4 reizes gāda, pa ceturksni. 

 

Tātad ja tu šos ķiniešu mēslus iepērc par 90 eiro, tas ir izdevumi tev būtu 1800 eiro. 

 

Starpība paliek 200 eiro - 180 valstij = apsviecu tu esi godam nopelnījis 20 eiro. 

 

SIA gadījumā, tev preču iegāde tiktu norakstīta, tas ir 2000 - 1800 = 200 eiro peļņa - 15% UIN (uzņēmuma ienākuma nodoklis) tas būtu ap 30 eiro, paliek 170 eiro, bet protams, ja tu pērc uzņēmumam preces, maksā sev algu, loģiski ka no 200 eiro - alga darbiniekam (tas ir tev), ienākums jeb peļņa 0, nav peļņas, nav nodokļa. 

 

Ar lielo SIA būs vairāk papīru lietas jākārto, bet toties tu nevari iebraukt tādos mīnusos, kā ar mikro, vismaz šādā uzņēmejdarbības formātā, interneta veikals. 

Vot ja tu izstrādātu mājas lapas, kur tev nekas praktiski nav jāiepērk, tu tikai ražo, sēdi uz linux, samaksā sev internetu, serveri un viss, tad tev tāds mikro derētu. Mikro der labi tiek, kas sniedz pakalpojumus, nevis tiek kas ražo, iegādājas izejvielas, iegādājas un pārdod tālāk ar navaru. 

 

Tiklīdz tev ir interneta veikals, starp citu, LR likumos, vidā kaut kur lasīju, ka arī mājas lapa, interneta veikals ir jāreģistrē kā struktūrvienība, tev jebkurā gadījumā tam ir jābūt legālam, ar visām atteikuma tiesībām, utt.. noteikumiem, faq, utt.. karšu maksātāji arī izvērtē visu to, kādi noteikumi sarakstīt, utt.. jo bieži vien ja interneta veikals apkrāpj savus klientus, tie iet pie karšu sniedzējiem, atceras, ka maksājis caur kaut kādu payseru un tad piesienas viņiem. Tāpēc viņi visu rūpīgi izskata, pārbauda arī testa pirkumus, vai viss ir kārtībā, utt.. Visi lielie maksātāji nemaz savus pakalpojumus kaktu kantoriem nedod. 

 

So, šajā gadījumā, šmaukt pa melno gan no lapas viedokļa (kakts), gan no nodokļu viedokļa, būtu izmantot paypal. Bet skaties, ka vienā jaukā brīdi, dienā tev nenobloķē paypal kontu ar tur esošo naudu, jo arī viņi tomēr, varbūt ne tik strikti pieprasa visus vat numbers, utt... 

 

Bet vispār starp citu, ja piem tu tirgosi kaut kādus lētos ķīniešus, parēķini, cik tev būtu preces jāpārdod, klienti jāatrod, lai tu vispār atpelnītu piem vidēju virtuālo serveri, lapas programmēšanu, izstrādi, uzturēšanu, administratīvo darbu. 

 

Man bieži nāk dažādi interneta veikali, tad kad viņiem prasu, ko grasās pārdot, pajautājot cik viņi tur pelna par virsu, tad var arī izsecināt, vai viņam vispār tāds interneta veikals būs rentabls vai nē. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...