Jump to content
php.lv forumi

Foruma migrācija


Recommended Posts

>neatbilst tam, ko es sagaidu no jēdziena "forums".

Tas gan, Discourse nav gluži standarta formāta forums. Bet tas nenozīmē, ka tas ir sliktāks. Piekrītu, ka IPB ir feins, bet ja jau šams mirst nost, tad jāsāk skatīties uz nākotni.

 

Un ko mēs iegūsim migrējot? Kaut kas baigi labāk strādās? Nāks uzreiz jauna tauta? Mazāk offtopika būs? Protams, ka nē! Tikai tiks iztērētas vairākas/daudzas cilvēkstundas migrējot kaut kādas datubāzes. Kā arī, daudziem nepatiks jaunā sistēma (kā jau pie jebkurām pārmaiņām), un foruma apmeklējums, visdrīzāk, kritīsies.

 

"If it ain't broke, don't fix it"

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Ja nav attīstības, tad  ir degradācija. ;)

 

Es noteikti neesmu tas, kurš šeit iegriezās ikdienā. Vai es iegrieztos šeit, ja redzētu, piemēram, šādu skatu? http://vanillaforums.org/discussions

 

Visticamāk, ka nē. Labā ziņa būtu tāda, ka man šis apmeklējums būtu patīkams. Ikdienas vajadzību apmierināšanai man pietiek ar stackexchange.com. Domāju, ka Vanilla Forums dizains ir līdzīgā stilā un tāpēc tas man ir tīkams.

 

Dizainam un dzinējam patiesībā ir diezgan maza ietekme uz lapas popularitāti. Ja tiks nomainīts kaut kas, tad būs čīkstētāji, kam tas nepatiks. Vistiamāk, ka čīkstēs tieši tie paši, kas čīkst, ka neko nevajag mainīt. Vienkārši tas ir tāds cilvēka tips, kam vienmēr ir slikti un tam nav nekāda sakara ar to, kas notiek apkārt.

 

Savukārt, dizainam un tam kā tiek pasniegts saturs ir diezgan liela ietekme uz to cik ātri lietotājs saprot, ka te ir vērts uzturēties ilgāk par 3 sekundēm.

 

Es neesmu redzējis php.lv statistiku, bet pieņemu, ka trafiks krīt. Globālās tendences tādas - sociālās lietas attīstās un kļūst populārākas, forumi izmirst. Forumos ir uzsvars uz bezpersonisku saturu, kas ir interesants meklētājiem. Sociālajos tīklos cilvēki būvē savu profilu. Tajā pašā Vanilla forumā var redzēt, ka tiek izcelti lietotāju avatari. Lietotājiem, kas ikdienā uzturās šajā vietā, tas nostrādā kā papildus motivators - spīdēt pirmajās lapās ar saviem ierakstiem. Nu un tādā veidā sāk veidoties sniega bumbas efekts, kas agri vai vēlu nostrādā kā trafika pieaugums

 

Tā ir viela pārdomām par tēmu - kāpēc vajag kaut ko mainīt. ;)

Link to comment
Share on other sites

Es šeit uzturos (kaut php jau nelietoju ilgi) vairāk tieši tāpēc, ka man patīk šī dzinēja izskats un funkcionalitāte, jo savādāk var taču doties uz developers.lv, draugiem.lv grupām, facebook grupām, etc., kur tiek pārstāvētas daudz plašākas tēmas.

Mans ieteikums, lai attīstītos, ir paplašināt profilu - no php un visa veida web izstrādi, vai pat vēl plašāk. Vienīgais, jāizdomā kā tas ies kopā ar domeina nosaukumu.

Link to comment
Share on other sites

Ja tiks nomainīts kaut kas, tad būs čīkstētāji, kam tas nepatiks. Vistiamāk, ka čīkstēs tieši tie paši, kas čīkst, ka neko nevajag mainīt. Vienkārši tas ir tāds cilvēka tips, kam vienmēr ir slikti un tam nav nekāda sakara ar to, kas notiek apkārt.

 

Es šaubos, ka šeit uzturas šī lietotāju (end-user) grupa (personīgi uzskatu, ka mūsdienās (vidējā) cilvēka uzmanības noturēšanai ir kaut kas jāmaina nepārtraukti - un pat "činkstēšana" ir labs rezultāts (nozīmē, ka nav vienaldzība)), taču šī foruma tēma gan ir visai specifiska, ja, protams, kādam nav mērķis nodarboties ar php evanģēliju (lasi, popularizēšanu un, iespējams, izsist kaut kādu labumu no Zend), tad ņemties ar to (kas patiesībā nozīmē prasīt to darīt kādām citam) būtu samērā jocīgi .. 

 

Vismaz es izvērtēju šādus jautājumus:

- Vai laacz vēl vispār ir interesanti kaut ko uzturēt? Domāju, ka jaunības maksimālisms ir garām un dzīvē ir citas prioritātes.

- Vai man ir pašam laiks un enerģija veltīt kaut kādiem vipendroniem .. Droši vien, ka ne visai - slinkums, darbs u.c. atrunas (personīga pieredze piemēram ar otaku.lv)

- Vai šim (php.lv) vispār ir jēga? Varbūt .. No otras puses - latviešu (latviešu valodā runājošo) skaits sarūk, tie paši ēd viens otru bez sāls. "Modīgāk" ir pirkt/lietot kaut kādu ārzemju "širpotrebu",  nekā mēģināt atbalstīt kaut kādus vietējo centienus (arī IT tehnoloģijās). Uz vienas rokas saskaitāmie programmētāji emigrē un valsts (nākotnes) politika pa lielam ir indiešu imports. utt

Link to comment
Share on other sites

No otras puses - latviešu (latviešu valodā runājošo) skaits sarūk, tie paši ēd viens otru bez sāls. "Modīgāk" ir pirkt/lietot kaut kādu ārzemju "širpotrebu",  nekā mēģināt atbalstīt kaut kādus vietējo centienus (arī IT tehnoloģijās). Uz vienas rokas saskaitāmie programmētāji emigrē un valsts (nākotnes) politika pa lielam ir indiešu imports. utt

 

:( ...

Link to comment
Share on other sites

>cilvēka uzmanības noturēšanai ir kaut kas jāmaina nepārtraukti

Kāpēc nepārtraukti? Šis forums nav mainījies jau entos gadus, tikai tagad ir parādījies iemesls domāt par pāriešanu uz aktīvi suportētu foruma softu.

 

P.S. Man kaut kāda velna pēc developers.lv neļauj ielogoties ar github accountu. Taisu jaunu, bet neļauj, met ārā:

 

https://developers.lv/auth/failure?message=redirect_uri_mismatch&origin=https%3A%2F%2Fdevelopers.lv%2F&strategy=github

Sorry, there was an error authorizing your account. Perhaps you did not approve authorization?

Edited by jurchiks
Link to comment
Share on other sites

>cilvēka uzmanības noturēšanai ir kaut kas jāmaina nepārtraukti

Kāpēc nepārtraukti? Šis forums nav mainījies jau entos gadus, 

Lasi kontekstā ar to ko raksta CooLynx ..

 

Tas nav domāts par šo forumu, bet gan (web) auditoriju kopumā.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...