laacz Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Sveiki, ilggadējie un ne tik ilggadējie php.lv forumu lietotāji. Pašos php.lv pirmssākumos par ziedojumiem tika iegādāta Invision Power Board mūža licence (šķiet, par dažsimts dolāriem). Viss bija labi, līdz brīdim, kad viņi izlēma vairs neturpināt izstrādāt Invision Power Board. Tagad piedāvājums no kantora ir sekojošs: Paliekam pie esošās foruma versijas turpmākos divus gadus Šī ir pagaidām visvienkāršākā opcija, kas nozīmē, ka divus gadus šī versija turpinās saņemt drošības atjauninājumus, bet jaunu fīču nebūs. Pēc diviem gadiem jādomā, ko darīt. Manuprāt - šis nav izskatāms variants. Pieņemam viņu piedāvājumu migrēt uz viņu jauno produktu - IPS Community Suite Tas atkal ir maksas produkts. No viņu puses tiek piedāvāts kredīts 100 dolāru apmērā, kas nosedz divu gadu maksu. Tā kā summa nav liela (pēc diviem gadiem tas mums maksās 50$ gadā, kas ir droši ceļama summa), tad finansējums nav problēma. Taču - vai mums tas viss ir nepieciešams? Pie kam, ja pareizi sapratu no cenu lapas, 25$ gadā nodrošina diezgan niecīgu vienlaicīgo lietotāju skaitu un pieejamo diska vietas apjomu (iespējams, ka ar to pietiek, bet vienmēr gribās bez ierobežojumiem), kas patiesībā mums neko neuzlabotu. Otrs vienkāršākais variants, kurš no migrācijas skatu punkta neko daudz nesarežģītu. Trešā opcija ir ņemt kādu citu produktu Varam ņemt Vanilla Forums, kas ir bezmaksas risinājums, ja hostējam paši. Varam skatīties uz Discourse pusi, kas pašhostētajā versijā ir bezmaksas (hostētā maksā sākot no kosmiskiem simts dolāriem mēnesī). Varbūt ir vēl kādas alternatīvas. Šajā gadījumā nāktos iespringt ar migrāciju un, iespējams, kaut kādas "fīčas" pazustu, bet citas nāktu klāt. Idejas, ieteikumi? Izlemšanai piedāvāju mēnesi, kad beidzas termiņš piedāvājumam no Invision Power Board izstrādātājkantora. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooLynX Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Es esmu par trešo opciju - ņema kaut ko citu. Diemžēl nezinu, kas šobrīd ir labākais no "kaut kā cita". Manuprāt, galvenās prasības būtu community versijas esamība, drošs, daudz maz aktīva izstrāde vai vismaz sekošana līdzi izmaiņām industrijā un, protams, PHP bāzēts, jo mēs esam PHP.lv :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endijs Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Uztaisi sacensību. Lai visi tie censoņi, kuri grib sevi pierādīt uzkodē savu foruma versiju. Domāju, ka lielākā daļa no IPB funkcijām tāpat nav vajadzīga. Minimālu setu un gatavs. Tad labāko izvēlas un lieto. Uzliek github kā php.lv projektu un visi var piedalīties izstrādē. Un nākotnē tiksiet pie foršas platformas ar kuru reklamēt savu vārdu visai niecīgajā forumu softu pasaulē. Niecīgs ne jau tādēļ, ka nevajadzīgs, bet niecīgas konkurences ziņā. Bet ja nopietni, skaties kādu trešo opciju. Es gan nezinu vai Vanilla ir tas labākais. Kaut kad iepriekš skatījos, bija problēmas (neatceros gan kādas tieši). Lai visi sāk raktīt ieteikumus, tad jau var izpētīt +- situāciju. Varbūt ka kāds zina tādu projektu, kurš vēl mazs, bet strauji audzē piekritēju pulku. Nedomāju, ka ir jēga maksāt kādam kantorim, jo cik tad te tas community ir liels? Pārsvarā 10 cilvēki viens otram brauc augumā. To arī IRC var darīt. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooLynX Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Labs izaicinājums būtu, piemēram, paņemt kādu Laravel tipa forumu un ielaist Githubā. Tāpat laacz kaut ko baksta Laravelī. Šobrīd gana populārs freimworks. Būtu ieguldījums savā izglītībā un arī pārējie varētu padalīties, kā arī redzētu vai PHP.lv kā komūna maz eksistē un var kaut ko kopīgi uzcept. Piemēram, kā tas ir ar Laravel.io http://laravel.io/forum un viņu repozitorijs https://github.com/LaravelIO/laravel.io/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
laacz Posted February 24, 2015 Author Report Share Posted February 24, 2015 Coolynx, Endijs, beidziet fantazēt. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhalt Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Likvidēt pašreizējo PHP.lv "komūnu". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blackhalt Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 php.lv pubilcēt irc logfailu un laacz twitter strīmu un Windows jaunumus. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
briedis Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Varbūt pagaidām nav jēga neko nedarīt? Pasēžam vēl 2 gadus uz šī, izdzīvot jau var. Vēlāk to pašu Discourse varētu uzlikt. Katras šādas pārmaiņas tik atgrūž kādu daļu auditorijas... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sasa Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Es par trešo variantu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atoms Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 dump forumdb > /dev/null delete forumdb /connect ircnet /join #php.lv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
foxsk8 Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 (edited) Pēc pieredzes: Notepad.lv man vēl joprojām stāv uz phpbb2 versiju, kuru esmu savā laikā pats samodējis, pielicis šo to klāt, samainījis vizuālās lietas, utt... Vienozīmīgi esmu par pašhostētu foruma platformu. Kā vienu no alternatīvām var minēt phpbb3 forumu. Šobrīd pats veiksmīgi esmu visu portālu nomigrējis uz phpbb3, bet beigu beigās izvēlējos to visu tomēr turēt vienotā platformā, kur portālam būs Wordpress, forumam bbpress, un lietotāju komunikācijai, kaut kādām fīčam budypress. To šobrīd arī visu esmu veiksmīgi gan konvertējis, gan arī kaut kādu betu dabujis. Nebija viegli 7-8 gadus vecu platformu ar simttukstošiem ierakstu pārkonvertēt uz kaut ko modernāku. Ja izvēlas kādu phpbb3 platformu, varu ar šo to piepalīdzēt, bet pašā phpbb3 ir pamatīgs konfigurācijas murgs un 101 nevajadzīga fīča, admin panelis ir diezgan sarežģīts un tur bez moderiem, kārtīgiem palīgiem neiztikt, bet platforma ir bezmaksas, ir daudz dažādu addonu, kurus var pieinstalēt, kā arī paši var piekodēt daudzas lietas klāt. Teorētiski ir tā, ja nedarīs neko, beigās būs tā, ka kaut kad tas brīdis pienāks un vajadzēs tad jau kādus 10-15 gadus vecu DB dzenāt šurpu, turpu :D Ja piem izvēlas kaut ko advancētāku, var to visu veidot kā portāla tipu, ar rakstiem, ziņām, info kā piem tas ir ar smashing magazine un citiem līdzīgiem ārzemju veidoliem. Var re kur paskatīt stackoverflow uzbūvi un alternatīvas, kā pašiem ko līdzīgu piedabot: http://meta.stackexchange.com/questions/2267/stack-exchange-clones Edited February 24, 2015 by foxsk8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.Key Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Man patīk xc.lv foruma dzinis FluxBB. Pats esmu mazliet ar viņu paspēlējies, ļoti vienkāršs un saprotams. Un skatos, ka v2.0 ir veidots ar Laravel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CooLynX Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Ja nosēžas uz zemes un pieņem, ka neviens neko negrib darīt, tad es balsoju par Vanilla Forums. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
404 Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Pēdējā laikā internetos manīts arī tāds XenForo par $140 (apgreids + $40) Autori tie paši,kas vBulletin un pēc salīdzinājuma līdzīgs IPB. Uz fikso pagooglējot,atsauksmes labas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roze Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 Imo nav jēgas pagaidām mainīt (laiks un enerģija), kad tie 2 gadi paies, tad domās .. Tikmēr var parādīties N citas pievilcīgas alternatīvas vai arī pasaules gals. /connect ircnet /join #php.lv Šis vēl eksistē? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts