Jump to content
php.lv forumi

Foruma migrācija


Recommended Posts

Sveiki, ilggadējie un ne tik ilggadējie php.lv forumu lietotāji. 

 

Pašos php.lv pirmssākumos par ziedojumiem tika iegādāta Invision Power Board mūža licence (šķiet, par dažsimts dolāriem). Viss bija labi, līdz brīdim, kad viņi izlēma vairs neturpināt izstrādāt Invision Power Board. Tagad piedāvājums no kantora ir sekojošs:

 

Paliekam pie esošās foruma versijas turpmākos divus gadus

 

Šī ir pagaidām visvienkāršākā opcija, kas nozīmē, ka divus gadus šī versija turpinās saņemt drošības atjauninājumus, bet jaunu fīču nebūs. Pēc diviem gadiem jādomā, ko darīt. Manuprāt - šis nav izskatāms variants.

 

Pieņemam viņu piedāvājumu migrēt uz viņu jauno produktu - IPS Community Suite

 

Tas atkal ir maksas produkts. No viņu puses tiek piedāvāts kredīts 100 dolāru apmērā, kas nosedz divu gadu maksu. Tā kā summa nav liela (pēc diviem gadiem tas mums maksās 50$ gadā, kas ir droši ceļama summa), tad finansējums nav problēma. Taču - vai mums tas viss ir nepieciešams? Pie kam, ja pareizi sapratu no cenu lapas, 25$ gadā nodrošina diezgan niecīgu vienlaicīgo lietotāju skaitu un pieejamo diska vietas apjomu (iespējams, ka ar to pietiek, bet vienmēr gribās bez ierobežojumiem), kas patiesībā mums neko neuzlabotu. Otrs vienkāršākais variants, kurš no migrācijas skatu punkta neko daudz nesarežģītu.

 

Trešā opcija ir ņemt kādu citu produktu

 

Varam ņemt Vanilla Forums, kas ir bezmaksas risinājums, ja hostējam paši. Varam skatīties uz Discourse pusi, kas pašhostētajā versijā ir bezmaksas (hostētā maksā sākot no kosmiskiem simts dolāriem mēnesī). Varbūt ir vēl kādas alternatīvas. Šajā gadījumā nāktos iespringt ar migrāciju un, iespējams, kaut kādas "fīčas" pazustu, bet citas nāktu klāt. 

 

Idejas, ieteikumi? Izlemšanai piedāvāju mēnesi, kad beidzas termiņš piedāvājumam no Invision Power Board izstrādātājkantora.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 94
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Es esmu par trešo opciju - ņema kaut ko citu. Diemžēl nezinu, kas šobrīd ir labākais no "kaut kā cita".

 

Manuprāt, galvenās prasības būtu community versijas esamība, drošs, daudz maz aktīva izstrāde vai vismaz sekošana līdzi izmaiņām industrijā un, protams, PHP bāzēts, jo mēs esam PHP.lv :)

Link to comment
Share on other sites

Uztaisi sacensību. Lai visi tie censoņi, kuri grib sevi pierādīt uzkodē savu foruma versiju. Domāju, ka lielākā daļa no IPB funkcijām tāpat nav vajadzīga. Minimālu setu un gatavs. Tad labāko izvēlas un lieto. Uzliek github kā php.lv projektu un visi var piedalīties izstrādē. Un nākotnē tiksiet pie foršas platformas ar kuru reklamēt savu vārdu visai niecīgajā forumu softu pasaulē. Niecīgs ne jau tādēļ, ka nevajadzīgs, bet niecīgas konkurences ziņā.

 

Bet ja nopietni, skaties kādu trešo opciju. Es gan nezinu vai Vanilla ir tas labākais. Kaut kad iepriekš skatījos, bija problēmas (neatceros gan kādas tieši). Lai visi sāk raktīt ieteikumus, tad jau var izpētīt +- situāciju. Varbūt ka kāds zina tādu projektu, kurš vēl mazs, bet strauji audzē piekritēju pulku. Nedomāju, ka ir jēga maksāt kādam kantorim, jo cik tad te tas community ir liels? Pārsvarā 10 cilvēki viens otram brauc augumā. To arī IRC var darīt. :)

Link to comment
Share on other sites

Labs izaicinājums būtu, piemēram, paņemt kādu Laravel tipa forumu un ielaist Githubā. Tāpat laacz kaut ko baksta Laravelī. Šobrīd gana populārs freimworks.

 

Būtu ieguldījums savā izglītībā un arī pārējie varētu padalīties, kā arī redzētu vai PHP.lv kā komūna maz eksistē un var kaut ko kopīgi uzcept.

 

Piemēram, kā tas ir ar Laravel.io http://laravel.io/forum un viņu repozitorijs https://github.com/LaravelIO/laravel.io/

Link to comment
Share on other sites

Pēc pieredzes:

 

Notepad.lv man vēl joprojām stāv uz phpbb2 versiju, kuru esmu savā laikā pats samodējis, pielicis šo to klāt, samainījis vizuālās lietas, utt...

 

Vienozīmīgi esmu par pašhostētu foruma platformu. Kā vienu no alternatīvām var minēt phpbb3 forumu. 

 

Šobrīd pats veiksmīgi esmu visu portālu nomigrējis uz phpbb3, bet beigu beigās izvēlējos to visu tomēr turēt vienotā platformā, kur portālam būs Wordpress, forumam bbpress, un lietotāju komunikācijai, kaut kādām fīčam budypress. To šobrīd arī visu esmu veiksmīgi gan konvertējis, gan arī kaut kādu betu dabujis. Nebija viegli 7-8 gadus vecu platformu ar simttukstošiem ierakstu pārkonvertēt uz kaut ko modernāku. 

 

Ja izvēlas kādu phpbb3 platformu, varu ar šo to piepalīdzēt, bet pašā phpbb3 ir pamatīgs konfigurācijas murgs un 101 nevajadzīga fīča, admin panelis ir diezgan sarežģīts un tur bez moderiem, kārtīgiem palīgiem neiztikt, bet platforma ir bezmaksas, ir daudz dažādu addonu, kurus var pieinstalēt, kā arī paši var piekodēt daudzas lietas klāt. 

 

Teorētiski ir tā, ja nedarīs neko, beigās būs tā, ka kaut kad tas brīdis pienāks un vajadzēs tad jau kādus 10-15 gadus vecu DB dzenāt šurpu, turpu :D 

 

Ja piem izvēlas kaut ko advancētāku, var to visu veidot kā portāla tipu, ar rakstiem, ziņām, info kā piem tas ir ar smashing magazine un citiem līdzīgiem ārzemju veidoliem. 

 

Var re kur paskatīt stackoverflow uzbūvi un alternatīvas, kā pašiem ko līdzīgu piedabot:

 

http://meta.stackexchange.com/questions/2267/stack-exchange-clones

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...