Jump to content
php.lv forumi

Front-end Dev alga?


JOHN WICK

Recommended Posts

  • Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Atkarībā cik liels apjoms. UK tādam cilvēkam dienā ir 300 poundi, Latvijā domāju labam specam tie būtu 100 eiro dienā +/- (uz rokām). Protams, atkarīgs kāds ir apjoms, vai jāstrādā ar git, versiju kontrolēm, utt.. vai jāstrādā komandā, vai vienkārši ņem PSD, nogriez, saveido, atdod. Cik ilgi jābūt pie projekta, vai projekti ir regulāri ar dažāda līmeņa sarežģītubu, utt.. 

 

Tā kā pats veidoju advanced front-end lietas, sistēmas, un tas ir mans pamatlauciņš, tad vidēji pēc LV cenām tā arī sanāk vidēji no 10 - 15 eiro stundā. 

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

Briedi, jautājums tev, vai tu būtu ar mieru:

 

1. Piedalīties projektu plānošanā, struktūrā.

2. Strādāt komandā kā starpposms starp klientu, projvadu, dizaineri un back-end džeku (darbošanās projektā piem 3 - 6 mēnešus)

3. Bīdīt pikseļus šurpu turpu, labot kļūdas, darīt to visu klienta vidē, ievērot visus komentus, github, gitlab sintakses, lai viss iet smuki hisorijā

4. 10 min laikā dot response uz jautājumiem neskaidrībām, kā arī sniegt pēc darbu supportu, upgreidu, jaunu lietu plānošanu.

5. Testēšanu, ja tas ir responsive, ar mob, tablet devaisiem

6. Pārlūku nesaderības, dažāda veida front gļuki, kur klients saka, visam jābūt korekti no IE8, labi IE9 un uz augšu, ar visiem standartiem, utt...

7. Veidot struktūru tā, lai tev kāds negribētu sist ar sūdainu mietu pa muguru? :D

 

Un neaizmirsti, ka fronts ir vissvarīgākā web sastāvdaļa, jo:

 

1. Lapas apmeklētājiem būtu pofig, vai tur piem PSD bloku širba ir 19px vai 20px

2. Lapas apmeklētājam būtu pofigs kāda tev tur back-end sistēma un frameworks apakšā, ja fronts viņa pārlūkā neizpilda JS, neatēlojas pareizi, raustas, gļuko, sabīdijies netā, viņš nevērēs neko citu, kā vienīgi, lai fronts būtu ok. 

3. Lapas apmeklētājs novērēs arī visus dinamiskos UI/UX, utt.. elementus, cik pareizi viņi strādā, vai piem navigāciju hoverojot vai atverot telefonā viņam ir ērti uz to uzspiest, darboties ar lapu vai nē. 

 

Ja šie punkti ir off, klientu klients neapmierināts un tas var radīt zināmus, lielākus, mazākus, nekādus zaudējumus. 

 

Tātad, tu domā, ka piem 700 eiro uz rokām būtu ok, pieņemot ka šis cilvēks, ir savas lietas profesionālis un klients viņu izvēloties nezaudēs ne projekta izpildes termiņus, deadline, nedz arī nepiedzīvos kaut kādus brīžus, ka vienkārši front-endists aizbrauc uz ārzemēm un nākas risinājumu dod slice, ui kompānijām ārzemēs, kas pa lielam izpildīs tikai daļu, un tu viņus nevarēsi īsti piesiet par ok cipariem, mītingos, plānošānās, apspriedēs pie paša projekta. 

 

http://www.jobsite.co.uk/cgi-bin/advsearch?search_type=quick&engine=db&fp_skill_include=front-end&location_include=&location_within=20&search_currency_code=GBP&search_salary_type=A&search_salary_low=ANY&search_salary_high=ANY&jobtype=E&daysback=7

 

Ņem un skaties. 

 

Nevis būtu problemātiski atrast tādu vakanci, bet ja jau būtu cilvēki, es vismaz tā uzskatu, kas to varētu izdarīt par ok naudām, nerastos šādas domas tēmas autoram :)

 

Tā kā man šie front-end darbi ir ikdiena, nu jau pāris gadus, kopā ar izslavēto WP, es spēju realizēt A-Z variantu, plus strādāt pēc pasūtītaja standatiem, sistēmām, pielāgoties, iesaistīties projektos tik ilgi, cik nepieciešams, tad arī par savu income nesūdzos. Varētu teikt, ka esmu tāds kā outsource pieņēmējs, un pamazām skatos uz globālo pusi, lokāli šobrīd man liekas, esmu sasniedzis nemainīgu attīstības punktu, jāmeklē jauni izaicinājumi, kur tam arī top mans paša projekts līdzīgs kā http://www.psd2html.com/

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

Cik es pēdējo reizi piefiksēju, mēs dzīvojam Latvijā, un tāpēc arī jautāju - kura firma tepat LV maksās tādu algu frontendam?

Vari arī nestāstīt, ko dara frontendists, jo 95% gadījumu tipiskais koderis (piemēram, es) kodē gan frontendu, gan backendu, un uzskaitītās prasības nav nekas īpašs, tā ir vienkārši ikdiena.

 

2k eur iekš UK izklausās diezgan smieklīgi, tāpēc uzsveru, ka mēs esam LV.

 

Tāpēc domāju, ka tāds frontendists LV varētu saņemt 1-1.5k eur uz rokas, varbūt, ja paveicas atrast labu vakanci.

Link to comment
Share on other sites

Parasti 2K vairāk vai mazāk var dabot uz lielapjoma projektiem, kur reāli tev nesanāktu vienā personā veidot PSD - HTML (responsive, adaptive, utt.) - Backend - Happy client = Projekts = Nauda, tur notiek komandu darbs, lai viss būtu saprātīgos termiņos, nevis ka tu viens kodēsi lielu projektu ar 60 - 80 front-end skatiem, tad kad viss būs ok, kodēsi arī back-end un kad viss būs ok, nodosi. Tā tas diemžēl nenotiek. Fiziski es domāju klienta atvēlētā termiņā tu to nemaz nevarētu izdarīt, tad tev jābūt nevis moderātoram bet koda dievam :D to es domāju tiešām no 20 un uz augšu front skatiem. 

 

Latvijā jau nav projektu, lielās kompānijas paņem agency, kur arī tad caur šīm agency, kurām ir mega prjekti, regulāri var iegūt šādu income. Tas arī ir mans princips. 

 

Ja tur atnāk kas vienkāršs aiziet kalkulātors, kur aprēķina front izmaksas attiecīgi pēc skatu skaita, dizaina sarežģītības un apjoma.

 

Man ir šādi:

 

Home, kopējais noforumējums respnsive variants no 100 - 150

Inner responsive no 50 - 100

 

Piem ja skati ir kādi 7, tur teiksim korporatīvais risinājums, labs fronts būs kādi 600 - 800 eiro, aizņem tas varbūt 2 nedeļas aktīvas darbošanās paralēli pie līdzīgiem projektiem, tātad vidēji es vismaz spētu dienā saveidot vienu kvalitatīvu skatu  - kas atbilstu manis nosauktiem 100 eiro dienā, protams, ja būtu katru dienu ko darīt non-stop. 

 

Nesen te no čomiem padzirdēju, ka ASV džeki 200 zaļos stuindā pelna (nemācēšu teikt, ko tieši, utt.. dara), tad pieņemu ka fronts varētu tur ņemt kādus 40 - 50 stundā. 

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

Tak iepriekšējais sludinājums:

http://php.lv/f/topic/22113-new-job-opportunity-web-developer-senior-web-developer-front-end/

"no EUR 1800-2900 bruto + uzņēmuma labumu grozs"

 

Ja ar uzņēmumu vienoties par lielāko daļu vai visu kā autoratlīdzību vai caur mikrouzņēmumu, beigās uz rokas sanāk no ap 1500 - 2500 EUR.

Un šī noteikti nav lielākā alga.

 

Bet lielākoties algu nosaka spējas, nevis konkrēti ko tu ar šīm spējām dari. Protams, frontendā ir diezgan daudz "know how", bet to var apgūt mēneša laikā.

Link to comment
Share on other sites

Mēneša laikā diezvai, to sauc par pieredzi un tā neveidojas mēneša laikā. :)

Link to comment
Share on other sites

Ko tieši jūs abi, Kasspars un F3ellony, ar to domājat?

No topika aizsācēja minētā saraksta - AngularJS/Backbone.js/Ember.js - kā library manuprāt skaitās Backbone, pārējie ir freimworki.

 

Ja cilvēks māk lietot tikai Backbone, tad viņa vērtībā ir nulle?

Ja cilvēks māk tikai lietot Angular, Backbone, Ember, tad viņa vērtība ir nulle?

Ja cilvēks spēj pats no nulles uzrakstīt jaunu Backbone, Angular, Ember, tikai tad viņš ir kas vairāk par nulli?

 

Nu cmon. Ja kāds prot visus trīs uzskaitītos, viņš ir normāls pro. Es pat nevienu tādu uz sitiena nespēja nosaukt. Lielākā daļa manu paziņu pārzina vienu vai divus no šiem rīkiem.

Link to comment
Share on other sites

qwerty, doma ir tāda, ka cilvēks zin vienu no nosauktajiem frameworkiem, nav obligāti visi trīs, jo, ja cilvēks zin Ember, tad spēs apgūt arī Angular

 

Definē zina - zina kā piestellēt kontrolieri un ielādēt kontaktformas templeitu, vai zina, kā kombinēt two way itemviewus čerez modeļiem un uzrakstīt puslīdz spēcīgu applikāciju. 

Link to comment
Share on other sites

Ja zin vismaz vienu FW, tas kaut cik zin arī raw js.
Tad atliek tikai izmērīt IQjs un, ja
<110, tad bruto <1000 EUR
110 - 120, tad bruto 1000-1500 EUR
120 - 125, tad bruto 1500-2000 EUR
125 - 130, tad bruto 2000-3000 EUR
130 - 135, tad bruto 3000-4000 EUR
135 - 140, tad bruto 4000-5000 EUR
>140, tad bruto >5000 EUR

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...