Jump to content
php.lv forumi

Front-end Dev alga?


JOHN WICK

Recommended Posts

MrKey un Fellony, lūdzu netaisiet sevi par muļķiem, demonstrējot savu nekompetenci.

Lūk mysql/mariadb izmantotais RB koks, kas ir pašbalansējoš koks. Pašbalansējošs, jo ievietojot tajā vērtības, tas saglabā pēc iespējas mazāku dziļumu (log(N) no elementu skaita), atšķirībā no parasta binārā koka, kurš var sasniegt dziļumu N.

 

Mākslīgo neironu tīklu (MNT) izmantošanu attēlu atpazīšanā ir ļoti interesanta joma. Es pats esmu ar to darbojies. Esmu programmējis bibliotēku, kas atpazīst automašīnu numurus un pēdējā fāzē, kad izgriež numura saturošos burtus un sadala tos atsevišķi ar citām metodēm, tiek izmantots MNT - tā ir vislabākā un precīzākā metode atpazīšanai.

 

Bez tam MNT tehnoloģijas tagad attīstās ļoti strauji. Labs piemērs ir Deepmind, kuri nodemonstrēja MNT, kurš iemācās spēlēt spēles krietni labāk par cilvēku. Un google uzreiz viņus nopirka par pus miljardu $. Arī viņu MNT galvenais uzdevums bija vispirms apstrādāt ienākošo vizuālo informāciju.

 

Convolutional_NN-3.png

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 122
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Fellony, attiecībā par IQ, tu tikko citēji Wikipēju? :D:D:D:D:D:D:D

 

Nu kammon, pat ar tavu domāšanas spēju jāspēj izdomāt, ka IQ testi ir dažādi, ir tādi, kas spēj pārklāt tikai šauru spēju pārbaudi un ir tādi, kas spēj pārklāt ļoti plašu spēju pārbaudi.

Link to comment
Share on other sites

Codez, neviens neapšauba binary search trees vērtību, pielietojumu vai implementācijas, neatkarīgi vai tas ir red-black vai avl, vai vēl kaut kas, neatkarīgi vai tas ir lookup tree mysql vai procesora schedulers linux kernelī. Problēma nav algoritmos vai faktos. Problēma ir tevī. Ar pirkstu baksta un smejas ne jau uz algoritmu, bet uz tevi.

 

Arī neural networks noderību un efektivitāti neviens neapšauba. In fact, arī es esmu ar šo to šajā lauciņā spēlējies, konkrēti ar cilvēku atpazīšanu, pūļa uzskaiti un analīzi par sabiedriskā transporta lietojumu konkrētos maršrutos un starp maršrutiem, un starp transporta veidiem. Vision segmentēts faktiski OCR pret statiskiem attēliem un lol, konkrēta formāta numura zīmēm rakursos nav tas sarežģītākais uzdevums, un imho, tur pat īsti nav kur neural networks pielietot - te pilnīgi pietiek ar vienkāršu konkrētu sheipu atpazīšanu pret plakni un OCR. Pamēģini atpazīt un analizēt konkrētus indivīdus pūlī, mainīgas gaismas apstākļos, kustībā un N dažādās vidēs, analizēt objektu ģeometriju kustībā un telpā un iemācīt atpazīt cilvēkus pēc kurpju saitēm. So manis pēc tu pilnīgi droši vari pietaupīt tuftu, im not even impressed. 

 

Un neatkarīgi no tā, ko es citēju, faktu tas nemaina - IQ testi spēj izmērīt tikai kaut kādas konkrētas īpašības, bet tas ne tuvu nav konkrēts ar cirvi nocirst mērījums. Jau minošo radošumu, pieredzi utml. konceptus vienkārši nevar izmērīt, jo šie jēdzieni ir tik abstrakti, ka mērīt un salīdzināt tur var tikai veicot kaut kādu ļoti specifisku un sīku dalījumu, kas labākajā gadījumā dod kaut kādas norādes uz inteliģenci salīdzinājumā ar X.

Link to comment
Share on other sites

 

IQ tests are 'fundamentally flawed' and using them alone to measure intelligence is a 'fallacy', study finds.

 

Par ko tik daudz cepties - Ierindas pasūtītājam neinteresē (95% gadījumos ) kā un kas notiek,  un vēl mazāk vai zini / nezini 1 koka atšķirību no otra īpaši autora tēmas ietvaros.

Link to comment
Share on other sites

Tur jau tā lieta, ka problēma ir tevī un dažos. Kā es, vai kāds cits,  kādā tēmā uzrakstu kaut ko, kas jums nav saprotams, vai jums nezināms, tas sāk iedragāt jūsu pašapziņu un jums sāk likties, ka jūsu status krīt un tad sākās nodiršanas, nekompetences demonstrēšana, troļļošana, utt. Nu, ja tevi, Mr.Key un citus tik ļoti satrauc manis rakstītais, nu tak nelasāt. Aiztaupiet sev nervus.
 
 

Un neatkarīgi no tā, ko es citēju, faktu tas nemaina - IQ testi spēj izmērīt tikai kaut kādas konkrētas īpašības, bet tas ne tuvu nav konkrēts ar cirvi nocirst mērījums.

Kas attiecas uz IQ, tad tur jau tā lieta, tie nav nekādi fakti, ja tu zini, ko nozīmē vārds "fakts".
Un, ja tu veic mērījumu, tad tas ir "ar cirvi nocirsts" mērījums.
IQ testu mērķis ir novērtēt relatīvās spējas. Un IQ testi strādā un pastāv ļoti augsta korelācija starp intelektuālajām spējām un IQ testu rezultātiem. Tāpat pastāv arī ļoti augsta korelācijas starp dažādu IQ testu rezultātiem, tas ir, vieni cilvēki uzrāda labākus rezultātus dažādos testos, nekā citi. 
 

Jau minošo radošumu, pieredzi utml. konceptus vienkārši nevar izmērīt

Nevien jau nesaka, ka ar IQ testu mēra šos lielumus. Atkārtoju ar IQ testu mēra: vispārējās intelektuālās spējas, spējas risināt nestandarta problēmas, spējas lietot loģiku un spējas saskatīt abstraktas likumsakarības.
Un mans personiskais, subjektīvais viedoklis ir, ka šīs ir vienas no svarīgākajām spējām labam programmētājam, kuras vispār var novērtēt darbā pieņemšanas procesā.
Un vēl personīgā pieredze liecina, ka programmētāja alga tiešā veidā korelē ar cilvēka intelektuālajām spējām, tieši tāpēc arī ir tāda atbilde, kādu es atbildēju uz šī topika jautājumu.

Un es šeit runāju tieši par programmētājiem, ne par menidžeriem, ne par vadītājiem, utt. Tiem ir arī svarīgas daudzas citas īpašības.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Intelekts un inteliģence, lai gan šķietami līdzīgi jēdzieni, būtiski atšķiras. Augsts intelekts reizēm nozīmē pat ļoti vāju inteliģenci. Man šeit patīk piemērs, kuru izlasīju kādā grāmatā – ļoti labs jurists, kurš aizstāv noziedzniekus, vai pats veido shēmas. Intelekts kosmosā, bet inteliģence? Inteliģents cilvēks, protams, saprot, ka likuma gars ir nozīmīgāks par likuma burtu.

 

Līdzvērtīgi, jūsmošana par atsevišķām intelekta izpausmēm citiem varbūt liek mazliet pakasīt pakausi, citiem liekas vienaldzīga, citiem (man) nepatīk jūsmošanas uztiepšana. Nevajag pārprast, kā jau šeit minēja, konkrētās teorijas un lietas ir ievērības cienīgas. Kas mulsina, ir tas, ka tas tiek pasniegts ar tādām kā manipulatīvām iezīmēm – atsevišķi temati vai īpašības tiek idealizētas, atsevišķi – noniecināti.

 

Man pašam šķiet, ka pārmēru idealizētas un pārmēru noniecinātas. Tas ir, ka apjūsmotie temati nav tik maģiski, kā tas tiek pasniegts, un ka noniecinātie temati nav nemaz tik neinteresanti un nevērtīgi. Kaut vai tas pats piemērs ar mājaslapām un kaut kādām tur teorijām. Realitātē var būt pat tā, ka mājaslapu izstrādes gaitā tiek veiktas daudz apjomīgākas revolūcijas, nekā izstrādājot īpašo algoritmu. Patiesībā, man pat negribas salīdzināt šīs divas lietas, jo abas var būt nesalīdzināmi aizraujošas.

 

Par to ir tas stāsts. Ka tiek uztiepta formula, pēc kuras skaidri un nepārprotami salīdzināt pieredzi un prognozēt nākotnes pieredzes spēju, bet citiem ir viedoklis, ka lietas notiek tā, kā tās notiek un ka tas ir labi. Es to sauktu par "gara skopums, bailes" vs. "gara bagātība, uzdrošināšanās". Kur pirmā pieeja pedantiski grābj pēc cipariņiem, autoritatīvām norādēm, bet otrā – balstās uz iekšējo pārliecību un ticību.

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Vision segmentēts faktiski OCR pret statiskiem attēliem un lol, konkrēta formāta numura zīmēm rakursos nav tas sarežģītākais uzdevums, un imho, tur pat īsti nav kur neural networks pielietot - te pilnīgi pietiek ar vienkāršu konkrētu sheipu atpazīšanu pret plakni un OCR.

Tev protams piedodami, ka runā muļķības par tēmām, kurās neorientējies.

Tavu teikto varētu pārfrāzēt: "attēlu atpazīšanai pietiek ar attēlu atpazīšanu".

Praktiski jebkurš normāls OCR, izmanto mākslīgos neirālos tīklus simbolu atpazīšanā. Piemēram, tas pats Tesseract: https://github.com/justin/tesseract-ocr/blob/bfc95975577bf8f8be2104f71db1ca0d1b2e0929/neural_networks/runtime/neuron.cpp

 

Intelekts un inteliģence, lai gan šķietami līdzīgi jēdzieni, būtiski atšķiras.

Jā tieši tā, es runāju par intelektu. Inteliģencei ir mazs sakars ar programmēšanas spējām.
Link to comment
Share on other sites

Tev protams piedodami, ka runā muļķības par tēmām, kurās neorientējies.

Tavu teikto varētu pārfrāzēt: "attēlu atpazīšanai pietiek ar attēlu atpazīšanu".

Praktiski jebkurš normāls OCR, izmanto mākslīgos neirālos tīklus simbolu atpazīšanā. Piemēram, tas pats Tesseract: https://github.com/justin/tesseract-ocr/blob/bfc95975577bf8f8be2104f71db1ca0d1b2e0929/neural_networks/runtime/neuron.cpp

 

Tev protams piedodami, ka runā muļķības par tēmām, kurās tu domā, ka orientējies.

Manis teikto var pārfrāzēt kā simbolu atpazīšanu attēlā, kas, ja vien es es neesmu kaut ko palaidis garām, un uz ceļiem nestāv Spilbergs, tad attēls ir 2 dimensionāla 4 dimensiju pasaules reprezentācija - Kaspariņ?!

Praktiski jebkurš normāls OCR - implying, ka tu jēdz, par ko runā, atbilde ir nē, nelieto. Bet man tīk, ka tu stundām ilgi pavadi gūglē meklējot argumentus pretēji manis teiktajam. Moš pie reizes kaut ko iemācīsies. 

 

 

P.S. Standartizētus simbolus attēlā var atpazīt 1: salīdzinot ar zināmiem paterniem pēc kontrasta punktiem 2: analizējot izdalītos attēla reģionus izceļot kontrasta punktus un meklējot tuvāko statistisko atbilstību. To var izdarīt ar neural networks? Jā. Vai var izdarīt bez? Jā. Fuck off.  

Link to comment
Share on other sites

Felonny, lai atrastu, kur tu kļūdies, nav daudz jāmeklē, jo tev trūkst pamatzināšanu daudzās jomās. Tā kā no pieredzes zinu, kur un kā izmanto MNT, atlika tikai paņemt populāra OCR sourci, githubā ierakstīt atslēgas vārdu un atrast vietu, kur tas tiek darīts. Viss kopā aizņēma tieši 30 sekundes. Pat atbildes rakstīšana aizņēma vairāk kā elementāras vispārzināmas informācija meklēšana. Bet tā kā tomēr visiem tā nav vispārzināma, tad nolēmu tev iedot linku, lai tu izglītojies.

Un visas labākās OCR bibliotēkas izmanto mākslīgos neironu tīklus pēdējā simbolu atpazīšanas fāzē, jo šī metode dod par pāris kārtām labākus rezultātu, kā kaut kādas statistiskas metodes.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...