Jump to content
php.lv forumi

Websocketi un php


qwerty

Recommended Posts

Ja darbojas ar Node, socket.io ir ļoti laba tehnoloģija divu virzienu komunikācijai starp serveri un klientu.

Bet, ja man obligāti jālieto php, izvēle websocketu tehnoloģijās ir krietni ierobežota. Piemēram, ja man jābūvē real-time čats, kādas libas, risinājumus jūs ieteiktu? Lai nebūtu tikai periodiski ajax calli uz serveri, bet true two-way communication.

Link to comment
Share on other sites

Pirms gada esmu izmantojis Ratchet. Viss strādāja, kamēr man onlainā neienāca +/- 20 klientu. Pēc tam Ratchet apps vienkārši aizpildīja visu ramu un dabūju restartēt ik pa 10 min. Tā kā, uzmanīgi ar atmiņu. JS kodā man nekad nav bijušas tik lielas problēmas ar memory leak kā PHP dažās rindās.

Edited by Pats Toms
Link to comment
Share on other sites

Pirms gada esmu izmantojis Ratchet. Viss strādāja, kamēr man onlainā neienāca +/- 20 klientu. Pēc tam Ratchet apps vienkārši aizpildīja visu ramu un dabūju restartēt ik pa 10 min. 

 

Lai nebūtu tā, ka tu vienkārši kaut ko raksti:

 

Varbūt vari norādīt uz neapstrīdamiem pierādījumiem, ka viss strādāja, kamēr onlainā neienāca +/- 20 klientu?

 

Un par tām 10 min. arī.

 

Paldies jau iepriekš!

Link to comment
Share on other sites

Nuu, tas ir vidēja garuma stāsts no 2013 gada ziemas. Viss bija slikti un es biju pilnīgi sajucis. Praktiski, viss sākās ar to, ka es JS rakstīju kā lēnākais cilvēks pasaulē. Īpaši nekādas grāmatas nelasīju, atceros, ka skatījos Express tutsplus premiumā un lasīju rakstus onlainā. Pēc kaut kāda mēneša sapratu, ka ar express es īpaši uz priekšu netieku. Vienkārši pārrakstīju visu Laravel 4, kas toreiz bija betā. Totāli bez problēmām un bez grūtībām, kods bija nabadzīgs, bet viņš strādāja. Es neatceros kādēļ, bet man vajadzēja, lai websoketi ir 80ajā portā. Dropletā 80 portu jau aizņēma nginx. Nginx toreiz vēl nevarēja izmantot kā websoketu proxy. Arī ne no testa versijām. Liekas, ka visiem bija zināms, ka pavasarī tā fēča būs, bet viņas vēl nebija. Nuu, tā kā man tik ļoti gribējās soketus, es pamēģināju Ratchet (http://socketo.me/).  EDIT. un jā, pēc nedēļās es viņu atkal sāku pārrakstīt JS, tikai ar domu, ka dienu glābs frontend ietvari.

 

Lai nebūtu tā, ka tu vienkārši kaut ko raksti:

 

 Nezinu, uz kādu pierādījumu man ir jānorāda, ja es atsaucos pats uz savu pieredzi, nevis kaut kur kaut ko citur izlasītu? Man DO uzlikt kodu, palaist 20 zombijus un vērtēt viss strādā vai nē? Un kā man neapstrīdami pierādīt to, ka es ik pēc 10 minūtēm esmu restartējis ws serveri? Un nevajag pārspīlēt, ja esi par kaut ko uz mani apvainojies, tad tā arī raksti, es par to padomāšu.

Edited by Pats Toms
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...