Jump to content
php.lv forumi

Kā uzlabot domāšanas spējas!


codez

Recommended Posts

Kā un cik daudz tu viņus lieto?

 

Kreatīna efekts ir izteiktāks un var sākt ar to. Deva ir ap 3 - 5g / dienā.

Taču, sākot lietot kreatīnu, organisms piesātinās pakāpeniski, tāpēc pirmo nedēļu var droši lietot 5 - 20g dienā.

Acetil-L-karnatīnu - 1 - 2 grami / dienā.

 

P.S. Par lietotšanu:

Kreatīns pārdodas kristāliska pulvera veidā, tāpēc to pirms lietošanas ir jāizšķīdina. Ja neizšķīdina, kristāli kairina (durās) kuņģi.

Kreatīna šķīdība ir diezgan vāja, tāpēc to ir grūti izšķīdināt aukstā ūdenī. Labāk izmantot siltu un, ja deva ir vairāk par 5 grami, var nākties arī izmantot vairāk par 200ml ūdens.

Ir protams arī kapsulās, bet, ja tajā kapsulā iekšā ir tas pats kristāliskais pulveris, tad labāk tādas nelietot.

 

Karnatīns - pārsvarā kapsulās. Bet, ja pulverī, tad tāpat izšķīdina dzērienā.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 1 month later...
  • 1 month later...

8) Tas, ka mikroogranismi izdala neirotansmitterus? Ko? Kā? Hormonus? Ja mikroorganismi izdalītu hormonus, kas ietekmē organisma hormonālo sistēmu, mēs visi jau sen būtu miruši. 

 

Šodien FB izleca ļoti labs raksts par šo tēmu:

Microbes can play games with the mind

 

 

Though preliminary, such results suggest that the right bacteria in your gut could brighten mood and perhaps even combat pernicious mental disorders including anxiety and depression. The wrong microbes, however, might lead in a darker direction.

Iesaku izlasīt visu rakstu, jo izprasts kā strādā tavs ķermenis ir ļoti svarīgi pilnvērtīgas dzīves organizēšanai.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ķerot vienu bagu, aizdomājos. Kā IQ ietekmē darba procesu?

 

Piemēram, kādu pusstundu nesapratu, kāpēc uztaisot POST uz dinamiski ģenerētā tabulas, ne viss saglabājas kā vajadzīgs. Rezultātā atklājās, ka tad, kad ar jQuery klonēju formas laukus, es viņus notīru. Bet man ir daži hidden lauki, kuru vērtības klonējot ir jāsaglabā. Tās, protams, netika izfiltrētas no tās jQuery rindiņas, kura vienkārši find('input').val(''). To es atklāju pēc vairākiem print_r.

 

Vispār, vienalga, kā es to atradu, bet jautājums ir par to, vai ir reāli visas šīs nianses atcerēties jau koda rakstīšanas gaitā. Tā, ka ir divas darbības - 1. raksta kodu 2. pārliecinās, ka viss ok 3. ja nav ok, tad tas ir liels izņēmums

 

Tad nu jautājums tāds:

  • Vai lielie IQ cilvēki šāda tipa neuzmanības kļūdas pieļauj? Citiem vārdiem, vai ir tā, ka viņi no rīta uztaisa to kodu, kas klonē un notīra laukus, bet vakarā pieliek to hidden lauku un viņiem ir pats par sevi saprotams, ka uzreiz arī atceras par to rindiņu, kura notīrīs to hidden lauku, tādēļ pieliek filtrēšanu, pirms vispār jebkādas pārbaudes?
  • Varbūt lielajiem IQ šādu kļūdu nav, bet ir citas raksturīgās kļūdas?
  • Varbūt mazajiem IQ ir tik daudz kļūdu, ka nemaz nenonāk līdz kaut kādai dinamisku tabulu kodēšanai?
Link to comment
Share on other sites

Nevaru apgalvot, ka man ir "liels" IQ, bet es izstrādes procesā noteikti uzreiz pie tā soļa uzprogrammēšanas pārbaudītu, vai viss klonējas pareizi.

Ja tie hidden lauki tika pielikti pēc tam, tad tak uzreiz vajadzēja pamanīt, ka pēc klonēšanas kaut kas nav tā, kā vajag. Vismaz es esmu pārliecināts, ka es būtu pamanījis, jo es pārbaudītu visu, kam vajadzētu notikt.

 

Tavā konkrētajā gadījumā es būtu uzreiz skatījies uz to, kādi lauki sūtās POST un kādiem tur būtu jāsūtās. Ja nesakrīt, aptuveni skaidrs, kur jāmeklē problēmu.

 

>Varbūt mazajiem IQ ir tik daudz kļūdu, ka nemaz nenonāk līdz kaut kādai dinamisku tabulu kodēšanai?

Mazajiem IQ ir tā, ka uztaisa pa roku galam visu, un kaut kā tas tomēr strādā, bet ir tonna kļūdu un corner cases.

Link to comment
Share on other sites

Nevar izmērīt, to kas nav mērāms. Man IQ testā iedeva kaut kādu "apdāvināta" statusu, hujzin ko tas nozīmē. Tas ka tev ir IQ, nenozīmē, ka tu dzīvē kaut ko sasniegsi materiālā ziņā, sievietēs vai darbā. :D

 

Pēc manām domām, svarīgākais ir ieraudzīt savas problēmas, atklāti sev tās atzīt un atrisināt. Tad viss izdosies. Runājot par programmēšanu, nav pareiza veidā kā kaut ko izdarīt, tāpēc jācenšas sevi pilnveidot bez apstājas. Es personīgi, savā darbā atļaujos 20% laika tērēt apmācībām, rezultēts ir redzams. Pēc pus gada, varu no idejas, 6h laika, nodot gatavu rezultātu.

 

p.s. PHP pasaulē joprojām moderni rakstīt formiņas un lietot jQuery? Man formiņas sastāv no pāris konfigurācijas rindām.  

Link to comment
Share on other sites

p.s. PHP pasaulē joprojām moderni rakstīt formiņas un lietot jQuery? Man formiņas sastāv no pāris konfigurācijas rindām.  

WATCH DEMO - CREATE FULL FEATURE CROSS PLATFORM APPLICATION IN 10 MINUTES NOW !!! :D

 

Vispār man jau arī ir dažas rindiņas, tikai dažas no viņām klonē un remūvo. Vai moderni? Nezinu, uzstādījums nav uz moderni. No stress - ja vajadzēs moderni, būs moderni. ;) Bet, lai dabūtu to, kā vajag man, manā situācijā, ātri vien dažas rindiņas izaug par ne-dažām rindiņām, it kā nosacīti vienkāršai formai. (Uzdevums ir rediģēt datu gridus, vairākus, katru ar podziņām + un x, lai pievienotu/noņemtu rowus un kolonnas. Gatavie table data plugini kaut kā neder, jo 1) tur papildus funkcionalitāte pie šūnām, 2) viss ir pietiekami vienkārši, lai uzkodētu no 0, 3) ieguldītais resurss apmēram tāds pats, kā ar kaut kā gatava adaptēšanu 4) protams, visi šie lēmumi ir subjektīvi, no kuriem galvenais - gribas, lai normāli izskatās un lietojās, un tas nozīmē daudz laika niansēm 5) Apple, piemēram, visiem patīk, bet neviens nepārmet viņiem, ka viņi būtu pārāk daudz ieguldījuši produkta nostrādāšanā).

Edited by Mr.Key
Link to comment
Share on other sites

Wuu, IQ ir metode intelekta mērīšanai. Intelekts ir spēja risināt (nestandarta) problēmas. Protams, ka var būt cilvēks ar superaugstu intelektu, bet absolūti nemotivēts un neko nesasniegt. Tai paša laikā cilvēks ar ne to apdāvinātāko prātu, bet visu laiku darbojoties, kaut ko darot, apgūstot real life paternus, sasniedz vairāk.

 

Kas attiecas uz programmēšanu, ja es esmu slikti izgulējies un citi negatīvi faktori, tad gadās, ka nākošā dienā man gribās nogalināt to, kurš rakstījis manu kodu.

Bet reizēs, ka jūtos perfekti, esmu lietojis jau kādu laiku kreatīnu, izgulējies, regulāri izkustējies, tad ir bijušas situācijas, ka tai pašā javascriptā uzrakstu 200+ rindiņas bez nevienas starppārbaudes un viss strādā perfekti. Piemēram, nesen savam jaunajam 3D projektam uzrakstīju 3d modeļa ģeometrijas ģenerācijas, skeleta struktūras ģenerācijas un skeleta kustināšanas algoritmu un attiecīgos šeiderus, kur principā pa vidu nav ko testēt, jo visu var apskatīt tikai tad, kad viss salikts kopā un tur bija kādas 400 rindiņas un viss strādāja ar pirmo reizi.

Kas attiecas uz kopbildes regulāru čekošanu, tad tur es esmu konstatējis, ka, jo vecāks palieku, jo labāk strādā šis kopbildes čeks un, ja kaut ko ir jāuzlabo jau pusgatavā kodā, tad spēja pamanīt speciālgadījumus arvien uzlabojas.

Link to comment
Share on other sites

Pieredze, protams, spēlē šeit arī savu lomu, bet galvenais, manuprāt, ir šī prāta skaidrība (kā es viņu saucu) - tu vienkārši redzi visu kopbildi un saproti kā viss strādā kopā.

Visa lielā pieredze neko nedos, ja galva pilna ar citām problēmām, neesi izgulējies vai smadzenes pilnas ar toksīniem (alkohola izcelsmes, vīrusu/baktēriju pārpalikumi, u.c.).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...