Jump to content
php.lv forumi

Kā uzlabot domāšanas spējas!


codez

Recommended Posts

  • Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 9 months later...

Kavacky, rekur tavai draudzenei, kura neticēja par to, ka gremošanas trakta baktērijas, izdalot hormonus, tiešā veidā ietekmē domāšanu:
Gut Commensal E. coli Proteins Activate Host Satiety Pathways following Nutrient-Induced Bacterial Growth

 

P.S. Atbildēt uz šo nevajag, vienkārši FB plūsmā uzpeldēja.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

Labi, ka evolūcija ļāva mums izdzīvot šīs planētas un pilnvērtīgi attīstīties, lai uzzinātu šo bezgala svarīgo faktu. Tas noteikti ļaus mūsu sabiedrībai attīstīties par vēl labākiem cilvēkiem vēl labākā vidē! Citādi dzīvotu kā kaut kādi mežoņi mežos, tirinātos ap ugunskuriem un neko nezinātu par E.colli baktērijas ietekmi uz domāšanu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Īsumā - raksts ir rakstīts vienā virzienā un esmu lasījis tur apskatītos pētījumus.

Man pašreizējā izpratne par MSG ir šāda: Visa bīstamība ar MSG ir tad, kad tā koncentrācija būtiski pieaug asinīs. Tāpēc arī daudzi eksperimenti ar salīdzinoši mazu devu injekciju, liecināja par nervu sistēmas bojājumiem. Savukārt, cilvēka vielmaiņa, uzņemot nelielas devas MSG, spēj nodrošināt, lai tā koncentrācija asinīs būtiski nepalielinātos un tikai pie lielākām MSG devām īsā laikā, sākas nozīmīga MSG koncentrācijas palielināšanās. Šī robeža pieaugušam cilvēkam ir 2 - 5g MSG vienā ēdienreizē. Savukārt bērniem papildus bīstamības faktors ir tāds, ka to neuroni vēl nav apauguši ar mielīnu un ir ievainojamāki.

Tā kā, lai šādus MSG daudzumus uzņemtu, ir īpaši jāpacenšas, tad domājams, ka daudz lielāks MSG kaitīgums sabiedrībā kopumā ir tajā faktā, ka tā radītā garšas un eiforijas sajūtu, veicina to, ka cilvēki apēd ļoti daudz draņķīgas pārtikas.

Link to comment
Share on other sites

Bet, ja pieturās pie oriģinālās tēmas, tad, manuprāt, pašlaik vislabākais veids kā būtiski uzlabot savas kognitīvās spējas ir ar:

1)Kreatīnu, kuru var nopirkt jebkurā sporta pārtikas veikalā. Lai arī lielākoties cilvēki viņu izmanto, lai palielinātu enerģijas piegādi muskuļos, viņš efektīvi to pašu dara arī nervu šūnās. Tāpat pētījumos pierādīts, ka ilglaicīga kreatīna lietošana neatstāj nekādu negatīvu efektu uz veselību.

2)Acetil-L-karnatīnu. Šo pie mums par saprātīgām cenām neesmu atradis, bet var pasūtīt no, piemēram, amazones(Vācijas), vai kāda cita internetveikala. Parastais L-karnatīns nespēj pārvarēt asins-smadzeņu barjeru, tāpēc nav efektīvs.

 

Man personīgi šīs vielas uzlabo produktivitāti vismaz vairāk reizes.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...