Jump to content
php.lv forumi

Kā uzlabot domāšanas spējas!


codez

Recommended Posts

Šī ir atbilde uz jautājumu - kā var uzlabot savas domāšanas spējas.

 

Cilvēka ķermenis ir bioloģisks mehānisms un, izmantojot dažādas tehnikas, ir iespējams panākt efektīvāku tā darbību.
Tā kā jautājums bija saistīts ar kognitīvajām spējām, tad šeit uzrakstīšu sarakstu ar man zināmajām tehnikām kā tās uzlabot:

Fiziska aktivitāte
* Jebkāda fiziska aktivitāte, kas ir virs vidējā aktivizē gēnus (tagad neatceros gēnau nosaukumus, bet pirms pāris gadiem lasīju apjomīgu pētījumu par to), kuri paaugstina neiroģenēzi. Tas nozīmē, ka efektīvāk atjaunojas bojātie neironi un ilgtermiņā vienkārši palielinās neironu skaits. Tāpat fiziska aktivitāte uzlabo asinsriti arī smadzenēs, līdz ar to efektīvāk nodrošinot nepieciešamo vielu piegādi smadzeņu darbībai.
* Fiziska aktivitāte, kas saistīta ar lielu spēku un enerģijas patēriņu (tas ir trenažieri utml.) paaugstina ķermeņa šūnās enerģijas apmaiņas procesu, tai skaitā arī neironos, līdz ar to neironos notiekoši procesi notiek ātrāk kā rezultātā uzlabojas domāšana.

Mentālais stāvoklis
Vienkārši abstrahējot cilvēka smadzenes strādā pēc šāda principa - smadzeņu priekšdaivā ir apziņas procesi, kuri strādā kā tāds rūteris, kurš nepārtraukti saslēdz savā starpā dažādas smadzeņu daļas, kuras tad kopēji veic kādu domāšanas procesu, lēmumu pieņemšanu, problēmu risināšanu, utt. Šīs daļas var būt kāda prasme (algoritms), kādas zināšanu kopa, utt. Katram cilvēkam dzīvē ir kaut kāda veida "problēmas", kuras viņa smadzenes mēģina risināt - smadzenēs tas ir aktivizēts apgabals, kurā nepārtraukti notiek "skaitļošanas". Kad cilvēks no rīta pamostas pārsvarā šie apgabali smadzenēs ir neaktīvi, bet laika gaitā, atkarībā no šo apgabalu lieluma, kopējās aktivitātes, utml. viņi var aktivizēties. Apziņa spēj vienlaicīgi pieslēgties 4-6 apgabaliem. Ja šāds apgabals aktivizējas, viņš nepārtraukti sūta signālus un mēģina izveidot savienojumu ar apziņu. Notiek divi nevēlami procesi. Šis apgabals nepārtraukti traucē apziņai koncentrēties un šis apgabals nepārtraukti tērē resursus un rada "atkritumus". Resursu patēriņš rada enerģijas trūkumu un samazina kopējās domāšanas spējas, tāpat uzkrājoties "atkritumiem", kas ir dažādu reakciju blakusprodukti, samazinās domāšanas spējas, līdz nepieciešams šos atkritumus izvākt (tas notiek guļot).
Tātad šim visam ir ļoti efektīva tehnika - meditācija. Pareizas meditācijas laikā apziņai pilnīgi vai gandrīz pilnīgi atslēdzoties smadzenēs ieslēdzās īpašs režīms. Kad cilvēks ir nomodā smadzenēm ir augsta aktivitāte enerģijas patēriņš, bet, kad viņš guļ, smadzenēm ir zema aktivitāte un enerģijas patēriņš. Taču izrādās, ka meditatīvā stāvoklī ir gandrīz tik pat augsts enerģijas patēriņš kā nomodā, aktivitāte apziņas apgabalā ir zema, taču tā speciālos paaugstinās apgabalos, kas veic smadzeņu "optimizāciju". Nav vēl precīzi izpētīti visi šie optimizācijas mehānismi, bet tiek pieļauts, ka notiek neironu shēmu optimizācija un kopējais rezultāts ir tāds, ka 1) tiek zemapziņas līmenī risinātas šīs problēmas, 2) kopējā šo neatrisināto "problēmu"/gabalu aktivitāte ilgākā laikā ievērojami samazinās. Tas ir tā īsumā un ļoti virspusēji, bet kopējie ieguvums ir krietni paaugstinātas koncentrēšanās spējas, uzlabota domāšana un spēja daudz ilgāk veikt mentālu darbu, jo nenotiek nevajadzīgs enerģijas patēriņš un smadzeņu starpšūnu telpas piesārņošana ar "atkritumiem". Viena svarīga lieta ir saprast, ka daudzi šie "problēmu" apgabali var arī nepieslēgties apziņai un fonā tērēt lielus enerģijas resursus, pašam ar apziņu to nemaz neapzinoties un nejūtot.

Ēšana
Pati svarīgākā smadzeņu darbības faktoru grupa ir ēšana.
* Katram cilvēkam gremošanas sistēmā dzīvo mikroorganismi, kas nodrošina svarīgu pārtikas pārstrādes procesus. Taču ļoti lielai daļai mēdz dzīvot mikroflorā arī nevēlami organismi. Šie organismi dara vairākas nozīmīgas domāšanas procesus regulējošas nevēlamas darbības:
1) Pārsvarā viņi barojas no īsajiem ogļhidrātiem un īsām viegli pārstrādājamām vielām - cukura, cietes, alkohola, utml. Kad cilvēks regulāri un lielā daudzumā lieto šos produktus, šie nevēlamie mikroorganismi savairojas lielā daudzumus, nokļūst asinsritē, nobeidzās un sadalās toksīnos. Caur asinsriti šie toksīni nonāk smadzenēs un rada smadzeņu bojājumus. Nelielus, taču ilgtermiņā ievērojamus.
2) Daļa šo nevēlamo mikroorganismu izdala neirotransmitorus un hormonu. Hormoni spēj regulēt jūsu garastāvokli, paaugstināt agresivitāti, utml. Savukārt neirotransmitori pastiprina signālu pārvadi sinapsēs, kas īstermiņā rada eiforiju, taču ilgtermiņā sinapsēs dēļ tā samazinās receptoru daudzum, kas reaģē uz neirotransmitoriem un tā rezultātā pārējā laikā, kad šo papildus neirotransmitoru nav, rodas pasliktināta signāla pārvade, kas makroskopiski atkarībā no apmēriem izpaužas kā stress un pat depresija kā arī pasliktinātas kopējās domāšanas spējas. Šie smadzeņu apbalvojumu sistēmas regulējošie procesi noved arī pie dažādu sliktu ieradumu rašanās. Brīdī, kad eiforija beidzas, smadzenes mēģina atgriezt šo stāvokli, tāpēc tiek veiktas darbības, kas pirms tam šo radīja - tātad ēsts cukurs, ciete, alkohols un citi šo nevēlamo baktēriju barojošo vielu saturošie produkti. Mehānisms ir identisks narkotiskai atkarībai un bieži cilvēkam ir mentāli grūti tikt vaļā no nevēlamas mikrofloras, jo brīdī, kad tas izdarīts sākas "lomkas".
Tātad ir nepieciešam uzturēt gremošanas sistēmā vajadzīgo mikrofloru. To var izdarīt maksimāli atsakoties no īsajiem ogļhidrātiem (cukurs, ciete, baltie milti, ...), alkohola. Lietojot probiotisku pārtiku un probiotiķus, lietojot šķiedrām bagātu pārtiku, utml.

* Bez baktērijām, cilvēka gremošanas procesos piedalās arī enzīmi. Enzīmus ražo gan organisms pats, gan arī tie tiek uzņemti ar dārzeņiem un augļiem. Cilvēkam gremošanas sistēmā var trūkt kāda paveida enzīmi un tā rezultātā nepilnīgi tikt sagremota pārtika, kā rezultātā viņš var uzņemt ļoti maz, vai neuzņemt vispār ļoti nepieciešamas vielas imūnsistēmas būvēšanā. Savukārt pasliktināta imūnsistēma var radīt dažādus mazu, lokālus un pat nemanāmus iekaisumus gan nervu sistēmā, kas to bojā tiešā veidā, gan citur, kas to ietekmē ražojot organismā toksīnus. To var risināt vismaz vienu, bet labāk vairākas reizes gadā izdzerot papildus enzīmu kursu. Latvijā gan klāsts ir ļoti, ļoti švaks, bet ir daži pieejami, piemēram, Wobemzym un Aspenzym.

* Cilvēka organismā dažādu reakciju rezultātā rodas radikāļi. Radikāļi bojā šūnas, tai skaitā arī nervu šūnas. Radikāļu daudzumu var samazināt:
- ēdot sabalansētu pārtiku - tas ir ēdot to, kas nepieciešams, lai organismam nebūtu jāveic nevajadzīgas papildus sintēzes, vai lieka pārstrāde.
- lietojot antioksidantus - C vitamīns, askorbīns, askorutīns, rutīns, utt. 500mg lēni šķīstošā C vit. / dienā ir labs sākums.

* Vielas kas tiešā veidā uzlabo neironu struktūru vai darbību:
- Kreatīns - nodrošina šūnās enerģijas apmaiņas funkcijas. Lietojot šo vispārīgu prāta un koncentrēšanās spēju uzlabojums ir uzriez pašam sajūtams.
- L-karnatīns - nodrošina taukskābju piegādi mitohondrijiem. Darbība līdzīga kā kreatīnam, tikai nav tik efektīvs, bet toties noder tiem, kam ir liekais tauku svars, lai enerģijas procesos vairāk patērētu taukus.
- GABA - gamma amino sviestskābe - inhibē pārierosināto nervu šūnu aktivitāti, tādā veidā samazinot liekus enerģijas patēriņus un šūnu bojājumus.
- Taurīns - inhibē pārierosinātos nervus un spēlē svarīgu lomu pareizas gremošanas sistēmas sakārtošanā.
- omega 3 taukskābes - uzlabo smadzeņu struktūru.

* Vielas, kas tiešā veidā grauj nervu sistēmu, ir plaši sastopamas pārtikā un no kurām ir jāizvairās:
- alkohols - oksidējas par acetilaldehīdu un ir augsti toksisks.
- E631 jeb mono nātrija glutamāts. Izmanto par pārtikas pastiprinātāju, jo tas pastiprina signālu nervu šūnās, tāpēc uz mēles esošā garša ir spēcīgākā. Lietojot lielākā daudzumā, tas nonāk un uzkrājas smadzenēs, radot ilgtermiņa signālu neironus (kas lielāka daudzumā var izpausties kā neliela eiforija). Ja signāls ir pārāk ilgstošs, atjaunošanas mehānismi netiek galā un nervu šūnas iet bojā vei tiek pamatīgi bojātas. Pārsvarā ir pārstrādātos gaļas produktos, čipšos, u.c. Kategoriski jāizvairās no šīs vielas lietošanas bērniem, jo ilgstoša šo lietošana ilgtermiņā ievērojami samazina bērna mentālās spējas.
P.S. Ļoti bieži tiek lietots arī ēdināšanas iestādēs paaugstinātā daudzumā, radot eiforiju un mērenu atkarību (vēlmi) no konkrētās ēstuves pārtikas.
- cukurs un citi fruktozi saturošie ogļhidrāti. Jāizvairās lietot lielos daudzumos, jo, ja fruktoze tiek lielā daudzumā iesaistīta šūnu membrānu veidošanā, imūnsistēma var sākts uzskatīt šīs šūnas par svešām un sākties autoimūni procesi ar iekšējiem iekaisumiem. Vienīgais graudaugs, kurš nesatur fruktozi sintezējošu gēnu, ir rīsi. Pārējos graudaugos fruktoze ir dažu procentu robežās, kas nav tik kritiski.
- junk pārtiku (piesātinātās taukskābes), kas prasa organismam lielus pārstrādes resursu un rada daudz nevēlamu, organismu piesārņojošu un toksisku pārpalikumu.

Smadzeņu trenēšana:
Lai būtu labas analīzes, spriešanas, problēmu risināšanas spējas, tās ir jātrenē un jātrenē pie smadzeņu spēju limitiem. Problēmām ir jābūt tādām, kuras pirmajā brīdī šķiet nerisināmas. Viena no labākajām metodēm ir risināt programmēšanas problēmas un regulāri piedalīties online sacensībās.
Saites:
http://olimps.lio.lv/
http://www.spoj.com/
http://hsin.hr/coci/
http://codeforces.com/

topcoder, GCJ, FHC, u.c.
1 uzdevums dienā un 1 sacensības nedēļā iesākumam būtu baigi labi.

Plus vēl izpratni par lietām palīdz radīt vispārējas zināšanas par pasauli (Fizika, ķīmija), par sevi (bioloģija, ķīmija, psiholoģija), par sabiedrību (psiholoģija u.c. sabiedrības zinātnes). Ļoti daudz no šī var apgūt tajā pašā Courserā.


P.S. Šis protams ir tikai tāds virspusējs apraksts - norādes un iespējams, ka esmu šo to piemirsis pieminēt un pie katra no apakšpunktiem varētu uzrakstīt kārtīgu nodaļu, taču informācija par to ir brīvi un viegli atrodama internetā.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 187
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Par cukuru labs izskaidrojums! Pats arī biju ievērojies, ka apēdot saldumus uz mirkli ir labi, bet pēc tam garastāvoklis un domāšana strauji iet uz leju.

Vēl biju ievērojis, ka enerģijas dzēriens Monster baigi labi palīdz, kad vajag risināt grūtu problēmu (programmēšanā). Un tur kā reizi ir iekšā L-carnitīns. Bet otrā dienā pēc Monster ir jūtams pamatīgs kritums. Tāpēc enerģijas dzērienus sen vairs nelietoju

 

Vēl domāšanu uzlabot B vitamīnus. Tikai nav ne jausmas kāpēc tā notiek, bet efekts ir jūtams

 

Pats priekš sevis atklāju, ka precīzi izplānota diena uzlabot darba spējas. Tobiš mosties vienmēr vienā laikā, gulēt tā pat. Brokastis, pusdienas, launags, vakariņas arī vienmēr vienā laikā. Šķiet tāda ielikšana rāmjos, bet palīdz. Acīmredzot cilvēka prātam pārliku liela brīvība nenāk par labu

 

 

codez, dod vēl šādus īsus kodolīgus postus!

Edited by Kasspars
Link to comment
Share on other sites

Uzlabot domāšanu var lasīt šādas tēmas iekš php.lv :D 

 

Bet vispār, jaunībā spēlēju šahu, skolas laikos, tici vai nē, bet mācības uzlabojās, domāšana ar, ir pat sporta klase :D

Link to comment
Share on other sites

Starp citu, codez man liekas ir pēdējais bastijos no vecajiem kadreim kas šeit kādreiz apgrozijās. Bija jauki un patīkami, tāds kā koda dievs statuss, ne, un tiešām respekt tam, kurš izdomāja tādu statusu. Cilvēks atbilst tieši tam, par ko uzdodas, patīk tas kādam vai nē, 

 

Man pašam bieži vien strādājot, darot visādas lietas, varbūt ne koda dieva līmenī, bet tā, simply, rodas domas, kā te dažs labs pirms gada, diviem kaut ko vaicā, bet pēc gada diviem diktē savus nosacījumus, noteikumus, tēlo gudro, utt.. nu kaut kā man nelīmējas kopā. Piem tas pats DG, pazīstu veselu mūžīgu, ok, 10 gadi, ir laiks, bet puikam bija viens tāds hops lēciens, ka nu nesaprotu, kā viņš to panāca gatavu :D 

Link to comment
Share on other sites

Pirms es izsaku apgalvojumu, ka tavas zināšanas par uzturu ir pilnīga huiņa, kaut arī tās ir pilnīga huiņa, pastāsti, lūdzu, precīzi - kas tie par toksīniem, kas izdalās. Vielām parasti ir formula un nosaukums. Nevari? Hahaha.

 

Kura tieši daļa tavuprāt ir nepareiza? Es aprakstīju vairākus aspektus: patogēnu, enzīmu, radikāļu, smadzeņu darbības uzlabojošo vielu un smadzeņu graujošo vielu.

Ja ar toksīniem konkrēti, tad:

- Viena no populārākajām patogēnu sēnēm, kas mēdz dzīvot cilvēka gremošanas sistēmā ir Candida Albicans. Tā ļoti labprāt vairojās no cukura un alkohola. Sekas ir iepriekš aprakstītās - regulāra organisma intoksikācija.

Galvenie toksīni, kuru ražo šī sēne ir: alfatoksīni, acetilaldehīds, gliotoksīns, u.c. mikotoksīni. Tāpat arī, kad šie mikroorganismi nonāk asinsritē un sabrūk, to sabrukšanas produkti/pārpalikumi, kuru ķīmiskās formulas nav nodefinējamas, jo tie ir gari olbaltumvielu polimēri,  rada šūnu bojājumus, līdz tie tiek izfiltrēti.

- Ja runā par citiem, tad arī alkohola oksidācijas produkts acetilaldehīds ir spēcīgs toksīns, kurš bojā šūnas, tai skaitā nervu sistēmas šūnas.

Vai es atbildēju uz tavu jautājumu?

Ja gadījumā kaut kas ir neskaidrs, vari palasīt vispārizglītojošu materiālu par šo tēmu, kuru viegli atrast. Bet nu, lai ir links arī:

Link to comment
Share on other sites

biju ļoti pārsteigts, ka tika pieminēts Wobemzym, kuru līdz šim man likās ka zina tikai mana ome, kura ir pensionēta neiro-(kautkas, ko nekad neatceros) ārste. Viņa par šiem enzīmiem izsakās kā par brīnumzālēm, tāpēc man ir burvīgā iespēja piekļūt neierobežotiem krājumiem, jo diemžēl - viņi ir diezgan dārgi. Un pēc personīgās pieredzes varu tiešām teikt, ka tie dara brīnumus. Arī viņa tieši tāpat rekomendē, ik pa laikam iziet šo enzīmu kursu. 

 

Paldies par rakstu, lika apdomāt šo un to. 

Edited by glorificus
Link to comment
Share on other sites

Jebkāda fiziska aktivitāte, kas ir virs vidējā aktivizē gēnus

 

Varbūt vari to pētījumu atrast un dalīties? Paldies jau iepriekš.

 

Un par to mentālo stāvokli un "atkritumiem". Saprotu, ka ta tas ir šis pētījums? T.i. man interesē pētījums arī par šo.

Edited by Pats Toms
Link to comment
Share on other sites

Varbūt vari to pētījumu atrast un dalīties? Paldies jau iepriekš.

 

Šeit pāris pētījumi un raksti, kurus uzgāju par šo tēmu, lai gan neesmu pārliecināts, ka kāds no tiem ir tieši tas pats. Taču tie runā par to pašu, ko es rakstīju:

Wnt Signaling in Neurogenesis during Aging and Physical Activity

The Effects of Exercise on the Brain

Exercise Enhances Learning and Hippocampal Neurogenesis in Aged Mice

 

Es ar šo nenodarbojos akadēmiski, tāpēc references pārāk neglabāju. Izlasu, uzsūcu informāciju, sasintizēju jau ar esošo un dodos tālāk.

Šī ir ļoti laba FB grupa, kur katru dienu tiek iepostoti pāris interesanti raksti par tēmu: https://www.facebook.com/groups/2204995088/

 

Un par to mentālo stāvokli un "atkritumiem". Saprotu, ka ta tas ir šis pētījums? T.i. man interesē pētījums arī par šo.

Par šo esmu lasījis daudzās vietās un varbūt ne tieši šo pētījumu, bet kopsavilkumā ir rakstīts tieši tas, ko ar savu rakstīto es biju domājis. Respektīvi, ka miega laikā starpšūnu telpa palielinās un tajā krietni palielinās šķidrumu plūsma, kas aizvada "atkritumus".

 

Par to meditāciju tieši neatradu to pētījumu, bet atradu vienu saistītu rakstu:

Study documents scale of error-based brain activity

Tur lieta ir tāda, ka tad, kad cilvēks risina kādu problēmu, kurai viņam nav risinājuma, vai risinājums nav pareizs, smadzenēs ieslēdzās noteikti reģioni, kas sāk skaitļot (optimizēt) šīs "problēmas".

Pētījumā par meditāciju bija rakstīts, ka meditācijas laikā ieslēdzas tieši tie paši reģioni, kas šajā gadījumā un veic fonā šo smadzeņu apgabalu "optimizāciju".

Link to comment
Share on other sites

Kura tieši daļa tavuprāt ir nepareiza?

Palūdzu speciālistam izskaidrot:

 

Viss šis teksts ir junk science klasika. Cilvēkam tas teksts liekas ticams, jo ir pamatots ar terminiem un fizioloģisko norišu aprakstiem. Lielāka problēma šeit ir tajā, ka fizioloģiski un biokīmiski termini ir pareizi, bet lietoti nepareizā kontekstā un veicina nepareizu izpratni. Cilvēkam bez zināšanām ķīmija, bioloģijā un medicīnā tas var likties ticams, bet pēc būtības tas ir bullšits.

 

1) "Gēnu aktivizēšana" tiešā un konkrētā saistība ar fizisko aktivitāti nav iespējama. Ģenētiskais komplekts ir iegūts no dzimšanas, un veselīgs dzīvesveids kopumā veicina to, ka izpaužas vai neizpaušas, piemēram, nosliece uz vēzi vai sirds - asinsvadu saslimšanām. Protams, fiziskā slodze ir viens no veselīgā dzīvesveida pamatiem. Bet muļķīgi domāt, ka, skrienot krosinu, var aktivizet kaut kādus mistiskus gēnus.

2) Trenažieri nebūt nav saistīti ar lielu enerģijas patēriņu, jo tā ir anaeroba + aeroba slodze, enerģiju patērē lielākoties aktīva aerobā slodze, darbojoties ar pareizo pulsu.

3) Teikums "Vienkārši abstrahējot cilvēka smadzenes" liek raudāt visiem pasaules mediķiem - nekad nedrīkst tā vienkārši abstrahēt smadzenes. Apziņas jēdziens ir lietots nekorekti. "Rūteris" ir neironi, apziņu salīdzināt ar rūteri ir... khm. Meditācija ir feina lieta, bet nedrīkst tai piedēvēt brīnumspējas. Pētījums par meditāciju interpretēts nepareizi.

4) Šis ir pilns vielmaiņas bioķīmiskais cikls: http://www.uz.zgora.pl/~jleluk/animacje/show_thumbnails.pl_files/pathway-1b.pngkatra reakcija ir unikāla, un abstrakta runāšana par enerģijas maiņam ir bullšits. Lūdzu, konkrētu reakciju, pētijumus un secinājumus.

5) "Pati svarīgākā smadzeņu darbības faktoru grupa ir ēšana" - ja parzāģe galvaskausu un liek tur ēdienu - tad jā.

6) Ko nozīmē - nevēlami organismi barojas no cukura? Viss faking organisms barojas no cukura. Jebkāds, pat vissarežģītākais ogļhidrats beigu beigas kļūst par glikozi, no kā iegūstam energiju. Tā kā cilvēks nefotosintēze, glikoze ir vienīgais enerģijas avots. Tas ir normāls fizioloģisks process. Katra šūna barojas no glikozes, ne tikai mistiskie vārdā nenosauktie "nevēlami mikroorganismi"

7) Toksīni (būtu vēlams protams teikt, kādi) tiek atindēti aknās. Akna ir viena liela laboratorija, kas kaitīgus savienojumus padara nekaitīgus. Akna ta vienkārsi asinīs nelaidīs mistiskus toksīnus, lai ļautu bojāt smadzenes. Protams, ja neiedzer indi.

8) Tas, ka mikroogranismi izdala neirotansmitterus? Ko? Kā? Hormonus? Ja mikroorganismi izdalītu hormonus, kas ietekmē organisma hormonālo sistēmu, mēs visi jau sen būtu miruši. Baktērijām ir loma gremošanas traktā, bet BAKTĒRIJAS NPIEDALĀS VIELMAIŅĀ.

9) "Cilvēkam gremošanas sistēmā var trūkt kāda paveida enzīmi" - to var redzēt un just uzreiz, un tās ir smagas saslimšanas. Nevar būt tā, ka veselam cilvēkam pēkšni, turklāt dēļ bakērijām, trūkst enzīms. Wobenzym ir preparāts, kas pelna naudu uz tā cilvēku rēķina, kas tic šādiem tekstiem.

10) Cilvēka organismā dažādu reakciju rezultātā rodas radikāļi. Nevis dažādu reakciju, bet tas oksidatīvs stress, kas ir vienmēr nelielos daudzumos, un ta ir norma. Un nevis radikāļi, bet brīvie radikāļi.

11) Jā, alkohols sadalās par acetaldehīdu. Bet burvīgas aknās ir burvīga aldehīddehidrogenāze, kas alkoholu padara nekaitīgu, ja cilvēks nav alkoholiķis.

12) Par nātrija glutamātu - bullšits, neviens nopietns pētijums tā kaitīgumu nepierāda.

13) "fruktoze tiek lielā daudzumā iesaistīta šūnu membrānu veidošanā, imūnsistēma var sākts uzskatīt šīs šūnas par svešām un sākties autoimūni procesi ar iekšējiem iekaisumiem." - ES TIKKO IEKŠĒJI MAZLIET NOMIRU. Fruktoze nav veselīgākais ogļhidrāts pasaulē, bet smadzenēs tā neintegrējas. Un kādā sakarā autoimūnas saslimšanas? Autoimūns, ir reakcija nevis uz svešām, bet uz paša organisma audiem/vielām, ko pēkšni sāk uzskatīt par svešām.

 

 

Kopsavilkums - kaut kur apakšā ir veselīgas idejas, bet viss ir interperetēts un saprasts nepareizi.

Link to comment
Share on other sites

Vispār jau tas experts ir nedaudz nelīdzsvarots un pārāk uzbudināts. Neviens inteliģents zinošs cilvēks nerakstīts tekstus "bulšits", "es mazliet nomiru" utt

Droši vien atkarīgs kāda ir savstarpējā komunikācija/attiecības starp Kavacky un expertu .. t.i. ja tās nav pārāk formālas, tad ikdienā reizēm vienkāršāk un ierastāk ir saukt lietas "īstajos" vārdos nekā ar smalkiem un politkorektiem mājieniem, varbūt arī nedomāja, ka pārpublicēs (t.i. komentārs tikai personīgai lietošanai - ja Kavacky pajautāja "kas par huiņu te ir uzakstīts" (skat. iepriekšējo postu), tad atbilde "bulšits" nav ārpus formas/stila utt). 

 

:)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...