Jump to content
php.lv forumi

Serveru, lapas ielādes atšķirības starp Latviju un DigitalOcean


Recommended Posts

Sveiki tautieši, kādu laiku atpakaļ bija jau foruma biedra līdzīga tēma: http://php.lv/f/topic/22084-p%C4%81rslodzes-probl%C4%93ma-ar-pagaid%C4%93jo-hostingu/

 

Šobrīd esmu nācis pie secinājuma, ka Latvijas hostinga kantori paliek aizvien sliktāki un sliktāki, kā arī cenas ir diezgan augstas, jeb kosmoss. 

 

Jau daudzus gadus hostējos pie serveris.lv un līdz šim nevarēju sūdzēties, patīk supports, ātri un efektīvi atbild, pat naktī, bet pēdējos projektos radās diezgan daudz problēmu tieši ar lapas ielādes laikiem, performanci un serveru jaudām kā tādām. 

 

Klientam izmantojām šo: https://www.serveris.lv/lv/virtualie-serveri/virtualo-serveru-cenas SSDVServer 3 plānu:

 

RAM: 1536 MB

HDD: 40GB SSD

CPU: 2 Ghz

Izmaksas: 45.99 eiro mēnesī

 

Lapai tika salikti dažādi cache mehānismi, optimizēts saturs, uttt.. vienalga lapa vilkās, kārās augšā. 

 

Nolēmu pārlikt lapu testam uz DO serveri, 10 dolāru plānu:

 

RAM: 1GB

HDD: 30GB SSD

CPU: 1 core 1Ghz

Izmaksas: 10 dolāri mēnesī

 

Pārliekot lapu, nokonfigurējot standarta LAMP uz Ubuntu, lapa uz WP bāzēs, un rezultāti mani patīkāmi pārsteidza, testa lapā atslēdzu visus cache, optimizācijas, google pagespeed, visu ko var, un ātrums ir teicams, praktiski ideāls pieņemot ka nav veikta padziļināta resursu optimizācija. Lapa šķilas, admin panelis strādā ātri. 

 

Tad nu man ir tāds jautājums, vai LV hostinga kantori sāk lažot, nepareizi paši sakonfigurējušies un vienmēr vaino izstrādātājus, ka lapa nepareizi sakodēta, ar šādu atbildi kas saistīta ar aizdomām es esmu saskāries gandrīz katru reizi, kad šis jautājums tiek pacelts augšā atkal un atkal no jauna. Šis tests pierāda to, ka nebūt tā nav, kā apgalvo hostinga sniedzēju piedāvātāji. 

 

Interesanti, pat ja lapa ir maza, piemēram blogs kādam blogerim, biju arī vienu citu projektu uzlicis uz tā paša serveris.lv shared varianta, admin paneli pat nevēra vaļā, nerunājot par pašu lapu. 

 

P.S. Par to, cik labi, slikti izmantot WP, esam jau izdiskutējušies pietiekami, katrs lieto ko grib. 

Link to comment
Share on other sites

Esi sveicināts civilizētā pasaulē :D

 

Skaidrs ir viens, ka vietējie kantori nekad nespēs izkonkurēt tādus lielos džekus, kam sistēma atstrādāta un ieguldīts nevājš resurss, lai viss strādātu. Salīdzināt jau nevar shared hostu ar individuālu hostu, kas zin kas tur griežas uz tās kastes fonā.

Link to comment
Share on other sites

Nu, nelielām vajadzībām esmu palietojis https://www.yourserver.se/- šamiem serveri ir gan Zviedrijā, gan Latvijā. Rēķins nāk uz Makonix. Cenas, rupji runājot, līdzīgas, kā DO. Tīkla testiem vari pats paprovēt kaut kādu minimālo plānu pa 2 Euro mēnesī (jāmaksā 3 mēneši uzreiz), tikai atmiņas pamaz tādam plānam.

Link to comment
Share on other sites

 

Tad nu man ir tāds jautājums, vai LV hostinga kantori sāk lažot, nepareizi paši sakonfigurējušies un vienmēr vaino izstrādātājus, ka lapa nepareizi sakodēta, 

Lai tests būtu pilnīgāks/korektāks būtu vērts arī apskatīt izmantojamās software komponentes t.i. vai VPS abos gadījumos ir pašinstalēts attiecīgi 1:1 vai arī tiek paņemts kāds no hostinga piedāvātajiem (kopā ar OS, webserveri php u.c. viņu settingiem). Dažas kaut minimālas izmaiņas (piemēram, kaut vai php sesiju glabāšana memcache, ne failos uz diska utt u.c.) var ļoti būtiski ietekmēt faktisko rezultātu.

 

 

Vispārīgi gan runājot - daudz kas ir atkarīgs arī no pašas virtualizācijas (ne vienmēr viegli redzams/saprotams gala lietotājam), t.i. lai arī instances parametri var būt identiski, tad atkarībā no tā cik fiziskā aparatūra ir jauna vai veca un kāds virtualizācijas "haipervizors" tiek izmantots, tad var rasties diezgan lielas atšķirības performances rādītājos - to, piemēram, diezgan vienkārši novērot dažādas paaudzes Amazon AWS instancēs.

 

Lielam kantorim ir vieglāk izmantot pēdējā izlaiduma hardwari (īpaši procesorus) utt nekā mazākam/vietējam, kam vēl jāgaida, lai pirms gada/diviem/... iegādātais serveris sevi būtu atmaksājis ..

Link to comment
Share on other sites

Roze, pa lielam tev varu piekrist. Nu katrs vietējais hostinga kantoris jau tā pat serverus tur datu centrā, piem deac, kur atrādās vairākas hostingu firmas, jeb starpnieki un katram šim ir savi serveru image, kas uzliekās pa strandartu virsū ar visu tā konfigu. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...