Jump to content
php.lv forumi

Vakances Draugiem uzņēmumu grupā


Kaklz

Recommended Posts

Ja saņem uz SIA, kurš nav mikrouzņēmums, tad 15% ienākuma nodoklis un 10% dividendes. Bet vari kaudzi lietu pirkt uz savu SIA un tad nodokļi tikai no summas, ko izņem ienākumos.

Vēl efektīvāks veids, ir saņemt uz SIA, bet tad no sava SIA izmaksā sev kā autoratlīdzību (kods pēc autortiesību likuma ir autordarbs) un tad IN ir 15% (šeit gan sociālais jāsamaksā no minimālās algas (sākot ar šo gadu), bet tas sīkums). Šādi maksimums16-17% nodokļos aiziet. Bet 15% ir IN, tāpēc pašam nekāda tieša labuma no nodokļiem nav.

Tātad no 4k šādā veidā uz rokas paliks kādi 3 - 3,5k, atkarībā no tā, cik aizrausies ar optimizēšanu.

 

Ja saņem uz SIA, kurš ir mikrouzņēmus, tad 11% no apgrozījuma. Pēc 11% nomaksas uz vienu cilvēku vari izmaksāt 720EUR. Ja tev ir tādi ienākumi (piem., 4k), tad tavai sievai/draudzenei nav jāstrādā un vari vēl 720 uz viņu, atrodi vēl kādu vienu vai divus nestrādājošu radiniekus un izmaksā caur tiem. Ja kaut kas paliek pāri, gada beigās vari izņemt kā dividendes ar 10% nodokli, vai uzkrāt uzņēmumā. Ja uzkrājas, vari gadu vai divus pastrādāt un tad tikpat nestrādāt bet turpināt maksāt sev algu. Šādi nodokļos aiziet 11%, bet lielākā daļa no tiem 11% ir sociālais, tāpēc tas tev un tiem, kam vēl maksā, uzkrājas pensijām un pabalstiem.

Šijā gadījumā no 4k uz rokas paliks 3,56k, kurus varēsi izņemt 2-3x ilgākā periodā (atkarībā, cik daudziem izmaksāsi) ne kā strādāsi.

Abos SIA gadījumos pie 50k gadā jāsāk maksāt PVN, tāpēc, ja pārsniedz 50k gadā, tad var uztaisīt 2 uzņēmumus, vienu uz sava vārda, vienu uz draudzenes/sievas.

 

 

Manā skatījumā visdrošākais veids no likumiskā viedokļa ir kā autoratlīdzība, kuru tavs SIA maksā tev par kodu, kuru tālāk pārdod tiem, kam to vajag. Patiesībā šijā gadījumā arī var, piemēram, 2k tērēt dažādām vajadzībām, pat mājas īrei/būvei, automāšīnām un atlikušos 2k izmaksāt sev kā autoratlīdzību. Tad kopā būs 15% tikai no 2k un vēl sociālais no minimālās algas (ap 100EUR), kopā 400 EUR nodokļos, kas ir 10%.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

neesmu iedziļinājies jautājumā par PVN lietderību, ja sadarbojies ar ārzemniekiem, bet ja klienti ir Latvijas juridiskās personas, tad būt PVN maksātājam ir izdevīgi, jo:

- parasti klienti paši ir PVN maksātāji un rēķinā piestādīto PVN nemaksās valstij, t.i. neko nezaudē,

- paša izdevumos (pamatlīdzekļi, degviela, sakari, telpu īre) iekļautais PVN, samazina budžetā iemaksājamo PVN

Link to comment
Share on other sites

>no sava SIA izmaksā sev kā autoratlīdzību

>atrodi vēl kādu vienu vai divus nestrādājošu radiniekus un izmaksā caur tiem

>ja pārsniedz 50k gadā, tad var uztaisīt 2 uzņēmumus

+visa tā kaudze lietu, kas tev jāzin sakarā ar šiem procentiem un visu pārējo grāmatvedību...

 

Man šādas mahinācijas liekas absurdas. Līdz kam gan Latvija ir nonākusi...

 

>3)Līdz Londonai var nokļūt 2h, ātrāk kā no Liepājas uz Rīgu.

Un cenas kādas?

Edited by jurchiks
Link to comment
Share on other sites

>no sava SIA izmaksā sev kā autoratlīdzību

>atrodi vēl kādu vienu vai divus nestrādājošu radiniekus un izmaksā caur tiem

>ja pārsniedz 50k gadā, tad var uztaisīt 2 uzņēmumus

+visa tā kaudze lietu, kas tev jāzin sakarā ar šiem procentiem un visu pārējo grāmatvedību...

Pēc šādas frāze es tevi darbā neņemtu. Ja tu nespēj apgūt elementārus algoritmus (pāris likumus), tad kā tu vispār vari programmēt?

 

Man šādas mahinācijas liekas absurdas. Līdz kam gan Latvija ir nonākusi...

Ja tev patīk, ka citi rīkojas ar tavu naudu, maksā kaut 90%. Mani tas neapmierina. Bez tam tie ir tīrie sīkumi, salīdzinājumā ar to, ko, piemēram, dara ASV korporācijas. Palasi par double irish un duch sandwich.

 

>3)Līdz Londonai var nokļūt 2h, ātrāk kā no Liepājas uz Rīgu.

Un cenas kādas?

Parasti UK kompānija tev to apmaksās un tas ir pāris simti eur kopā un tas tev varbūt jādara pāris reizes gadā, ja vispār jādara.

Edited by codez
Link to comment
Share on other sites

@codez - pie tevis es nemaz neietu pat ja tu man personīgi lūgtu. Nekas labs no tā nesanāktu.

Tas ir lieks gemorojs (nav tur tikai pāris likumi), man tas nav vajadzīgs, priekš kam man to visu iegaumēt? Es neesmu grāmatvedis un netaisos par tādu kļūt.

 

>Ja tev patīk, ka citi rīkojas ar tavu naudu, maksā kaut 90%.

Reading comprehension much? Kur es savā postā izteicu patiku par notiekošo?

 

>Bez tam tie ir tīrie sīkumi, salīdzinājumā ar ...

Priekš kam tu te mini krāpnieciskas ASV kompānijas? No tām piemēru nevajag ņemt un salīdzināt ar tām arī nē, tas noved pie situācijas "nu bet relatīvi pret kompāniju A, nav nemaz tik traki, tad jau ir ok".

 

 

Anyway, back to the draugiem.lv topic - kā ir ar darba stundām? Jāsēž ofisā 8 stundas katru darba dienu?

Edited by jurchiks
Link to comment
Share on other sites

Jā, jāsēž, khem, jāstrādā 8h no ierašanās. Oficiāli darba laiks sākas no 9 līdz 11 (ir kas ierodas arī 8 un dodas mājās 16), ja vien nav kāds spec projekts, kad būtu jānāk, teiksim ne vēlāk kā 10 (lai pieskaņotos kolēģiem).

Link to comment
Share on other sites

Tas ir lieks gemorojs (nav tur tikai pāris likumi), man tas nav vajadzīgs, priekš kam man to visu iegaumēt? Es neesmu grāmatvedis un netaisos par tādu kļūt.

 

Nu tiešām esi dumjš, ja domā, ka grāmatvedību katrs pats sev kārto. Tag samaksā pāris desmitus EUR un grāmatvedis tev uztaisīs gada paŗskatu.

Un priekš kam? Nu, varbūt, lai saņemtu 2-3x vairāk naudiņas?!

 

Priekš kam tu te mini krāpnieciskas ASV kompānijas?

 

Google, Microsoft, ...! Krāpnieciskas ASV kompānijas?

Neviens likumu nepārkāpj, bet izmanto savā labā, tieši tāpat kā LV gadījumā. Likumā ir dažādi varianti un dažos no tiem tu vienkārši maksā mazākus nodokļus.

Link to comment
Share on other sites

Izlasot šo visu saukšu jūs par "php.lv mājiniekiem" palagu ir šādi un dažādi jautājumi, secinājumi, viedokļi un piekrišana, apjomīgs gan būs:

 

1. Cik php.lv lietotāji, aktīvie, ar user niku, linku uz profilu pārstāv draugiem.lv, ņemot visu kopā un ieņemamais amats, tur piemēram nodaļas vadītājs, mapon programmētājs, istabas projektu vadītājs, utt.. sapratāt, uz priekšu kaut vai viens vadošais pārstāvis var nokomentēt.

2. Kurš cilvēks pieņem ieteikumus, kritiku, kas oficializēti tiks izskatīta un parādīta uz lielo monitoru draugiem.lv offisā arī komandas biedriem?

3. Tā kā cilvēki te ir izsalkuši pēc burgeriem, sievietēm un alus, tad jautājums, ja cilvēks atsakās no pusdienām = atsakās no bonusa, ņem desmaizes uz biroju līdzi, viņam tiek kompensēts bonusa neizmantošanas faktors, piemēram, cits varbūt badā stāv, bet labāk nevēlas maksāt par transportu uz offisu un atpakaļ?

4. Cik programmētāju strādā draugiem.lv, cik vadītāju, kāda ir vidējā darbinieka kvalifikācija (laikam nepareizi uzrakstīju), piemērs, 10 koderiem augstākā, diviem vidējā, vienam pamatskolas :)

5. Kādas bonusa programmas Jums kopumā ir, uzskaitīt katru bonusu, nevis vispārināti runāt par abstraktām tēmām. 

6. Kas ir Jūsu galvenais trumpis piesaistīt piemēram fellony, jurčiku strādāt tieši pie Jums. Vai augstas radzes speciālista (vitāli nepieciešams) ir kaut kādas atlaides?

7. Vai Jūs mēdzat pārpirkt speciālistus?

8. Vai draugiem.lv grupa organizē sporta spēles?

9. Vai draugiem.lv grupa nodrošina saviem darbiniekiem mikrobusu, kas viņus savāc konkurētajā vietā, un pēc tam izlaiž?

10. Vidēji cik stundas draugiem.lv programmētājs, neskaitot apakšprojektus, tāpēc arī ir group pieminēts, reāli laiku pavada Jūsu uzņēmuma kapitāla pieaugumam?

11. Kādas ir pēdējā laika vērā ņemams sasniegums, ko programmētāji ir izstrādājuši? Jauna fīča, jaunas iespējas, jauns dizains, jaunas lietas.

12. Cik procentu apmērā draugiem.lv zog idejas no citiem izstrādājiem, kompānijām?

13. Kāpēc draugiem.lv ir pieļāvis zip.lv grimstību? Kāpēc zip.lv ir tik slikti rādītāji, pieņemot to, ka draugiem.lv ir populārākā vietne Latvijā. Varbūt tāpēc ka foxsk8 nav strādājis pie Jums, lai šo lietu vērstu par labu? :) Kāpēc notiek kaut kādu stulbu miniads reklamēšana, kur reāli tiek apčakarēts pircējs, ok, miniads būtu tas pats sludinājums, reklāma, bet zip.lv tomēr ir advancētāks, jeb paskatoties tuvāk, ss.lv ir 10K kategoriju, iedalījumu un citu lietu, kas ari dod to fīču. Tā vietā Jūs veidojie visādus istaba.lv, visādus citādākus portālus. Piemēram, perkamkopa.lv, kāpēc Jūs savos portālos nereklamējat viens otru, reklāmas laukumi. auditorija ir milzīga starp network sites. tā vietā Jūs reklamējat kaut kādus īslaicīgus reklāmas bannerus, mini adus, kas cilvēkus nemaz neinteresē, bet pašu networks stāv uz vietas. Smieklīgi varbūt, bet facebook gribat konkurēt, bet vietējos portālus izpogāt nevajag, foxsk8 par bosu.

14. Vai Jums darba alga ir konstanta, fiksēta? Un kāds ir progresijas bonusa pieaugums, piemēram pārbaudes laiks 3 mēnesi, pēc 3 mēnešiem stundā maksāsim tik un tik. Vai Jums ir "Čikalkas" kas uzskaita, kad darbinieks ir ieradies un sāk strādāt?

15. Kādi Jums ir pārtraukuma laiki, jeb pareizāk sakot, darbinieks var jebkurā laikā kārtot savas fizioloģiskas vajadzības? Cik garš ir pārtraukums

16. Kādiem riskiem tiek pakļauti darbinieki?

17. Kas notiek ja darbinieks neierodas darbā, darba vietā? 

18. Cik bieži Jūs lasāt vēstules, kas adresētas draugiem.lv lapai? Kurš par to atbild. 

19. Ieikt bildes, video no Jūsu kolēģu darba ikdienas, intervijām, bildes, jebkādu saistošu materiālu.

20. Pēc kā Jūs nosakāt atalgojuma apmēru, pēc kā? 

 

Tā kā esmu programmētājs, uzņēmējs, mēdijs (notepad.lv), šo arī publicēšu tur, un ceru ka kāds atbildēs, ja nē, fuj pa visu ineta vidi. 

 

Par pārējiem foruma biedru domugraudiem izteikšos atsevišķi.

 

Te arī notepad.lv diskusija, jeb raksts http://www.notepad.lv/raksti/17664/draugiemlv-vakance---darbinieka-meklejumos /un linki uz diskusijām.

 

http://www.notepad.lv/forums/17622/draugiem-group-vakance-php-programmetajs--a/

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

Uz visiem slinkums (vismaz šinī brīdi) atbildēt, taču tīri tēmas uzturēšanai selektīvi uz dažiem t.i. šo nepublicēt - nopietnāku/publicējamu atbildi droši vien sagatavos grupas runas vīrs (pārsūtīju viņam):
 

3. Tā kā cilvēki te ir izsalkuši pēc burgeriem, sievietēm un alus, tad jautājums, ja cilvēks atsakās no pusdienām = atsakās no bonusa, ņem desmaizes uz biroju līdzi, viņam tiek kompensēts bonusa neizmantošanas faktors, piemēram, cits varbūt badā stāv, bet labāk nevēlas maksāt par transportu uz offisu un atpakaļ?

Bonusi netiek uzskatīti kā kompensējami, tie ir vienkārši bonusi, gribi ēd, negribi neēd, vai iet uz baseinu, jogas nodarbībām, sporta zāli utt - tava izvēle. 

 

5. Kādas bonusa programmas Jums kopumā ir, uzskaitīt katru bonusu, nevis vispārināti runāt par abstraktām tēmām. 

Vakanču sadaļā tās it kā ir uzskaitītas: https://www.draugiem.lv/work/

 

8. Vai draugiem.lv grupa organizē sporta spēles?

Draugiem grupai pašai ir ikgadējs "Vilku" pasākums (geo auto orientēšanās ar dažādām tehnoloģijām (katru gadu nedaudz savādāk)), pēc tam kino meža vidū (cita tipa sporta pasākums)), ir kaut kāds iekšējais galda tenisa turnīrs.

Bet nu tā ir jau mēdiju spēles, hokejs http://www.lihf.lv/championship/komandas/profils/20.. u.c.

 

 

9. Vai draugiem.lv grupa nodrošina saviem darbiniekiem mikrobusu, kas viņus savāc konkurētajā vietā, un pēc tam izlaiž?

Ja jautājums ir par pasākumiem, tad jā.

Ikdienas vajadzībām (prioritāte ir gan darba uzdevumu veikšanai) var sev rezervēt uzņēmumam pieejamos auto, vai ja ārā labāks (gada)laiks, tad segvejus. Nokļušanai uz/no darba daudzi kolēģi kooperējas ar tiem, kas brauc ar saviem auto.

 

 

11. Kādas ir pēdējā laika vērā ņemams sasniegums, ko programmētāji ir izstrādājuši? Jauna fīča, jaunas iespējas, jauns dizains, jaunas lietas.

Divi pēdējie darbinieku projekti kickstartērī DISPLIO http://kck.st/1Gw9ieV un Luxafor http://kck.st/1IEdEMF   ..

 

 

14. Vai Jums ir "Čikalkas" kas uzskaita, kad darbinieks ir ieradies un sāk strādāt?

Draugiem ir divi projekti kas ar kaut ko līdzīgu nodarbojas http://desktime.com un http://1work.com

 

 

15. Kādi Jums ir pārtraukuma laiki, jeb pareizāk sakot, darbinieks var jebkurā laikā kārtot savas fizioloģiskas vajadzības? Cik garš ir pārtraukums

Uz poda tiešām var sēdēt tik ilgi cik nepieciešams un jebkurā brīdī, kad savajagās :)
Un lai nebūtu nepatīkamas vai neertas situācijas par dažādu labierīcību stāvokli/aizņemtību ir elektroniski/vizuāla informācija.

 

 

16. Kādiem riskiem tiek pakļauti darbinieki?

Ik pa laikam birojā tiek indēti kaut kādi zaļo augu insekti .. attiecīgi reizēm nākas ievērot brīdinājumu piektdienās tīties prom no offisa un nerādīties vismaz līdz pirmdienai.

Tie pie biroja augošie bērzi ir diezgan aizdomīgi, vienu nozāģēja ..

Link to comment
Share on other sites

gan jau necik neorientējos tēmā, bet!

 

man 'draugiem.lv'+viņu draugi+kompānija liekas gandrīz vai vienīgais LV uzņēmums (kur 10+ darbinieki), kur tiek piekopta tā US stila stārtapiskā gaisotne - brīvība - komunikācija - radošums u.t.t.

 

tāpēc liekas mazliet dīvaina un nevietā viņu pārstāvju "it kā" taisnošanās

 

p.s.

nu un žēl, ka mans iekšējais cenzors saka, ka es turp nekvalificējos nekādi

Link to comment
Share on other sites

Nav jau tas prasības nemaz tik augstas. Darbiņš atradīsies/piemeklēs.

 

Un saprotu par tiem bonusiem ka tā ir daļa no pr. Varētu visus viņus nahrenizet un pacelt algas pa 200 eur, bet tas jau nebūtu interesanti un par šim vakancēm nebutu diskusijas uz n lapām.

Edited by Blitz
Link to comment
Share on other sites

Šeit pilna atbilde no Draugiemgroup personāla vadītājas:
 

 

2. Visus ieteikumus un kritiku saņem administatori un atkarībā no veida vai nu nodod konkrētam projektu vadītājam, vai iesūta publiskai apspriešanai vai uzreiz nodod programmētājiem labošanai.
 
3. Arī mums ir cilvēki, kas „izsalkuši pēc burgeriem, sievietēm un alus”, tāpēc it īpaši vasarā, programmētāji rīko pasēdēšanas savā starpā ar alu un barbekjū. Bonusus var neizmantot, taču pret naudu samainīt nevar, lai ievērotu vienlīdzības principu un visiem būtu viss vienādi pieejams.
 
4. Visā Draugiem.lv grupā Ziedleju ielas 1 birojā strādā apmēram 140 dažādu jomu speciālisti, no kuriem 35 programmētāji. Draugiem.lv grupā ir vēl šādi uzņēmumi vai projekti: Vendon, Mapon, Text2reach, Istabai, Printful (ASV komandā vēl apmēram 35 cilvēki), Startup vitamins, Pērkamkopā, Greynuts, Idea Bits, Desktime u.c. Pie portāla draugiem.lv strādā ap 40 cilvēkiem, no kuriem 12 ir tieši dažāda veida programmētāji. Ja jānosauc vidējais izglītības līmenis, tad tā ir- augstākā, taču mums ir ļoti dažādi speciālisti, jo vērtējam nevis pēc diploma, bet reālajām darba prasmēm, tāpēc pie mums strādā gan ar tikai vidējo izglītību, gan vairāki ar maģistra grādu. Uzņēmumā strādā arī 2 doktora grādu ieguvušie, 1 programmētājs un 1 analītiķis. Pēc hierarhijas organizācija ir plakana un tāpēc nav daudz līmeņu, bet ir reklāmas nodaļas vadītājs, ir uzņēmuma vadītājs/direktors, ir projektu vadītāji. Uzņēmumā ir startup kultūra un visi drīkst iesaistīties, diskutēt un piedalīties gan ideju izstrādē, gan konkrētos iekšējos hakatonos.
 
5. Par bonusiem var lasīt šeit: https://www.draugiem.lv/work/
 
Kolēģi visvairāk novērtē, ka var nodoties sportiskām aktivitātēm (hokeja komanda, Atletika sporta klubu kartes, baseina apmeklējumi), pasākumu (teātri, koncerti, kino) biļetes, vieslekcijas. Īpaši tiek novērtēta iespēja apvienot darbu ar mācībām, ja esi students, kā arī ģimenes cilvēki novērtē, ka vienmēr var nokļūt uz bērna ziemassvētku eglīti utml. Ļoti tiek novērtēts elastīgais darba laika sākums, pie mums var ierasties darbā līdz plkst. 11.00 un tad no ierašanās brīža strādā Darba likumā noteikto laiku, tas ļoti ērti ir „pūcēm”. 
 
6. Īpašais trumpis darbā pie mums ir pats darba saturs, jo ir reāli interesanti projekti, kā arī tas, ja kāds projekts apnīk, tad droši var rotēt grupas ietvaros un iemācīties kaut ko citu pie cita projekta, to ļoti novērtē tieši tie, kas mīl to, ko dara.
 
7. Nē, pārpirkt mēs nemēdzam. Mūsu filozofija šajā jautājumā ir tāda, ka tad, ja mēs varējām pārpirkt, tad arī no mums šo cilvēku pārpirks. Kur tad paliek vēlme strādāt tieši šeit?
 
8. Kādreiz piedalījāmies mediju sporta spēlēs, taču šobrīd vairs ne. Mūsu politika šajā jautājumā ir ļoti elastīga. Piemēram, atnāc uz uzņēmumu un ierosini, ka nepieciešamas sporta spēles, mēs tās noorganizēsim :) Kolēģi īpaši novērtē mūsu ikgadējās auto orientēšanās spēles Vilki.
 
 9.Nē, mikrobusu nenodrošinām, taču kolektīvs ir tik draudzīgs, ka tie, kas brauc vienā virzienā, paši viens otru savāc un atved uz darbu, kā arī ir iespēja rezervēt uzņēmuma auto un izmantot to, lai nokļūtu uz darbu.
 
10. Mēs uzskatām, ka jebkurš, kurš strādā atbildīgi, iekļaujas noteiktajā termiņā un veic augstas kvalitātes darbu ilgtermiņā veicina kapitāla pieaugumu.
 
11. Katrā no projektiem ir kādas fīčas, kas ir izstrādātas. Gan lietotājiem redzamas, gan neredzamas, te būtu tad ļoti detalizēti jārunā.
 
12. Ideju zagšana??  Ir lietas, kuras vienkārši ir modē, kuras izmanto visi un mēs arī sekojam modei un tādas ieviešam. Ir idejas, kuras, iespējams, esam jau sen izdomājuši, bet neesam paguvuši ieviest un kāds to ievieš ātrāk. Tāpēc teikt, ka zog nevar, bet no otras puses, to, kas notiek apkārt skatās visi un ietekmējas viens no otra.
 
13. Priecājamies, ka zip,lv vēl pastāv, kaut arī, jums taisnība, neesam ieguldījuši lielākas pūles tajā, lai nostiprinātu pozīciju tirgū. Reklamējam arī savstarpēji projektus, taču bieži vien katram no projektiem ir citāda mērķauditorija un tāpēc nav gudri reklamēt, piemēram, draugos projektu, kura mērķauditorija ir Eiropa. Paldies par ieteikumiem!
 
14. Par darba algu vienojas ar konkrēto kandidātu piedāvājuma izteikšanas brīdī, tā atkarīga gan no stāža, kompetencēm, gan konkrētā projekta un darba uzdevumu specifikas. Reizi pusgadā ir darbinieku pārrunas, kurās var izdiskutēt arī šos jautājumus, ja kaut kas mainījies vai neapmierina. Esam elastīgi. Jā, mēs visi paši lietojam Desktime, kurā tiek uzskaitīts produktīvais un neproduktīvais laiks, pirmkārt, gan lai paši testētu šo produktu. Realitātē darbinieks netiek kontrolēts, ja viņa darbs ir rezultatīvs. Tas vienkārši nav vajadzīgs.
 
16. Pārtraukuma laikus katrs var ņemt pēc nepieciešamības un vajadzības :) Tā kā pusdienojam birojā, tad pusdienas pārtraukumu arī katrs ņem individuāli, laika posmā no 12.00-14.00.
 
17. Nekādi īpašie papildus riski nav. Darbs atvērtajā ofisā, kolektīvs atsaucīgs un draudzīgs.
 
18. Ja darbinieks neierodas darbā, nepaziņojis savam vadītājam, tad ir pamatots satraukums par to, kas noticis. Parasti tā nenotiek. Jebkuram ir iespēja saskaņot ar savu vadītāju pēkšņu saslimšanu vai izņemt pēkšņu atvaļinājuma dienu, ja mājā plīsusi ūdens caurule.
 
19. Draugiem.lv lapā vēstules tiek lasītas katru dienu, to lasa administratori un nodod pēc jautājuma sarežģītības atbildīgajām personām. Var gadīties, ka kādā pirmdienā vienkārši nav iespējams atbildēt visām uzreiz.
 
20. Video var redzēt šeit, video tūre pa biroju: https://www.draugiem.lv/work/
 
Te būs gan sadzīves momenti bildēs, gan birojs, gan papildus video: http://www.draugiem.lv/birojs/
 
21. Atalgojumu kopumā veido kandidāta kompetences un pieredze un konkrētā projekta specifika, taču to vienmēr kopīgi izdiskutējam piedāvājuma izteikšanas brīdī.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...