Jump to content
php.lv forumi

Vakances Draugiem uzņēmumu grupā


Kaklz

Recommended Posts

Ja nu gadījumā kādam ir interese sākt jaunu gadu ar jaunu darba vietu, tad šobrīd ir lieliska iespēja to izdarīt un uzsākt darbu Draugiem uzņēmumu grupā ( http://draugiemgroup.com )

 

Nepieciešamās prasmes:

- PHP / MySQL / HTML / CSS / JS, u.c. web programmēšanai vajadzīgais

- vēlme strādāt, mācīties un attīstīties

- novest iesāktos darbus un projektus līdz galam, neapstāties pie pirmajām grūtībām

 

 

 

Vakances

 

Istabai


Gudrās mājas risinājumi, dažādu citu eksperimentālu gudro dzelžu izstrādes laboratorija. Pamatā jāprogrammē web/php, bet intereses gadījumā lieliska iespēja apgūt arī kaut ko no HW lietām.


 

Mapon


Autoparka vadības sistēmu, izsekošanas sistēmas izstrāde. PHP/MySQL programmēšana, dažādu HW iekārtu integrēšana, datu ieguve no ārējām iekārtām (digitālais tahogrāfs, saldētavas, u.c.). Paši arī izstrādājam savas HW iekārtas, taču tās PHP programmētājam nebūs jātaisa :)


 

Pērkam kopā


Kolektīvās iepirkšanās portāls. PHP/MySQL programmēšana uz Yii framework bāzes. Darbs ar lielu klientu datubāzi. 


 

Text2Reach


SMS biznesa risinājumi. Darbs ar PHP/MySQL pie sistēmas uzturēšanas, attīstības. Šobrīd T2R ir viens no lielākajiem SMS izsūtītājiem reģionā.


 

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 119
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Visas monitoringa sistēmas ir apejamas un apmānāmas. Reāli tāda darbinieka kontrolēšana nedarbojas. Viņš var atsēdēt pie atvērtas IDEs 5h neuzrakstot ne vienu rindu. Savukārt blakus būs darbinieks, kurš 2 stundās izdarīs visu dienas darbu un aizies dzert kafiju, pēc tās sistēmas viņš būs sačkotājs. Kaut gan reāli viņš ir tas kurš strādā un tiešām rada rezultātu.

 

Manuprāt vienīgā sistēma kas darbojas ir kad darbinieks riskē ar savu algu. Neko neizdarīji - šomēnes alga 0. Padarīji 20 darbus - alga 1000

 

Remoti var atļaut strādāt reāli motivētam darbiniekam, kurš tiešām darba nevis vienmēr meklēt attaisnojums kāpēc nevar izdarīt. Bet pie mums lielākoties ir slaisti daiļdirsēji, kuri aizrunās pilnas ausis kāpēc kaut kas nav izdarīts

Link to comment
Share on other sites

Mums ir bijuši vairāki eksperimenti ar attālinātu darbu, diemžēl pieredze ne tuvu nav tik laba, lai pārietu uz šādu darba modeli. Sākotnējais attālinātā darba entuziasms noplok, sākas termiņu kavēšanas, atrunas, komunikācijas un citi brīnumi.

 

Ja skatās no cita skatu punkta, tad, piemēram, Printful (http://theprintful.com) komanda patiesībā strādā attālināti no Latvijas biroja, jo visi ražošanas/biznesa procesi notiek US.

 

Par monitoringa sistēmu apiešanu un neefektivitāti jau pārējie iekomentēja. Normālā gadījumā neviens vispār nepievērš uzmanību tam, kā laiku pavada programmētāji, ja vien nepieciešamais darbs tiek izdarīts. 

Link to comment
Share on other sites

>Sākotnējais attālinātā darba entuziasms noplok, sākas termiņu kavēšanas, atrunas, komunikācijas un citi brīnumi.

Vai esi pārliecināts, ka problēma nav jūsu projektos/komandā? Es pašreizējā darbā arī ļoti lēni virzos uz priekšu, jo kods ir drausmīgs un komandas darba nekāda, man brauc augumā par to, ka es lēni strādāju, un es tik vien varu kā teikt, kāpēc tas vai šitas iet lēnāk nekā plānots - sauc tās par atrunām, atmazkām vai kā vien gribi, bet neatbildēt nevar un atvainoties man nav, par ko. Attiecīgi gribēšana un motivācija arī nekāda.

Link to comment
Share on other sites

Par tiem freelance, vai remote gan negribēšu piekrist. Es jau cik gaudus remote strādāju pie lielākām web aģentūrām, un strādāju vēl šodien, laikam man ir motivācija un Jums pagādījušies tā sliktā puse. :)

 

Lai es pārvāktos uz Rīgu, man droši vien vajadzētu kādus 2K eiro lielu algu. Normālu flatu, labā vietā, ērtu tikšanu uz darbu, no darba, braukšanu pa brivdienām uz otru Latvijas galu, ēšana, utt.. citi izdevumi, iekrājumi, etc. Par tādu algu varētu Rīgā sēdēt, bet man patreiz apmierina remote, dzīvoju daudz lētākā izdevumu vietā, izdaru visus darbus kas jāizdara, tos pašus, ja ne pat vairāk pēc darbalaika remote režīmā, brīvi varu plānot savu laiku, kad strādāt, kad darīt privātās lietas. Tā offisa padarīšana, tehniskiem, radošiem cilvēkiem ir kā moku kambars. Ok vienu, divas dienas var offisā pasēdēt, bet man vismaz tas neder. Citi teiks ka disciplīna, komunikācija, uzraudzība, utt.. tam visam jau sen ir rasts risinājums. 

Edited by foxsk8
Link to comment
Share on other sites

Es ticu, ka ir tādi cilvēki, kas ļoti labi prot strādāt remote, uz kuriem var paļauties, kuri pēc labākās sirdsapziņas izdarīs visu, ko solījuši noteiktajos termiņos, taču, manuprāt viņu ir nesalīdzināmi mazāk, kā to, kuriem tas sagādā problēmas un šādu cilvēku pieņemšana darbā ir krietni lielāks risks ar ko jārēķinās uzņēmumam.

Link to comment
Share on other sites

@Kaklz - vai tad darba intervijā nevar cilvēka sirdsapziņu/patiesumu novērtēt? Stādi priekšā imagined situācijas un novērtē viņa rīcības izvēli.

Par termiņiem runājot - tas ir smagi atkarīgs no code base. Manā pašreizējā darbā faktiski priekš katras jaunas lietas ir jātaisa rework kaut kādai citai vecai lietai, lai tā nenobruktu, un termiņi tur automātiski iet pa dēli.

Edited by jurchiks
Link to comment
Share on other sites

Darba intervijā faktiski neko nav iespējams novērtēt, ir jābūt ar gadiem ilgu pieredzi tieši šajā specifiskajā nodarbē, lai iespējams spētu pateikt kas sanāks no konkrētā kadra. Īstā seja parādās pēc 3-4 mēnešiem, kad pirmais ieskrējiens ir garām un pat centīgākais pārstāj tēlot.

 

Ir divu veidu darbu darītāji - tie, kas termiņos iekļaujas un tie, kas termiņos neiekļaujas. Ja vien projektu vadītājs nav pilnīgs tards un piešķir neadekvātus termiņus, tad pārsvarā pie vainas ir tikai pats darba izpildītājs, iespējams mazāk vajag php.lv darba laikā sēdēt, tad darbs vedīsies raitāk un nebūs jādzird pārmetumi no vadības puses (: 

Link to comment
Share on other sites

iespējams mazāk vajag php.lv darba laikā sēdēt, tad darbs vedīsies raitāk un nebūs jādzird pārmetumi no vadības puses (:

Vismaz man kā cilvēkam vajag ar reizēm gribās atslēgties vai pabarot sevi ar citām emocijām(kodu pārsvarā vēl rada un uztur humonoidi). Ideju ģenerēšana jau neatsledzas, par piemēru var paņemt Arhimedu vai Mendeļejevu. Neteiktu, ka viņi atrisināja problēmas veicot tiešos pienākumus. Domāju, ka labi motivēts indivīds var izdarīt daudz vairāk nekā tāds, kas 8 stundas lupīs tupi IDE. Neatkarīgi vai tās būtu 4 vai 6 stundas.

Link to comment
Share on other sites

Ir redzēti codebase ar 1M+ koda rindiņām, kur to pašu, pareizi izveidojot arhitektūru un izmantojot pareizos rīkus, var realizēt mazāk kā 50k rindās un tad vēl tas viss skeilojas labāk un strādā ātrāk. Bieži dažādu, it kā pirmajā brīdī līdzīgu programmētāju reālā produktivitāte var atšķirties ne tikai 10 vai 20, bet pat 100 reizes.

Link to comment
Share on other sites

Vismaz man kā cilvēkam vajag ar reizēm gribās atslēgties vai pabarot sevi ar citām emocijām(kodu pārsvarā vēl rada un uztur humonoidi). Ideju ģenerēšana jau neatsledzas, par piemēru var paņemt Arhimedu vai Mendeļejevu. Neteiktu, ka viņi atrisināja problēmas veicot tiešos pienākumus. Domāju, ka labi motivēts indivīds var izdarīt daudz vairāk nekā tāds, kas 8 stundas lupīs tupi IDE. Neatkarīgi vai tās būtu 4 vai 6 stundas.

 

Bet man atkal liekas ka darba devējs maksā par darbu, nevis blisināšanos sociālajos tīklos un/vai radošuma uzlādēšanu forumos, to var darīt pusdienu pārtraukumu laikā, jeb arī ārpus darba laika. Protams, ja šīs lietas var apvienot, tad neviens uz pirkstiem jau parasti neskatās un var darīt ko vien vēlas, kamēr darbs tiek paveikts & izdarīts. Bet pēc jurchika teiktā nopratu ka ir problēmas ar termiņu ievērošanu. Tad kāda gan vēl var būt runa par sēdēšanu forumos, kamēr nav termiņi nolīdzināti. 

Link to comment
Share on other sites

Nu internets 80 - 90% crap un pārējais reāli var nodēt. Ko meklē un ko dari katra paša darīšana. Tas jau neliedz palasīt kā līdzīgu problēmu risinājuši - ne vienmēr forumos tikai FLAME iet vaļā. Jāprot atsijāt graudus no pelavām.

 

Nevaru es atbildēt par jurchiku nezinu ne attiecīgo arhitektūru, ne viņa darba tikumu. Projekta termiņu man personīgi nepatīk atraut no finanšu resursiem un darba resursiem, bet tas vairāk svarīgs projekta plānošanas posmā, izstrādes posmā var parādīties plānošanas un/ vai izstrādes problēmas. Un gribu redzēt kādu, kurš tieši web projektos nekad dzīvē nav saskāries ar pasūtītāja prasību maiņu projekta realizācijas vai testēšanas etapā, pat ar visu aprakstīto PPS. Manā praksē tas ir bijis reti.

 

Kas attiecas uz darba devējiem un stigru skatīšanos ko dara - ir zināmas pašvaldības struktūrvienibas, kur pat ļauj un iesaka skatīties ziņu portālus - jo nevajag tīri tikai IT cilvēku, bet speciālistu ar skatu un savu viedokli ārpus šaurās specializācijas (nebija programmētāja vakance - bet IT sfēra). Ja cilvēks neinteresēs par citām lietām - tad ar laiku tas noteikti ietekmēs darba spējas vai cietīs kvalitāte (Līdzīgi ka ēst šokolādi - sasniedzot konkrētu punktu to ēst gribās ar vien mazāk). 

Darba devēji ir ieinteresēti gala rezultātā, bet tam kā tas tiek panākts ir vairāk sekundāra nozīme.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...